Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΈΔΕΣΣΑΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η  έγκριση οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Έδεσσας, οικ. Έτους 2016 
( απολογισμός, ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσεως ), πέρασε κατά πλειοψηφία.
Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, από τον ορκωτό λογιστή  στην αίθουσα του Δ.Σ 
Σε παρέμβασή του ο κ. Τσιβόγλου εξέφρασε την απορία του σχετικά, με ανείσπρακτο ποσό των 2.295.000 ευρώ από το δήμο  και, την απαίτηση των 220.000 ευρώ του εκκαθαριστή της τουριστικής Α.Ε  από το δήμο.
Να θυμίσουμε πως,  η εταιρεία έχει πάει στα χέρια του εκκαθαριστή εδώ και  2.5 χρόνια  περίπου.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Μουράτογλου απάντησε πως, ο δήμος δε δέχεται την απαίτηση των 220.000 ευρώ του εκκαθαριστή της τουριστικής Α.Ε, ακόμα πως, τα ανείσπρακτα ποσά είναι πάσης φύσεως οφειλές, όπως άρδευση, μισθώματα, οφειλές τρίτων προς το δήμο, κ.ά.   
Ο κ. Γιάννου χαρακτήρισε τη διαχείριση  του δήμου χρηστή, με  τις λίγες εισπράξεις, τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και  τους δημότες.  Έκανε έκκληση   προς τους δημότες να ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, αφού οι δήμοι διοικούνται, πλέον, ιδίοις πόροις. Και κατά πως φαίνεται αυτή η  κατάσταση  θα παγιωθεί στο μέλλον.   
Παρέμβαση του   κ. Φουνταλή, ο οποίος εκφράστηκε αρνητικά, χωρίς να αμφισβητεί τα στοιχεία,  εξαιτίας των συνεχών μειώσεων  των πόρων στους δήμους από την κεντρική  εξουσία.
Παρέμβαση του   κ. Ρυσάφη,  ο οποίος διαφώνησε με τον τρόπο που παραχωρήθηκε η Τουριστική Α.Ε, καθώς και,  με τον τρόπο που αποδόθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
  ΣΤΗΝ  24Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ  Δ.Σ.  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΕΔΕΣΣΑΣ
                                          18-12-2017
ΓΡΆΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ  ΣΊΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΆΒΕΤ

ΒΑΣΊΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο δήμος πρέπει να αναλάβει τον τομέα καθαριότητας και για  οικονομικούς λόγους, ακόμα,  πιστεύει πως χάνονται  δημοτικά έσοδα με το καινούργιο καθεστώς στην τουριστική Α.Ε.  Παραπονέθηκε,  επίσης,  επειδή δημότες, εντελώς αιφνιδιαστικά, κλήθηκαν να πληρώσουν μεγάλα ποσά για τέλη ταφής. Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των δένδρων που κόβονται  και, τη μέτρηση ρύπων στο κέντρο της πόλης μετά τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα, ώστε να βγει μια απόφαση και με τη συμβολή  της τροχαίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΡΥΣΑΦΗΣ ː Ζήτησε στοιχεία για τον έλεγχο που έγινε τώρα τελευταία  στην τουριστική Α.Ε. και ενημέρωση σχετική με την κατάσταση στο  μουσείο Καρυδιάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥ ː Εμφανίστηκε προβληματισμένος με τα ανταλλάξιμα σε Άγρα και Νησί, κάπου 3.000 στρεμ. Ζήτησε τη βοήθεια του δήμου  στο πρόβλημα, τόνισε δε πως, εκεί υπάρχουν γέφυρες, αρδευτικά δίκτυα, δρόμοι και άλλα που ανήκουν στο δήμο. Ζήτησε παρέμβαση και στα τοπωνύμια που έχουν αλλάξει.
 Για την υπόθεση με την τοποθεσία Κισόρτση, ζήτησε σύσκεψη με τη ΔΕΗ για να βρεθεί ο υπεύθυνος όταν έρθουν τα πολλά νερά από τον Άγρα. Παρατήρησε πως, το υπάρχον πρόβλημα πλημμυρών μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν τα σπίτια της περιοχής  κτίζονται σε κάποιο υψόμετρο και  χωρίς υπόγειο.

