Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

11Η ΓΙΟΡΤΉ ΤΣΊΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Μια μεγάλη γιορτή πραγματοποιήθηκε στην Πιπεριά Αλμωπίας, η γιορτή τσίπουρου. Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το ραντεβού κλίνεται  και  το γλέντι ξεκινάει  μετά τη Θεία λειτουργία της Κυριακής.
Η  ευρύχωρη πλατεία του χωριού  φιλοξένησε για άλλη μια φορά, εκτός από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας  και της γύρω περιοχής,  περιηγητές της Λουτρόπολης που μάθανε για το πανηγύρι  και  το  συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους.
Με τσίπουρο και   νόστιμους μεζέδες γέμισαν τα τραπέζια και η απόλαυση  έφτασε στο έπακρο σε συνδυασμό με τη μεγάλη παρέα, τα χορευτικά και το χορό.
Ο πρόεδρος του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου ΄΄η Εστία΄΄  κ. Κωνσταντινίδης Πέτρος, μαζί με τα μέλη και εθελοντές, φρόντισαν για την άψογη διοργάνωση.
Η όμορφη  εκδήλωση  ξεκίνησε με το παιδικό και εφηβικό τμήμα  του Μ.Σ. Πιπεριάς. Είναι ωραίο να βλέπεις τα νιάτα να συμβαδίζουν με την παράδοση  και να την ενισχύουν, ευτυχώς υπάρχει ακόμα. Ακολούθησαν χορευτές από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο ΄΄Κοσμάς ο Αιτωλός΄΄, φυσικά και ενθουσίασαν, όπως  και η χορευτική ομάδα, επίσης  από τη Θεσσαλονίκη, του ΄΄Χορού  Μονοπάτια΄΄  με πολίτικους χορούς.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Χρύσας-Τσάκων- Ροδωνιάς ΄΄Μαρία Μπελητάσιου΄΄,  έδειξε για άλλη μια φορά τη λεβεντιά και τη χάρη των Μακεδόνων  χορευτών, μέσα από τους υπέροχους τοπικούς χορούς της Μακεδονίας.
Το γλέντι βέβαια δυνάμωσε περισσότερο όταν  άρχισαν να χορεύουν όλοι μαζί, σαν μια  μεγάλη χορευτική ομάδα.

Η γιορτή τσίπουρου στην Πιπεριά Αλμωπίας   είναι  μια όμορφη εμποροπανήγυρις, αφού -- εκτός από τη διασκέδαση με τους μεζέδες, τη μουσική και τους χορούς που περιγράψαμε-- λόγω της κοσμοσυρροής, δίνει την ευκαιρία σε εμπόρους να στήσουν  πάγκους  κατά μήκος του δρόμου και να απλώσουν εμπορεύματα προς πώληση. Βρήκαμε από ξηρούς καρπούς, τσίπουρο, καφέδες, τυρί, μέχρι κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, κά
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΌΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΊΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more