Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

O Γ. Μανιάτης υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στην Έδεσσα



ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Μεταξύ αυτών που διεκδικούν την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πρώην ΠΑΣΟΚ, είναι και ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός περιβάλλοντος στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. 
Ο υποψήφιος  Γιάννης Μανιάτης, στην ομιλία του στην Έδεσσα, παραδέχτηκε τα λάθη και τα σωστά που γίνανε στο παρελθόν, αισθάνεται σοφότερος μετά από αυτό.
Μίλησε για ζητήματα που αντιμετώπισε επί υπουργίας του, όπως ο φάκελος ΄΄Ελληνικά Πετρέλαια΄΄ και τα οφέλη που θα προκύψουν.  Οραματίζεται μια Ελλάδα  παραγωγική, νέου πλούτου και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
 Δήλωσε μεταξύ άλλων πως ː « η Πέλλα είναι  τόπος ιστορίας, κτυπούσε η καρδιά της Μακεδονίας πριν λίγα χρόνια, η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας που κατάφερνε να συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα  με τη μεταποίηση. Θα καταφέρουμε να γυρίσουμε ξανά μια παραγωγική σελίδα για τη Βόρειο Ελλάδα ». Ο πρ. υπουργός   Μανιάτης εκφράστηκε θετικά για την κατάσταση της χώρας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, δηλ.  όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.
 Ακόμα δήλωσε πως, μετά τις εκλογές όλοι οι υποψήφιοι θα παραμείνουν ενωμένοι. Χαρακτήρισε μικρό το ποσοστό που βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις. Βέβαια είναι   ελαφρώς μεγαλύτερο από το 6,28% που πήρε το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ που συμπορεύτηκε  στις τελευταίες εκλογές.
Χαρακτήρισε την ενότητα της παράταξης, το ιδρυτικό συνέδριο που θα ακολουθήσει, καθώς και την ανατροπή της στασιμότητας σημαντικά στοιχεία για τον Ελληνικό λαό.
Μίλησε για δύο στόχους ː αποδυνάμωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ  και  μείωση των ποσοστών της ΝΔ.
Θέλει  αυτοδυναμία για το κόμμα του ο κ. Μανιάτης,  ώστε να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.
Ποια ανάπτυξη;  Γιατί στα 25 χρόνια που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, από το 1981 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 δεν έγινε; Η κατάρρευση και η χρεοκοπία δεν ήρθαν από τη μια μέρα στην άλλη, ευθύνονται  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η κατρακύλα συνεχίζεται…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more