Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Μετά από ενημέρωση από τους εξωτερικούς συνεργάτες και κατοίκους του χωριού, άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας και προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων που οδηγούν στις πηγές του πόσιμου νερού του χωριού, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε ότι ήταν θολό.
Η Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας επισκέφτηκε τον χώρο, έκανε αυτοψία και προχώρησε την ίδια στιγμή σε μια ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο προέκυψε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που μετέφεραν φερτά υλικά στο ρέμα που οδηγούνταν τα ορμητικά νερά στο σημείο υδρομάστευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στο πόσιμο νερό.
Επιπλέον έγινε έλεγχος όλων των σημείων των πηγών και παρατηρήθηκε θολότητα του νερού λόγω της βίαιης απορροής των στραγγισμάτων από το πηγαίο πόσιμο νερό, το οποίο αναβλύζει με φυσικό τρόπο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει τους καταναλωτές πως για να καθαρίσει εντελώς το νερό των πηγών θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα 2 - 3 ημερών. Επιπλέον, καλό θα είναι να αφήσουν τις βρύσες τους να τρέξουν, ώστε μέρα με την μέρα να μειώνεται η θολότητα.
Κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι μόλις περάσει το κύμα κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της δεξαμενής, αλλά και ενέργειες για την προστασία των σημείων φυσικών πηγών ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στις Τοπικές κοινότητες Σαρακηνών και Λουτρακίου, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα εργασίες προκείμενου να λυθούν τα ζητήματα αυτά το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more