Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στην Πέλλα τηλεόραση




ΓΡΆΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

Συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνη Γεωργιάδη στο διευθυντή ειδήσεων της Πέλλα τηλεόρασης κ. Χρήστο Δημητριάδη.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην σημερινή συνεδρίαση στην Έδεσσα, στην εκδήλωση της ΟΝΕΔ;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Με προσκάλεσε η ΟΝΕΔ. Έχετε μια πολύ ισχυρή ΟΝΕΔ, πολύ ορεξάτη, από όπου έλαβα τιμητική πρόσκληση.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Στη συζήτηση με τη διευρυμένη ΝΟΔΕ, ποια ήταν τα βασικότερα προβλήματα που ακούσατε;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Ο Ν. Πέλλης έχει πολλά προβλήματα. Η σύνδεση με την Εγνατία οδό είναι πολύ βασικό. Το νοσοκομείο της Έδεσσας είναι υπό πλήρη διάλυση, δεν έχει υλικά και μηχανήματα για λαπαροσκοπικές εξετάσεις. Υπάρχει υποκρισία από τη μεριά της κυβέρνησης.  Προβλήματα υπάρχουν με τη διάθεση των προϊόντων, ροδάκινα, κά,  και λόγω πρόσκαιρου εμπάργκου με τη Ρωσία. Υπάρχουν δομικά προβλήματα με τη φορολογία.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Υπάρχει ένα νοσηρό κλίμα όσον αφορά την πολιτική επικαιρότητα .  Σαν πρώην τομεάρχης άμυνας  ης ΝΔ,  ποια είναι η άποψή σας για τη στρατιωτική προμήθεια της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποιοι στο τέλος θα πάνε φυλακή. Το ποιοι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Οφείλω να σας πω , ήταν να πάρει η Σαουδική Αραβία 100.000 βλήματα, η συμφωνία του Καμμένου μιλάει για 300.000 βλήματα. Η διαφορά είναι 200.000, που σημαίνει 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας στη βουλή κατέθεσαν πλαστά χαρτιά και δε βγαίνει το βούλευμα. Πάει να πει πως έχει συνέχεια… Ο πρωθυπουργός της χώρας παρέχει κάλυψη στον υπουργό άμυνας κ. Καμμένο.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Σε συνέντευξη σας αναφέρετε πως δεν εύχεστε ο κ. Καμμένος να πάει φυλακή.
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Σε κανένα άνθρωπο δεν εύχομαι να πάει φυλακή, ούτε στον κ. Καμμένο. Ο νόμος απαγορεύει μεσάζοντες. Να μην το θέσουμε επειδή δε θέλουμε να πάει φυλακή;
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː  Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ  στα Ιωάννινα. Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να φέρει ένα νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, θα ήθελα τη θέση της ΝΔ.
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα και ότι νόμο και να φέρει ο  Σκουρλέτης εμείς θα τον καταργήσουμε. Η απλή αναλογική στους δήμους είναι καταστροφική. Αυτό το κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α  επειδή θέλει να βάλει συριζαίους σε κάθε δήμο, σαν δύναμη, για να είναι στο παιχνίδι. Αδιαφορώντας αν ο δήμος μπορεί να κυβερνηθεί. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Μητσοτάκης θα τον καταργήσει. Τώρα εάν γίνουν οι  εθνικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητηκές, εάν εξαντλήσει τη θητεία του ο κ. Τσίπρας και οι αυτοδιοικητηκές εκλογές γίνουν το Μάιο, τότε όταν έλθουμε στην εξουσία θα τον καταργήσουμε.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τη ΝΔ για το εκλογικό σύστημα;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Το παρόν εκλογικό σύστημα μας καλύπτει.  