Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αποχώρησε ο Γ. Σόντρας από την συνεδρίαση του Δ.Σ. Έδεσσας- Το κυκλοφοριακό στην πρώτη γραμμή

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβουλίο Έδεσσας

ΓΡΆΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Μετά από διαπίστωση απαρτίας ξεκίνησε το Δ.Σ  του Δήμου Έδεσσας.
Τα θέματα πολλά και αρκετά καυτά, όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να κρατήσει στη συνεδρίαση τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο κ. Σόντρα, ο οποίος αποχώρησε από την αρχή επειδή άσκησε έφεση ο δήμος στην απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου που τον απάλλαξε από τις ευθύνες, σχετικά με το έλλειμμα που βρέθηκε στα ταμεία του δήμου επί δημαρχίας του. Μαζί με τον κ. Σόντρα αποχώρησε και ο κ. Παρθενόπουλος, δημοτικός σύμβουλος από την παράταξή του. Μάταια προσπάθησε ο κ. Γιάννου να τους κρατήσει.
κ.  ΡΥΣΆΦΗΣ ː Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα δέντρα που κόβονται στο κοιμητήριο, τα φανάρια στη διασταύρωση προς Πασά Τσαήρ που διευκολύνουν την πρόσβαση των παιδιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ζήτησε επίσης στοιχεία για την τουριστική Α.Ε, την αναβολή  του θέματος σχετικά με τη λήψη μέτρων στην πόλη της Έδεσσας για το κυκλοφοριακό, και την αναβολή της έγκρισης σχετικά με την αρχιτεκτονική μελέτη της πλατείας Ελευθερίας.
κ.  ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Ενδιαφέρθηκε για το διαγωνισμό σχετικά με τα πετρέλαια στα σχολεία, τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο γηροκομείο και ζήτησε συνεδρίαση για να συζητηθούν τα προβλήματά τους. Σχετικά με το ποια σχολεία θα κλείνουν, ζήτησε οι αρμόδιοι να συζητούν με την επιτροπή παιδείας. Μίλησε για τρύπα στην άρδευση, πελατειακές σχέσεις με τους υδρονομείς, την εξυγίανση και την εύνοια των αγροτών.  Εμφανίστηκε προβληματισμένος με τα ποσά που δίνει ο δήμος στην ιδιωτική επιχείρηση καθαριότητας.
κ.  ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ː Παρατήρησε πως τα Καισαριανά είναι  σε εγκατάλειψη  και ζήτησε να λυθούν προβλήματα. Τόνισε πως, το στρατόπεδο Εκκλησιοχωρίου πρέπει να φροντίσει  ο Δήμος ώστε να περιέλθει στη δικαιοδοσία του  100%. Ζήτησε  μελέτη για το κυκλοφοριακό, επίσης,  να μην κλείνουν σχολεία για λόγους οικονομίας. Σχετικά με τους αγρότες,  ενδιαφέρθηκε να μειωθεί το κόστος παραγωγής  κατά 30% ώστε να μείνει ο κόσμος στα χωριά.
ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ː Υπάρχουν προβλήματα με την υπόθεση του κ. Σόντρα, αλλά δεν ευθύνεται η σημερινή Δημοτική Αρχή. Το δικαστήριο θα αποφασίσει, η γνωμοδότηση λέει πως ο κ. Σόντρας δεν έχει αθωωθεί.  Η τουριστική ΑΕ δεν έχει τελειώσει. Μέχρι 15-12-17 όλοι οι εργαζόμενοι θα ενταχτούν στο δήμο. Το θέμα του ανοικτού πανεπιστημίου έχει παγώσει. Ζήτησε νέα συνεδρίαση για το γηροκομείο. Υπάρχει υπογεγραμμένη μελέτη για προβλήματα στα Καισαριανά-Μεσημέρι- Πλατάνη. Με την υπόθεση του 50% του Εκκλησιοχωρίου  δεν έχει γίνει τίποτα ( το άλλο μισό ανήκει στο δήμο ). Το φανάρι στο Πασά Τσαήρ είναι σε καλό δρόμο.
Σπουδαίο ήταν το αίτημα του δημάρχου  να καλυφθούν τα έξοδα της κ. Γουναρά Ευθυμίας, μιας σεβαστής κυρίας που άφησε την περιουσία της στο δήμο Έδεσσας, χωρίς αντίτιμο. Έκανε πολλά για την πόλη.
κ. ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ː Σχετικά με την τουριστική ΑΕ, έχουν αποπληρωθεί οι μισθοδοσίες του προσωπικού, έρχονται τα χρέη των προμηθευτών. Σε αναμονή η απόφαση για δύο υπαλλήλους που θα πάνε στη ΔΕΥΑ. Οι υπάλληλοι από εκεί πληρώνονται μέχρι να  πάνε στο δήμο.
κ. ΧΑΤΖΌΓΛΟΥ ː Έδωσε απαντήσεις για ː τα δένδρα στο νεκροταφείο αφού τόνισε πως κόβονται όσα έχουν πρόβλημα.  Το πετρέλαιο η σχολική επιτροπή πήρε την απόφαση και το προμηθεύει. Προτεραιότητα έχουν τα σχολεία του ορεινού όγκου.
Κ. ΙΑΤΡΊΔΟΥ ː Απάντησε στην κ. Ταμβίσκου για το χώρο  του θερινού κινηματογράφου. Με απόφαση έχει παραχωρηθεί στο Δήμο και στη συνέχεια με νόμιμες διαδικασίες σε ιδιώτη.  
ΕΚΤΌΣ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΑΙ ΆΛΛΑ  ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΉΘΗΚΑΝ  ː Το κυκλοφοριακό και η Αρχιτεκτονική μελέτη της πλατείας Ελευθερίας. Αποφάσεις δεν πάρθηκαν, ακούστηκαν απόψεις δημοτικών συμβούλων και διαμαρτυρίες πολιτών. Η κ. Τσακώντση, αρχιτεκτόνισσα του δήμου, τα σχεδίασε και τα παρουσίασε.
Ήρθε και το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικ. Έτους  2017, πέρασε κατά πλειοψηφία αφού οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης διαφώνησαν σε ζητήματα.
Τέθηκε, επίσης, σε ψηφοφορία και η αλλαγή του τρόπου κοστολόγησης για τα τέλη άρδευσης, αντί για την ώρα  με το στρέμμα θα πληρώνουν οι αγρότες. Πέρασε κατά πλειοψηφία.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more