Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

΄΄ΚΟΛΙΝΤΑ ΜΠΑΜΠΩ΄΄ 2017 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Αναβίωσε και φέτος το έθιμο ΄΄Κόλιντα  Μπάμπω΄΄ στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι Αλμωπίας.
Οι Θερμάστρες που τοποθετήθηκαν το βραδάκι της γιορτής, σε πολλά σημεία της πλατείας, έκαιγαν για να ζεστάνουν τους επισκέπτες που ήταν εκεί  για να παρακολουθήσουν  και να ζήσουν μαζί με τους ντόπιους το  υπέροχο χριστουγεννιάτικο έθιμο.  Οι διοργανωτές λόγω των καιρικών συνθηκών φοβήθηκαν να ανάψουν μία και μοναδική φωτιά στο κέντρο της πλατείας, όπως είναι κανονικά το έθιμο.
Παρέες- παρέες λοιπόν, γύρω από τις λαμπερές και ζεστές θερμάστρες, με άφθονο κρασί και τσίπουρο και μεζέδες όπως πρέπει, λόγω των ημερών νηστίσιμους, κύλησε η όμορφη νύχτα της προπαραμονής των Χριστουγέννων.
Η ορχήστρα  έπαιζε κάτω από το στολισμένο πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας με τη συνοδεία    Γκάιντας ή Τσαμπούνας,  που με τον υπέροχο και  ξεχωριστό  ήχο της μαγνήτιζε όλους τους παρευρισκόμενους, που δεν σταματούσαν το χορό.
Πραγματικά, για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, ο υπέροχος Γιώργος Μπαϊράμης  μαζί με τους εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχει  η αναβίωση αυτού του παραδοσιακού εθίμου, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και καλό  είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για να μην ξεχαστεί.

ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more