Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Άμεσες παρεμβάσεις χρειάζεται το Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας




Γράφει ο Δημοσιογράφος Χριστόδουλος Πετσινάρης


Με την άνοδο τού Εδεσσαϊκού στην Γ Εθνική κατηγορία είναι απαραίτητο να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας και μάλιστα άμεσα. Η ιδέα της μεταφοράς τού γηπέδου στην περιοχή τού Πασά Τσαιρ είναι πλέον όνειρο απατηλό και απραγματοποίητο.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε διαβεβαιώσει ότι ή κατασκευή θα ενταχθεί στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα τού ,2004 και θα χρηματοδοτηθεί. Δυστυχώς όμως δεν επιτεύχθηκε το έργο με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ελπίδα μεταφοράς τού γηπέδου 
Αργότερα ή Γενική Γραμματεία παραχώρησε το Εθνικό Στάδιο στο Δήμο Έδεσσας με πλήρη κυριότητα με αποτέλεσμα για κάθε παρέμβαση πού χρειάζεται υπεύθυνος να είναι ο Δήμος.
Ακόμη το προσωπικό τού γηπέδου απορροφήθηκε από άλλες υπηρεσίες.
Κατά συνέπεια ο Δήμος της πόλης μάς είναι αδύνατο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου γηπέδου αφού το οικονομικό κόστος είναι δυσβάστακτο.
Αποδεικνύεται ότι ή μελλοντική παρέμβαση στο στάδιο πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το Δήμο γιατί ο αθλητισμός της πόλης μάς είναι σε ανοδική πορεία και ο Εδεσσαϊκός δημιουργεί την ομάδα τού μέλλοντος. Εκτός αυτού δεκάδες συμπολίτες μάς γυμνάζονται στο δημοτικό στάδιο καθημερινά και έτσι αναρωτιέται κανείς τί μπορεί να προσφέρει ένα εκτός της πόλης μας. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 χαρακτηρίζεται ως το πιο φτωχό των τελευταίων ετών;  Τα τελευταία 3Ο χρόνια οι παρεμβάσεις πού έγιναν στο γήπεδο ήταν ο χλοοτάπητας ο οποίος χρειάζεται αντικατάσταση,  το σκέπαστρο, ή περίφραξη και το κλειστό στο γήπεδο μπάσκετ. Είναι λοιπόν απαραίτητο ο Δήμος και το δημοτικό συμβούλιο να οριοθετήσουν και να αποφασίσουν ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα ποιές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον και ταυτόχρονα να χρονολογηθούν οι βελτιώσεις τού γηπέδου. Ακόμη ένα μεγάλο αγκάθι είναι τα δημοσιογραφικά θεωρεία τα οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα. Δεν θα σχολιάσω την βρωμιά αλλά το γεγονός ότι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, η σκεπή στάζει από παντού με αποτέλεσμα τα θρανία να είναι βρεγμένα. Ακόμη δεν είναι κλειστά και προστατευμένα με αποτέλεσμα η δουλειά των δημοσιογράφων να μην μπορεί να γίνει. Κατά την άποψη μου με λίγα λεφτά μπορούν να γίνουν πολλά. Ελπίζω ο Δήμος Έδεσσας να ικανοποιήσει κάποια αιτήματα και μάλιστα σε άμεσο χρόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more