Η ΝΔ έχει πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση με μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας και μικρότερο έλεγχο από την περιφέρεια.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Γίνεται κουβέντα σχετικά με τα εσωτερικά της ΝΔ, αναφορικά με κάποιες αλλαγές. Η ΝΔ θα πρέπει να μετατραπεί σε πιο ευρωπαϊκό κόμμα με μεγαλύτερη δημοκρατία. Γίνονται και κάποιες δημοσκοπήσεις. Υπάρχει πρόθεση;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Πιο ευρωπαϊκό κόμμα από τη ΝΔ; Εκλέξαμε αρχηγό από τη βάση, με 450.000 ψηφοφόρους. Τα κομματικά μας όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα συχνά συνεδριάζουν. Μεγάλο συνέδριο πέρσι… Την ανοίγει τη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης. Όλο σε διαδικασίες είμαστε. Οκτώ συνέδρια κάναμε. Μόνο το μητρώο στελεχών έχει φέρει 15.000  κοντά στη ΝΔ.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Υπάρχει κάποια πρόθεση  για αλλαγή στη βάση της ΝΔ σε σχέση με τις τοπικές και νομαρχιακές;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Η κομματική βάση ποτέ δεν ήταν καλύτερα. Έχουμε ασταμάτητη  κομματική δραστηριότητα. Χθες ήμουνα στη ΔΗΜΤΟ Μενεμένης, σήμερα το πρωί στη Σίνδο, Έδεσσα, είμαστε σε πλήρη δραστηριότητα. Το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί, κάναμε οκτώ προσυνέδρια. Το παρουσιάσαμε σ όλες του τις λεπτομέρειες, που ποτέ δεν έχει παρουσιάσει κυβέρνηση με τέτοιες λεπτομέρειες.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Θα ήθελα την άποψή σας στο ζήτημα των Σκουριών, που δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική και την Κεντρική Ελλάδα αλλά ολόκληρη τη χώρα. Είναι μια σημαντική επένδυση.
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Οι καναδοί απ ότι φαίνεται σιγά σιγά φεύγουν από την Ελλάδα, απολύουν κόσμο. Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη. Εγώ τους είχα πει εγκαίρως να προσέξουν γιατί θα χάσουν τις δουλειές τους. Λυπάμαι πολύ γι αυτό. Κάθε μέρα που περνάει και είναι ο Τσίπρας στην εξουσία, είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα. Δε νομίζω να έρθει επενδυτής και να λάβει σοβαρά την κυβέρνηση Τσίπρα..
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Τι προβλέπετε μέσα από τη δική σας εμπειρία τόσα χρόνια. Μπορεί να μην εξαντλήσει την τετραετία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Δε θα μείνει ο Τσίπρας μετά τη 1-1-19, που θα πρέπει να κόψει μισθούς και συντάξεις, αφορολόγητο, κά.  Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να φύγει νωρίτερα. Από την άλλη τον παθιάζει η καρέκλα, θέλει να είναι αρχηγός. Την περασμένη φορά που παραιτήθηκε, ήξερε ότι θα κερδίσει. Θα ήταν εύκολο γι αυτόν να πει κάνω εκλογές ξέροντας ότι θα κερδίσει.  Τώρα που ξέρει ότι θα χάσει είναι πιο δύσκολα. Αυτά! Νομίζω το 18 θα είναι έτος εκλογών.
Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ ː Κομματικά, σας έχει κουρέψει ο κ. Μητσοτάκης με την απομάκρυνσή σας από τον τομέα της άμυνας;
Α. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ ː Τις τελευταίες ημέρες έχω κάνει επτά ομιλίες, εάν δεν με είχε κουρέψει πόσες θα έπρεπε να κάνω; δεκαεπτά;

Η απομάκρυνση από το τομέα άμυνας έγινε κοινή συναινέσει. Έπρεπε να γίνει, γιατί ο Β. Κικίλιας δεν είχε ρόλο, ήμουνα ο μοναδικός που είχα δύο ρόλους, αντιπρόεδρος και τομεάρχης και έδωσα τον ένα. Έγινε πολύ ομαλά και αγαπημένα.   

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more