Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

35ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΌΣ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ



ΓΡΆΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Δρομείς από 100 χώρες, εκτός των Ελλήνων, βρέθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες των 5 χλμ, 10 χλμ, στον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων και στον απογευματινό  των 5 χλμ, ο οποίος ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης.
Φέτος αυξήθηκαν οι συμμετοχές στις 51.000 εκ των οποίων οι 18.500 πήραν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων.

Η εκκίνηση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο δόθηκε στις 9 η ώρα το πρωί, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, μετά τον όρκο στον Μαραθώνα Αττικής. Οι δρομείς πριν την εκκίνηση παρατάσσονται  σε μπλοκ για να μπορούν ελεύθερα να τρέχουν χωρίς συνωστισμό.
Ο καιρός ήταν υπέροχος με λίγη συννεφιά και ένα απαλό δροσερό αεράκι. Κάθε 2.500 μέτρα υπήρχαν σημεία ανεφοδιασμού, κυρίως νερού και ισοτονικών ποτών.
Κάθε αθλητής πρέπει να είναι καταγεγραμμένος και να φέρει μπροστά στο στήθος  τον αριθμό συμμετοχής του με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό στάδιο, πιστοποιείται η συμμετοχή του αθλητή περνώντας πάνω από τις ηλεκτρονικές μπάρες καταγραφής, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάθε 5.000 μέτρα και στα 21.000 (μέσον διαδρομής).
Χιλιάδες κόσμου κατά μήκος και από τις δύο πλευρές του δρόμου ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες με χειροκροτήματα, επευφημίες, προτεταμένα χέρια για μια χειραψία με τον αθλητή, κλαδιά ελιάς. Το ίδιο συμβαίνει και στον τερματισμό από τις κερκίδες του Παναθηναϊκού σταδίου.
Η ΝΊΚΗ ΑΝΉΚΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΆΡΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΉΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΊΣΟΥΝ  ΜΕΤΆ  ΑΠΌ 42.195 ΜΈΤΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΉΣ. Τα κεφαλαία γράμματα με το νόημα που περιέχουν είναι ένα δώρο σε όλους τους  αθλητές και σε μένα που καταφέραμε να   τερματίσουμε επάξια.

Πρώτος έκοψε το νήμα τερματισμού ο Samuel Kalalei ( χρόνος 2.12.17) από την Κένυα, από την Ελλάδα ο Κώστας Γκελαούζος ( χρόνος 2.27.21),  ο Χριστόφορος Μερούσης ( χρόνος 2.28.19), ο Παναγιώτης Καραΐσκος ( χρόνος 2.28.57)
Από τις γυναίκες πρώτη η Μπενταρού Μπαντάνε Χίπρα (χρόνος 2.34.18) από την Αιθιοπία,  από την Ελλάδα η Ουρανία Ρεμπούλη ( χρόνος 2.49.06).
Ο Μαραθώνιος ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη σε μια αθλητική όμορφη γιορτή. Φέρνει  κόσμο στην χώρα μας για να τη γνωρίσουν και να μάθουν την ιστορία της.

ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΌΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΊΑ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more