Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Η απούσα αντιπολίτευση- οι προπηλακίσεις των αντιφρονούντων και η μετριοπάθεια του Δημήτρη Μπίνου τον κάνουν Άρχοντα του παιχνιδιού!



 Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Αλμωπίας



Πολύ κακό για το τίποτα για άλλη μια φορά είχαμε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Δεν έλειψαν από την ημερήσια διάταξη οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί οι οποίοι μάλιστα οδήγησαν στην διακοπή του συμβουλίου. Αιτία το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Θηριόπετρας. Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ο δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας της πλειοψηφίας Απόστολος Ουργατζόγλου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θηριόπετρας Γιάννης Ουργατζόγλου που έδωσαν ρεσιτάλ λαϊκισμού και με φωνές διατύπωσαν τις θέσεις για αυτό το ζήτημα που πάντως οι εμπλεκόμενοι τις διέψευσαν. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας μίλησε με βαριές εκφράσεις για την Δημοτική αρχή φωνασκώντας και κατηγορώντας την δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο για ρευστή Εθνική συνείδηση… Κατηγορίας πολύ βαριές που σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν. Αναφορικά με το λουκέτο του σχολείου ο κος Απόστολος Ουργατζόγλου υποστήριξε ότι τηλεφώνησε στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κο Τσαλικίδη ο οποίος τον ενημέρωσε ότι είναι γνώστης και συμφωνεί ο Δήμαρχος με το λουκέτο στο σχολείο. Το λόγο αμέσως μετά και πριν τον Δήμαρχο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  παιδείας Γιώργος Χατζηγιαννίδης ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από την υπηρεσία για το κλείσιμο και πως η δημοτική αρχή είναι εναντίον αυτής της απόφασης και μάλιστα εν μέσω διδακτικής περιόδου ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι κάποιοι έβαλαν μαύρη σημαία στο σχολείο. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χρήστος Γεωργίου προσπάθησε να πει την άποψη του αλλά δέχθηκε συχνές διακοπές. Το ίδιο και ο πρόεδρος της κοινωφελούς Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι σχολεία θέλουμε. Το φιτίλι άναψε από τις συχνές διακοπές με φωνές από τους δυο δημοτικούς συμβούλους και όταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηγιαννίδης ζήτησε να σταματήσουν να φωνάζουν. Το Δημοτικό συμβούλιο έγινε ριγκ με τον Απόστολο Ουργατζόγλου να παίρνει παραμάζωμα αρκετούς που ήταν μπροστά του ώστε να έρθει στα χέρια με τον αντιδήμαρχο που και αυτός πλησίασε. Αυτό ήταν. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας δεν μπόρεσε να τοποθετηθεί και να ακουστεί η άποψη του. Στο τέλος αποχώρησαν από την αίθουσα οι αντιφρονούντες δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βέσκος, Χρήστος Μπάτσης, Χρήστος Χουρσόγλου καθώς και οι αντιπολιτευόμενοι Δημήτσης Ασβεστόπουλος και Γεωργία Αμπάρη μαζί με τους πρωταγωνιστές της φασαρίας Απόστολο και Γιάννη Ουργατζόγλου.



Νίκος Τσαλικίδης: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νικος Τσαλικίδης ο οποίος ουσιαστικά διέψευσε τους αντιφρονούντες τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα του κλεισίματος του σχολείου της Θηριόπετρας καθώς δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου η απόφαση και ότι πραγματοποιήθηκαν επαφές με γονείς μαθητών του σχολείου οι οποίοι στην αρχή ήταν αρνητικοί αλλά στην συνέχεια άλλαξαν την απόφαση τους μιας και νόμος αναφέρει ότι οι ίδιοι οι γονείς ζητούν την μεταγραφή των μαθητών και συγκεκριμένα στο Δημοτικό σχολείο Εξαπλατάνου καθώς και ότι δεν υπάρχει θετική εισήγηση κάτι όμως που πρέπει να γίνει στο μέλλον. Τέλος η απόφαση αυτή την υπηρεσίας θα πάει στο Δημοτικό συμβούλιο το οποίο έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα για απόφαση.



