Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σφαγείο για τον Εδεσσαϊκό στο ματς με τον Κιλκισιακό- Οι Φάσεις της ντροπής (video)




Ισόπαλο με 1-1 έληξε το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Έδεσσαϊκό και τον Κιλκισιακό στο Δημοτικό στάδιο Έδεσσας. Κέντρο πρόσωπο του αγώνα ήταν ο προπονητής των φιλοξενουμένων Μάκης Κατσαβάκης ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αντίπαλος μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Ήταν ο προπονητής αυτός που επί 4 χρόνια έχτισε την ομάδα των πρασίνων που ανέβηκε στην Α Εθνική. Ήταν ο πρωτεργάτης του θαύματος. Ήταν ο άνθρωπος αυτός που άλλαξε το ποδόσφαιρο της Έδεσσας. Πριν την έναρξη του αγώνα ο Εδεσσαϊκός τον τίμησε για την προσφορά του. Στα αγωνιστικά αρνητικός πρωταγωνιστής εξελίχθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης ο διαιτητής Μιχούλιας που έκλεισε τα μάτια σε δυο καταφενάστατα πέναλτι σε χέρι των αμυντικών του Κιλκισιακού ενώ έδωσε και ένα ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο μπήκε το γκολ του Κιλκισιακού. Από εκεί και πέρα οι Εδεσσαίοι έδειξαν ζήλο, έχασαν πολλές ευκαιρίες, έβαλαν την μπάλα κάτω και έδειξαν πολλά και καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων της Αττικής.

Από πλευράς πρασίνων από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα είναι κυρίαρχοι και μάλιστα κέρδισαν 3 κόρνερ. Στο 5΄ο Καράμπελλας σούταρε αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Κολιοφουκας. Στο 17΄Καλη στιγμή σε κεφαλιά του Χαραβητιδη μετά από κόρνερ του Καραμπελα, απόκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας.

Τεράστια ευκαιρία για το 1-0,σεντρα του Σκαθαρουδη κεφαλιά του Γολιδοπουλου αλλά ο Κολιοφουκας πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα μέχρι  στιγμής στο 22 λεπτο. Σουτ του Γολιδοπουλου αουτ.
Η πρώτη φάση πέναλτι έγινε στο 35΄όταν ο Κακακούσης από το σημείο του πέναλτι σούταρε με την μια και ο αμυντικός του Κιλκισιακού Παλάσκας με προτεταμένο το χέρι σταμάτησε την μπάλα. Καθαρός ορισμός της εσχάτης των ποινών που ο διαιτητής δεν το είδε. Στο 37΄ο διαιτητής Μιχούλιας υπέδειξε φάουλ το οποίο δεν υπήρχε για τον Κιλκισιακό. Το εκτέλεσε ο Μοσχάκης και μετά από μια ακόμη αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας, ο προωθημένος Μετετζίδης έκανε το 0-1.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παπαγεωργίου χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς ο τερματοφύλακας Κολιοφούκας αποκρούει. Στο 57΄ο Ταουσάνης χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία. Στο 82΄ήρθε το γκολ της ισοφάρισης και η λύτρωση για τους γηπεδούχους όταν καρφωτή κεφαλιά του Καρακουτη μετά από κόρνερ του Καράμπελα. Στο 85΄ο Εδεσσαϊκός ακουμπά το γκολ της νίκης με εκπληκτικό σουτ του Σκαθαρούδη αλλά ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων Κολιοφούκας αποκρούει για άλλη μια φορά. Η φάση του αγώνα έγινε στο 90΄όταν ο Μπουράκης σουτάρει από τα 9 μέτρα και ο Δοξάκης με εμφανή πρόθεση βρίσκει την μπάλα με το χέρι το οποίο αφενός δεν ήταν κολλημένο και αφετέρου με την κίνηση που κάνει διώχνει την μπάλα, αλλάζοντας την τροχιά που είχε κατεύθυνση προς την εστία. Καταφανέστατο και το δεύτερο πέναλτι που ο διαιτητής Μιχούλιας και ο α' βοηθός του Κουφός κάνουν πως δεν βλέπουν. Απίστευτό και όμως αληθινό. Δεν καταλογίζεται λοιπόν και αυτό το πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σφέτκος σουτάρει και η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι. Και αδικία και ατυχία. Ο Διαιτητής του ματς με τις αποφάσεις του αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Ήταν ο ίδιος διαιτητής που έπαιξε τον Εδεσσαϊκό με τα Τρίκαλα Ημαθίας και πάλι είχε πρωταγωνιστήσει με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα του. Μετά το 10 αγώνες ο Εδεσσαϊκός δεν έχει κερδίσει κανένα πέναλτι.

Εδεσσαϊκός
Βόλτση,Αβραμίδη,Χαραβητίδη,Τζατζανάς (Σφέτκος 65΄) Κούμπους,Παπαγεωργίου,Καράμπελα,Γολιδόπουλος (60΄Μπουράκης),Ταουσιάνης,Σκαθαρούδης και Καρακούτης.

Αναπληρωματικοί είναι οι : Μπουράκης,Ιωσηφίδης,Βλαδοβίτης,Παπουρτζής,Προύντσης,Σφέτκος και Πούπης





Για τον Κιλκισιακό ο Μάκης Κατσαβάκης ξεκινάει με τους :
Κολιοφούκα,Δρόσο(55΄Παπουρτσής),Ραφαηλίδη,Παλάσκα,Ματετζίδη,Δοξάκη,Μπελίτσα(70΄ Ιωαννίδης),Καρασίμο,Παπαδημητρίου(88΄ Ρετσίνας),Μοσχάκη και Καθάριο(90΄ Πιπερτζής).

Στον πάγκο είναι οι : Παπουρτσής,Κουραλίδης,Νικολαίδης,Ιωαννίδης,Ρετσίνας,Τοπαλίδης και Πιπερτζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more