Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ του ΜΠΛΟΚΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ για τις ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του 2016


           
Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Γιαννιτσών οι 8 αγρότες, που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις & τα μπλόκα του χειμώνα του 2016, με το πλαίσιο αιτημάτων και σε συντονισμό με τα αγροτικά μπλόκα όλης της χώρας, έπειτα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
         Κατηγορούνταν από την Αστυνομία για “παρακώλυση συγκοινωνιών” και στην ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο έκρινε, ότι δεν τεκμηριώθηκε το παραπάνω αδίκημα με την κινητοποίησή τους και τους αθώωσε.
         Οι διωκόμενοι αγρότες επισήμαναν στις απολογίες τους, ότι στο δρόμο τους έβγαλαν τα προβλήματα επιβίωσης γι'αυτούς και τις οικογένειές τους, λόγω των αντιαγροτικών μέτρων της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν είχαν για στόχο τους την ταλαιπωρία των διερχόμενων, τους οποίους ενημέρωναν μοιράζοντας έντυπα στον κόμβο Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου με τα προβλήματα & τα αιτήματά τους και τους καλούσαν στο πλάϊ τους. Πολύ σημαντική ήταν και η αφιλοκερδής υπερασπιστική συμβολή του δικηγόρου τους κ.Κανάκη Μάνου, που τεκμηρίωσε με την αγόρευσή του το συνταγματικό δικαίωμα της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων της αγροτιάς.
        Η απόφαση του Δικαστηρίου, μετά από την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα, έγινε δεκτή με ζωηρά χειροκροτήματα από τους συναδέλφους τους αγρότες, που ήρθαν να τους συμπαρασταθούν, μαζί εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων από Πέλλα ( Αγρ.Συν/σμός Πέλλα, Α.Σ. Σκύδρας,... ) & Ημαθία ( Α.Σ. “Μαρίνος Αντύπας” Νάουσας & Α.Σ. Βέροιας ) και με εργαζόμενους από το ΠΑΜΕ, Ε.Κ.Γιαννιτσών,την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπ.Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε. ) και πολλούς αγρότες από τα χωριά γύρω από το μπλόκο Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου.


    Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαδήλωσαν ότι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Η αγροτιά παλεύει και θα νικήσει», «Όχι στα μέτρα και τα αγροτοδικεία», ενάντια στις πολιτικές ποινικοποίησης των αγώνων τους και προσπάθειας τρομοκράτησης των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more