Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

46% Η Φώφη Γεννηματά στην Πέλλα- Θα έχει ενδιαφέρον ο δεύτερος γύρος




46,8% έλαβε η υποψήφια πρόεδρος για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς στο νομό Πέλλας μετά την ολοκλήρωση της εκλογική διαδικασίας. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπεύθυνους το γεγονός ότι συνολικά ψήφισαν 1962 πολίτες δείχνει μια μαζική συμμετοχή ελπίδας για ένα νέο ξεκίνημα. Κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθεί και δεύτερος γύρος ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και στον Νίκο Ανδουλάκη ο οποίος ήρθε δεύτερος και στην Πέλλα λαμβάνοντας 21%. Αν κάποιος θέλει να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο θα διαπιστώσει ότι πήγε καλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που έλαβε 13% αλλά και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης που έλαβε 9%, ποσοστό διπλάσιο από τον μέσο του όρο. Μάλιστα ειδικότερα στο εκλογικό τμήμα της Σκύδρα έλαβε 17% και ήρθε δεύτερος δείχνοντας ότι έτσι έπιασε και η ομιλία του είχε κάνει στο πνευματικό κέντρο. Από εκεί και πέρα αρνητική έκπληξη στην Πέλλα για τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος όμως δεν την επισκέφτηκε όπου έλαβε μόνο 4%! Οι υπόλοιποι υποψήφιοι αξιόλογο. Σε όλα τα εκλογικά κέντρα του νομού μας, Έδεσσα, Αριδαία, Σκύδρα, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση η Φώφη Γεννηματά βγήκε πρώτη με μεγαλύτερο ποσοστό στην Σκύδρα που πήρε 55% και χαμηλότερο στην Έδεσσα που πήρε 32%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε τρίτος στην Σκύδρα  και στην Έδεσσα ενώ σε όλες τις άλλες κάλπες ήταν δεύτερος. Γενικότερα τα ποσοστά του ήταν περίπου όσο και στον μέσο όρο ανά την επικράτεια. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήρθε δεύτερος στην Έδεσσα λαμβάνοντας 25% της περιοχής. Ο Γιάννης Ραγκούσης ήρθε δεύτερος στην Σκύδρα ενώ όπως γράψαμε και παραπάνω ήταν έκπληξη η τέταρτη θέση στο σύνολο. Άξιο αναφοράς για τον Γιάννη Ραγκούση οι μόλις δυο ψήφοι στο εκλογικό κέντρο της Κρύας Βρύσης. Θυμίζουμε ότι ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο 2009-2011 όπου είχε καταρτίσει τον Καλλικράτη με την συγχώνευση του τότε Δήμου Κρύας Βρύσης κόντρα στην κοινωνία με τον Δήμο Πέλλας.  Δηλώσεις έκανε και ο Ευάγγελος Προκοπίδης γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Πέλλας και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ Πέλλας τις οποίες θα διαβάσετε παρακάτω:





ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. ΠΕΛΛΑΣ
                                                   ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Για την διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής, στον νέο πολιτικό φορέα.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του Επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.
Μια συμμετοχή που αποδεικνύει περίτρανα τις υψηλές προσδοκίες του κόσμου για το καινούριο εγχείρημα.
Το πρώτο στοίχημα, που ήταν η μαζική συμμετοχή, επετεύχθη.
Απομένει η ενότητα όλων των δυνάμεων, την επόμενη ημέρα.
Αφήνουμε πίσω μας, ότι μας  πίκρανε και ανταποκρινόμαστε στο αίτημα των πολιτών, για κοινή πορεία.
Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν αυστηρά με την φυσική τους παρουσία, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα για ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Η εντολή των πολιτών με την συμμετοχή τους στη διαδικασία, ήταν σαφής. Να αφήσουμε πίσω μας τις παθογένειες του παρελθόντος και να κάνουμε πράξη αυτό που οραματιζόμαστε.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές, που εργάσθηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση, προκειμένου η  διαδικασία να στεφθεί από επιτυχία.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more