Η θέση του Δημήτρη Μπίνου
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Μπίνος
Η θέση του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου από την πρώτη ώρα ήταν ξεκάθαρη. Ο ίδιος πήρε το λόγο όπως προβλέπεται τελευταίος τονίζοντας τα ακόλουθα για αυτό το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο:  Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν συμφωνεί με το κλείσιμο καμίας σχολικής μονάδας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Αν όντως έχει υπάρξει δήλωση από τον κ. Τσαλικίδη ότι εγώ ήμουν σύμφωνος ή γνώριζα για την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Θηριόπετρας, τη διαψεύδω δημόσια. Αλλά και με τις πράξεις μας αποδεικνύουμε ότι δεν συναινούμε στο κλείσιμο σχολείων. Είναι εδώ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρύσας-Τσάκων-Ροδονιάς ο οποίος θα μας επιβεβαιώσει ότι λειτουργούμε Παιδικό Σταθμό με τέσσερα παιδιά και με ένα κόστος για τον Δήμο του ύψους των 50.000 ευρώ. Στην περίπτωση των παιδικών σταθμών αποφασίζει ο Δήμος γιατί είναι στην αρμοδιότητά του, αντίθετα από τα υπόλοιπα σχολεία όπου αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Έδεσσα. Έχω πει πολλές φορές ότι κάποια ακριτικά χωριά όπως ο Αρχάγγελος, η Περίκλεια, η Νότια, αποτελούν για εμάς προπύργια, τα οποία έχουν λίγους μαθητές όμως στη δική μας θητεία διατηρήθηκαν αυτοί οι παιδικοί σταθμοί με δική μας απόφαση, γιατί είμαστε οι τελευταίοι που θα συναινέσουμε σε συμπεριφορές οικονομικής νοοτροπίας σε όλα τα ζητήματα. Ως Δήμαρχος συντάσσομαι με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Θηριόπετρας, το οποίο διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Εκφράζουμε κι εμείς την αντίθεσή μας σε αυτή την απόφαση, καθώς πρόκειται για ένα ακριτικό χωριό και μία τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικές συνέπειες. Είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλουμε με όσα θεσμικά μέσα διαθέτουμε στη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Θηριόπετρας και κάθε Σχολείου που δίνει ζωή στις μικρές κοινότητες.


Η απούσα παράταξη του Δ. Πασόη
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Πασόης
Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η παράταξη του Δημήτρη Πασόη πρώην Δημάρχου δεν έδωσε το παρόν στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα δεν δόθηκε καμιά απάντηση για αυτή την απουσία ενώ διαρροές από την παράταξη έκαναν λόγο για μια μορφή διαμαρτυρίας της παράταξης για το κλείσιμο του σχολείου στην Θηριόπετρα. Σαφώς όμως και αυτή η κίνηση πιο πολύ δείχνει αδυναμία παρά διαμαρτυρία. Αδυναμία όμως που ισχυροποιεί την Δημοτική αρχή η οποία παρά τα λάθη βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα με πραότητα χαράζει αυτή την πολιτική αντζέντα και φυσικά ενισχύεται το προφίλ του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου όπου στην προσωπική μάχη με τον Δημήτρη Πασόη υπερτερεί.

Οι αντιφρονούντες που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο


Για άλλη μια φορά η πολιτική επιδίωξη των αντιφρονούντων της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό συμβουλίου έπεσε στο κενό. Χωρίς σχέδιο με φωνές και ύβρεις αλλά και λεκτικές υπερβολές προσπάθησαν να πλήξουν τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή. Σαφώς και αυτές οι τακτικές όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αποτελούν βούτηρο στο ψωμί του Δημήτρη Μπίνου ο οποίος ενώ έχει χάσει την πλειοψηφία σε κάθε δημοτικό συμβούλιο περνά με ένα λουλούδι τα θέματα του ενώ οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων τον δικαιώνουν. Πλέον οι Δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Ουργατζόγλου, Χρήστος Χουρσόγλου, Δημήτρης Βέσκος και Χρήστος Μπάτσης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δείχνουν αδύναμοι να ακολουθήσουν την επικαιρότητα και αναλώνονται σε θέματα δευτερεύουσας σημασίας τα οποία και αυτά αντιμετωπίζονται από τον Δήμαρχο με σχετική ευκολία. Την ίδια ώρα όμως πατούν σε δυο βάρκες καθώς από την μια υβρίζουν ή ασκούν ισοπεδωτική κριτική στην Δημοτική αρχή και από την άλλη δεν μπαίνουν στο κόπο να ανεξαρτητοποιηθούν όπως οφείλουν μετά την απόφαση που πήραν να μην στηρίζουν τις αποφάσεις του Δημήτρη Μπίνου. Μάλιστα αυτή η τακτική τους να μην λαμβάνουν την απόφαση ανεξαρτητοποίησης δεν έχει προηγούμενο σε κανέναν δήμο που υπάρχουν διαφωνίες καθώς και αυτό επιβάλει το γράμμα του Καλλικράτη. Συγκεκριμένα όποιος δημοτικός σύμβουλος διαφωνεί με την πολιτική και τις αποφάσεις της παράταξης του με ενυπόγραφη επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δηλώνει ανεξάρτητος. Μάλιστα οι ίδιοι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι μένουν στην παράταξη για να τύχουν των ευεργετημάτων που τους παρέχονται με συμμετοχή για παράδειγμα στην οικονομική επιτροπή ως μέλη της Δημοτική αρχής. Από την στιγμή λοιπόν που αποφάσισαν να διακόψουν δυο δρόμοι έχουν χαραχθεί μπροστά τους: ή να ανεξαρτητοποιηθούν ή να παραιτηθούν από Δημοτικοί Σύμβουλοι. Όσο ακολουθούν αυτή την πολιτική αντί να φθείρουν την δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, φέρονται οι ίδιοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more