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΟΝΤΡΑΣ ː Ζήτησε μελλοντική σύσκεψη για το γηροκομείο και την περιοχή Καταρρακτών-Μύλου, επίσης, τις ενέργειες της δημοτικής αρχής  για να έρθει το φυσικό αέριο στην Έδεσσα. Ενδιαφέρθηκε και, για το που πάνε τα έσοδα αυτή τη στιγμή της  τουριστικής Α.Ε. Ζήτησε παρέμβαση από την τεχνική υπηρεσία στη διαχείριση των όμβριων και τις λακκούβες στον Αγ. Αθανάσιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΒΟΓΛΟΥ ː Διαπίστωσε πως,   πρόταση για αλλαγή που έγινε στην κυκλοφοριακή μελέτη από τη δημοτική αρχή, εν μέρει, συμφωνεί με τις προτάσεις του στο προηγούμενο Δ.Σ, οι οποίες δημοσιεύτηκαν ξεχωριστά από την εφημερίδα μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΑΠΑΖΊΔΗΣ ː Εισηγήθηκε  ενδιαφέρουσα πρόταση ώστε, να δημιουργηθεί μια επιτροπή  με τη συμμετοχή του, του δημάρχου, των προέδρων των παρατάξεων,  με σκοπό τη διαμόρφωση εγγράφου που να απευθυνθεί στην εταιρεία φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ.Α.Ε)  και στην περιφέρεια, ώστε στην επόμενη φάση εγκατάστασης να μπει και η Έδεσσα.

ΕΥΤΥΧΊΑ  ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ː  Ενδιαφέρθηκε για τις σχολικές καθαρίστριες και της απάντησε ο κ. Χατζόγλου. Διαφώνησε με τον τρόπο που στολίστηκε η Έδεσσα για τις γιορτές. Ζήτησε εφεδρικό δημοτικό στόλο καθαριότητας, εκτός του ιδιωτικού συνεργείου. Σχετικά με την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης, ζήτησε γνωμάτευση από την τροχαία.

ΙΑΤΡΊΔΟΥ-ΒΛΑΔΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ː Ενημέρωσε πως, ο εκκαθαριστής έχει εξοφλήσει τους εργαζόμενους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι 20-11-17 και στη συνέχεια μπήκαν στην υπηρεσία του δήμου.

ΝΟΜΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ː  Ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την υπόθεση Νικόλτσιου.  Ο κ. Νικόλτσιος  αρχικά ζητούσε να πληρωθεί χωρίς τιμολόγια και, μετά από αγωγή που κατέθεσε με την έκδοση τιμολογίου ζήτησε και πήρε 9.500 (επιμέλεια+ αγαθά μουσείου). Στη συνέχεια αφαίρεσε από τις προθήκες όλα τα εκθέματα, άφησε ελάχιστα.  Ασκήθηκε μήνυση,  θα γίνει έρευνα για να φανεί τι ακριβώς αφαίρεσε και θα υπάρξει συμπληρωματικό υπόμνημα. Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ː Διαπίστωσε  πως υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση  με τις μελέτες όσον αφορά  τα ισοδύναμα του πράσινου. Πρότεινε γέφυρα στην περιοχή του Κισόρτση για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία της πόλης.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΔΡΟΥ ː Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με την εξόφληση  ποσών προς την υπηρεσία ύδρευσης και  με τους οικιστές του Αγίου Αθανασίου, αφού συνεχίζουν οι άνθρωποι τις προσπάθειες για να μην πληρώνουν.  Με εντολή της κ. Ζδρου όλες τις οφειλές άνω των 300 ευρώ  φεύγουν  στη ΔΟΥ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ː  Περιμένει απόφαση για τις σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση, οι οποίες ζήτησαν σε χρήμα το γάλα των ετών 12-13-14-15-και 16. Ο νόμος 36/43 προβλέπει την εξόφληση σε 36 δόσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΣΑΜΛΙΔΗΣ ː Διαπίστωσε πως, τα προβλήματα με τις πλημμύρες  είναι επειδή  τα αυλάκια έχουν κτιστεί  και το νερό βγαίνει στο κεντρικό δρόμο του Αγ. Αθανασίου.
Ενημέρωσε επίσης πως, όλα τα απορριμματοφόρα του δήμου είναι σε εργασία εκτός από δύο που είναι σε κατάσταση απόσυρσης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ː Έδωσε πληροφορίες για την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας  και τις ευθύνες σε μια τέτοια περίπτωση. Ζήτησε μελέτες και τη σύνταξη συμπληρωματικής σύμβασης με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα σε περίπτωση κινδύνου για να υπάρχει ξεκαθάρισμα ευθύνης.

