Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ 300.000 ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Γράφει ο δικηγόρος Κωσταντίνος Μπαρμπαγιάννης 

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολλά για τα βλήματα που θα πουλούσε ο Π. Καμμένος στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα όπως αν δηλαδή έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία ποιο είναι το τίμημα αυτής και αν έχει ενημερωθεί η Βουλή ή αν ενημερώθηκε λάθος.
Σύμφωνα με την Νομοθεσία ορίζεται ρητά ότι για οποιαδήποτε αγοραπωλησία αμυντικού υλικού απαιτείται διακρατική συμφωνία. Η πολυσυζητημένη πώληση αφορά 300.000 βλήματα συνολικού ύψους 66.000.000 ευρώ από την Ελλάδα προς την Σαουδική Αραβία. Το καλοκαίρι η Βουλή είχε ενημερωθεί από τον κ. Καμμένο με την Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνούν να προχωρήσει η πώληση με το νόμιμο τρόπο, δηλαδή να υπάρξει διακρατική σύμβαση, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Όμως ο Π. Καμμένος είχε άλλη προφανώς άποψη. Έτσι εμφανίσθηκε ο  Βασίλειος Παπαδόπουλος να εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία με τον Πάνο Καμμένο να ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει.
Στην συνέχεια η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» δημοσίευσαν ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου του 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι η Κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει απευθείας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Όμως μία μέρα μετά την επίσημη ενημέρωσή του από τον Έλληνα πρόξενο και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 2017, ο Π. Καμμένος δίνει εντολή να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος του C-27 από εκπρόσωπό του ο οποίος συναντά τον Βασίλειο Παπαδόπουλο στο αεροδρόμιο της Μίκρας και υπογράφει μαζί του τη συμφωνία !!!!!!.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτός από εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει επίσης και εκπρόσωπος της Ιορδανίας η οποία επιχειρούσε να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς στρατιωτικό υλικό !!!!. Ο κ. Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο για να τεκμηριώσει την πληρεξουσιότητα για τα βλήματα των 105 χιλιοστών, όμως το έγγραφο αναφερόταν σε βόμβες ΜΚ82 αμερικάνικης προέλευσης !!!!.
Τι συμβαίνει τελικά, ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος, τη Σαουδική Αραβία ή την Ιορδανία; Και έναντι ποιου ακριβώς Κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον Υπουργό Άμυνας παρά με τα Κράτη που τάχα εκπροσωπεί; Το έγγραφο που παρουσίασε ως «επίσημο» ο Π. Καμμένος αφορά μια άλλη σύμβαση για αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974 και όχι την πώληση των 300.000 βλημάτων. Οι αμερικανικές Αρχές γνωρίζουν για την πώληση του υλικού MK82, δεδομένου ότι χρειάζεται η άδειά τους για την μεταπώλησή τους;

Ωστόσο το συμπέρασμα είναι ένα ο Π. Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι θα πουλήσουν στην Σαουδική Αραβία αλλά σίγουρα έχουν πουλήσει σε όλους εμάς κοροϊδία και ψέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more