Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Στα δύο η ΝΔ λόγω επιμελητηρίου…. Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Γκιλή-Κουφίδη και Τζηρίτη με φόντο την προεδρία



 Αποτέλεσμα εικόνας για Κομμένη στα δυο η ΝΔ

Φαίνεται πως στα δυο έχει χωριστεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Ως γνωστών οι εκλογές αυτές θα γίνουν στις 1 στις 2 και στις 3 Δεκεμβρίου 2017.  Υποψήφιοι είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γκιλής ο οποίος κατά το παρελθόν διακήρυσσε ότι  η προηγούμενη θητεία του θα ήταν η τελευταία του αλλά τελικώς άλλαξε γνώμη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και τομεάρχης Εμπόρων της ΝΟΔΕ Γιάννης Κουφίδης και η Ελευθερία Χατζησταματίου που στο παρελθόν είχε κατέβει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη. Το κλίμα σαφώς δυναμίτισε η παρέμβαση της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κος Κουφίδης τίθεται σε υποχρεωτική αποχή από τα κομματικά του καθήκοντα. Η απόφαση αυτή σαφώς και χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής καθώς πραγματοποιείται από πλευράς Κόμματος παρέμβαση υπέρ κάποιου υποψηφίου, δηλαδή του νυν προέδρου.  Μάλιστα από πλευράς οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, πηγές αναφέρουν πως δεν έχουν ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει απόφαση του Κόμματος για αυτή τη διαδικασία! Το ζήτημα τείνει να εξελιχθεί ως πολύ σοβαρό μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τον όλο χειρισμό της υπόθεσης έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Αντιδράσεις από την βάση 

Αποτέλεσμα εικόνας για βάση της Νέας Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήδη έχει ξεκινήσει μια κίνηση στήριξης του κου Γιάννη Κουφίδη με συλλογή υπογραφών μελλών των τοπικών οργανώσεων, της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής και απλών στελεχών με σκοπό και στόχο να καυτηριάζουν αυτή την πρωτόγνωρη ενέργεια της ΝΟΔΕ η οποία όπως υποστηρίζουν μόνο εμπάθεια βγάζει προς τον κο Κουφίδη. Μάλιστα τονίζουν σήμερα που το Κόμμα προσπαθεί να καταφέρει να κατακτήσει την αυτοδυναμία, κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές και οδηγούν τα πράγματα στα άκρα, στηρίζοντας μάλιστα υποψηφίους οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία.

Η Θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Αποτέλεσμα εικόνας για Απόστολος Τζηρίτης

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Απόστολο Τζιρίτη ο οποίος μας δήλωσε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση προσωρινής αργίας του κου Κουφίδη μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας (Κ.Ε.Δ.) της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο τον πρώην Βουλευτή και Ευρωβουλευτή Απόστολο Κράτσα για να αποφασίσει το τι μέλει γενέσθαι αλλά και για να δοθεί το δικαίωμα τον κο Κουφίδη να απολογηθεί και να τοποθετηθεί. Ο κος πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να κάνει πίσω ο κος Κουφίδης από την υποψηφιότητα του καθώς αυτή η παύση δίνει ένα μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως τόνισε ο κος Τζηρίτης όλη αυτή η αναμπουμπούλα έγινε γιατί ο κος Κουφίδης είναι μέλος της ΝΟΔΕ και ότι ο κος Αυγενάκης ζήτησε από τους υποψηφίους να μην ανακοινώσουν ώστε να μπορέσει να βρεθεί κάποια φόρμουλα. Τέλος ο πρόεδρος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί από τον Αυγενάκη ο οποίος αναμένεται να έλθει στην Χαλκιδική και να συζητήσει από κοντά αυτό το ζήτημα.  Τέλος τόνισε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε στάλθηκε από τα Κεντρικά του Κόμματος και δεν την έγραψε η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.

 

 

Η αντίδραση από το στρατόπεδο του κου Κουφίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Κουφίδης

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στο στρατόπεδο του κου Γιάννη Κουφίδη καθώς τονίζεται πως κάποιοι παίζουν χοντρό παιχνίδι με τις εκλογές του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και πως έγιναν  τηλέφωνα σε υποψηφίους που είχαν ανακοινωθεί ότι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του κου Κουφίδη ώστε να αποχωρήσουν. Για αυτό το ζήτημα πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν τεθεί. Καταρχήν τονίζουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ΔΕΘ τόνισε ότι δεν θα δοθούν χρίσματα στα Επιμελητήρια και η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει παρέμβαση σε αυτά. Ακόμη άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένας δεν ζήτησε από τον Γιάννη Κουφίδη να παραιτηθεί από την θέση που έχει στη ΝΟΔΕ και ότι όταν ερωτήθει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής τόνισε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ακόμη κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο Πρόεδρο τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο καθώς ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Κιλκίς και δεν έχει ασυμβίβαστο. Μάλιστα  υπογραμμίζεται ότι αν είχε ζητηθεί η παραίτηση του κου Κουφίδη από το Κόμμα, αυτός θα το είχε πράξει. Ακόμη γίνεται λόγος για μυστική, γρήγορη και παρασκηνιακή διαδικασία χωρίς την ενημέρωση του ίδιου. Όσων αναφορά το θέμα δήλωσης υποψηφιότητας ο κος Κουφίδης την έκανε τελευταίος μετά τις ανακοινώσεις των δυο ανθυποψηφίων του. Τέλος θεωρούν πως ο κος Κουφίδης είναι τομεάρχης της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής και ότι η στήριξη μερίδας της Νέας Δημοκρατίας προς το νυν Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  δημιουργεί ζητήματα καθώς ο ίδιος το 2014 κατέβηκε με ψηφοδέλτιο στον Δήμο Νέας Προποντίδας κόντρα σε δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Στον σημερινό Δήμαρχο Μανώλη Καρρά και στο πολιτευτή και πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δημήτρη Τσούφη, στην αρχή ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον πρώην Δήμαρχο Νέων Μουδανιών και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπαγιάννη και στη συνέχεια ως επικεφαλής με υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο τον κο Παπαγιάννη. Τότε μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις ότι ο κος Γκιλής δεν επιθυμεί χρίσματα και ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more