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ː   Για οτιδήποτε αφορά την εκκαθάριση, απευθύνεται ο δήμος στη νομική υπηρεσία και υποβάλλεται αίτημα στο υπουργείο εσωτερικών, που  με τη σειρά του ενημερώνει πλήρως για τις διαδικασίες, ώστε να εκκαθαριστεί οριστικά η τουριστική Α.Ε. Μετά ξεκινούν τα μισθώματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΓΚΙΟΥΡΟΣ  ː  Απάντησε στον κ. Δασκάλου πως η αλλαγή των τοπωνυμίων είναι από τους χάρτες του στρατού. Σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη ζήτησε τη ψήφιση της αναστροφής της Π.Μελά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΓΙΑΝΝΟΥ ː Έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα  που τέθηκαν.  Αρχικά  για την τουριστική Α.Ε  εξήγησε πως, επιλέχθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία.  Δεν έχει υπόψη του τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνει προσωπικό ο εκκαθαριστής, ούτε εάν έγινε έλεγχος πρόσφατα, αφού ο δεν ενημερώθηκε ο δήμος. Τα μεγάλα δένδρα πρέπει να κόβονται, σύμφωνα με το δασαρχείο, επειδή γίνονται επικίνδυνα σε περίπτωση θεομηνίας. Η υπόθεση του μουσείου Καρυδιάς είναι στη δικαιοσύνη. Ο δήμος θα μεριμνήσει για να έρθει το φυσικό αέριο στην Έδεσσα, προς όφελος του εμπορικού συλλόγου- επιμελητηρίου και των νοικοκυριών. Απάντησε στην κ. Ταμβίσκου  πως, στο δήμο Έδεσσας συχνά γίνονται  εορταστικές εκδηλώσεις όχι μόνο τις γιορτές αλλά και καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
Δήλωσε ο κ. Γιάννου πως διεκδικεί ο δήμος Έδεσσας τη διαχείριση για τα ανακυκλώσιμα, με σχεδιασμό και προοπτικές. Δεν  υπήρχε οργάνωση στην καθαριότητα, με τη νέα κατάσταση το ζητούμενο είναι  μια καθαρή πόλη από τον ιδιώτη που έχει αναλάβει.

ΈΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΎΡΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΊΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΎ.
Τοποθετήθηκαν ορισμένοι πολίτες, μερικοί εξ αυτών ζήτησαν δημοτική αστυνομία για να επιτηρεί τις ολιγόλεπτες σταθμεύσεις. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις δυσκολιών και ταλαιπωρίας με την υφιστάμενη κατάσταση σε διάφορα σημεία των δρόμων της πόλης.
Προτάθηκε να αναστραφεί η Π. Μελά, να διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο στην εθνική τράπεζα και τα ταξί να πάνε 4 θέσεις πίσω.
Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.  

  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more