Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ο Δικηγόρος Μηνάς Γρηγοριάδης υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Γιαννιτσών




Αποτέλεσμα εικόνας για Μηνάς Γρηγοριάδης 
Ανοιχτή  επιστολή   προς τους Δικηγόρους  των Γιαννιτσών , του Μηνά Γρηγοριάδη υποψήφιου Προέδρου  του Δ.Σ
                            Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

Γιαννιτσά  20/10/2018
Είναι κοινώς αποδεκτό το γεγονός ότι ο κλάδος μας πλήττεται τα τελευταία έτη από έναν ακήρυκτο και ανηλεή πόλεμο που έχουν εξαπολύσει θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα επί σκοπώ την άλωση της δικαιοσύνης, η οποία άλωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν προηγουμένως δεν σβήσουμε εμείς ηθικά και οικονομικά από τον χάρτη.
Αρχικά με την περίφημη απελευθέρωση του επαγγέλματος μας  εταιρίες  έχουν αλώσει το αντικείμενο της δικηγορίας, και πολλοί συνάδελφοί μας καταξιωμένοι ασκούν πάρεργο περιμένοντας το πολυπόθητο e mail για την ανάθεση κάποιας υπόθεσης αντί πινακίου φακής.
Γραφεία ετών καταξιωμένων συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα κλείνουν και υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν να βιοποριστούν, αναστέλλοντας την άσκηση της δικηγορίας,   απασχολούμενοι σε εποχιακές συμβάσεις εργασίας, ακόμη και ως τραυματιοφορείς ή οδηγοί στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Δυσβάστακτοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές , Φ.Π.Α και ότι  άλλο εμπνευστεί ο κάθε κυβερνητικός φωστήρας επιβάλλονται σε εμάς, λες και εμείς είμαστε οι αίροντες τας αμαρτίας των υπαιτίων της πολυποίκιλης αυτής  κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.
Η Δικαιοσύνη υπονομεύεται και οι επιθέσεις εις βάρος της εντείνονται, με αποτέλεσμα να ευρισκόμαστε στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.
Δικαστές μη αρεστοί στο σύστημα τυγχάνουν μομφής και λοιδορούνται, ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη.
Δικηγόροι που δεν είναι αρεστοί στους «γνωστούς – άγνωστους»  , απειλούνται ευθέως και στοχοποιούνται , τα γραφεία τους καταστρέφονται  χωρίς να τους παρέχεται η στοιχειώδης προστασία.
Υπέρμετρος ενθουσιασμός  ή  προσωπικές φιλοδοξίες  έχουν  δυστυχώς  οδηγήσει πολλούς  Συλλόγους   τα τελευταία έτη   σε άσκοπες  ενέργειες  πεζοδρομιακού αγώνα   με μπροστάρηδες    εκπροσώπους   ποικιλώνυμων| φορέων και συλλογικοτήτων    που δεν έχουν  καμία σχέση  με την σοβαρότητα  την οποία  πρέπει  ν α αντιμετωπίζουμε  το κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στον κλάδο και την πατρίδα μας με  αποτέλεσμα  την απαξίωση    του κλάδου μας όταν ο λαός μας βλέπει  πίσω από ντουντουκοφόρους  αμφιβόλων δημοκρατικών ιδεωδών .
Η Αστική Δημοκρατία που εγγυάται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απειλείται.
Η κοινή λογική έχει παραχωρήσει πλέον την θέση της στο παράλογο.
                    Αγαπητοί  συνάδελφοι :
Σε αυτήν την κρίσιμη για την ύπαρξη μας ως μαχόμενων δικηγόρων   ώρα, δεχόμενος παροτρύνσεις από πολλούς από εσάς αποφάσισα να διεκδικήσω την θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας  του πρώτου επιστημονικού  συλλόγου  της πόλης μας .
 Η προσωπική μου διαδρομή ως μαχόμενου δικηγόρου και ως  ανθρώπου που έχει εκτεθεί στα κοινά της πόλης μας   με εμπειρία στην διοίκηση   είναι γνωστή σε όλους σας  και  θεωρώ  ότι αυτά τα στοιχεία  αποτελούν   και την εγγύηση  του αγώνα τον οποίον θα κληθώ να δώσω από κοινού  με τα μέλη της Διοίκησης τα οποία  θα εκλεγούν  στις εκλογές αυτές  αν φυσικά με επιλέξετε   ως πρόεδρο  του Δ.Σ . 
 Πιστεύω  ότι  η νέα διοίκηση      θ α αποτελείται   από συναδέλφους που   θα  μας εκπροσωπήσουν επάξια  κα θα κατέλθουν  στον εκλογικό στίβο  με  στόχο     την προσφορά και μόνο στον Σύλλογό μας   μακριά και πέρα  από  προσωπικές  σχέσεις ή συμπάθειες με τον κάθε υποψήφιο πρόεδρο .
 Ο  Δικός μου Στόχος   αλλά και η μόνη  υπόσχεση μου είναι   να υπηρετήσω τον καθένα από εσάς,  προασπιζόμενος πάνω από όλα την αξιοπρέπεια μας ….
 Με εκτίμηση
 Μηνάς Π Γρηγοριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more