Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σαχινίδης

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Βαρύς ο προϋπολογισμός, περιλαμβάνει μέτρα, τροπολογίες της τελευταίας ώρας … Θέλω να πείτε στους πολίτες που μας παρακολουθούν, τι θα συναντήσουν το 2018 αναφορικά με την οικονομική κατάσταση.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Το θέμα δεν είναι τι ψηφίστηκε μόνο στον προϋπολογισμό. Σίγουρα τα μέτρα που θα επιβληθούν είναι πολύ περισσότερα  και έχει να κάνει με τα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα από τους προηγούμενους προϋπολογισμούς και από τα προηγούμενα μνημόνια. 
Μην ξεχνάμε ότι από 1-1-18  καταργούνται πολλά επιδόματα. Μην ξεχνάμε  την εισφορά των αγροτών, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με το 100% της προκαταβολής και, μην ξεχνάμε  τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα πληρώσουν αυξημένες  ασφαλιστικές εισφορές και  φορολογία.
Δυστυχώς και αυτός ο προϋπολογισμός ήταν καθαρά μνημονιακός.  Ήταν ένας προϋπολογισμός,  όπως το λέει και η λέξη, προϋπολόγισαν  βάση αυτών που τους επιβάλλει η τρόικα.
Γνωρίζουν πολύ καλά, είτε βάζεις ένα ευρώ είτε  πέντε φόρο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα από τον Έλληνα πολίτη δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α--ΑΝ.ΕΛ βάζουν επιπλέον μέτρα από αυτά που τους ζητάει η τρόικα και πάλι δεν τους βγαίνουν ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Βλέπετε ότι το 2018 δε θα βγούμε στις αγορές, όπως λέει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Σαν Χρυσή Αυγή ευχόμαστε να βγούμε στις αγορές, αλλά δε θα συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το λέμε μόνο εμείς. Εμείς θέλουμε να τελειώσουμε με τα μνημόνια, από την αρχή να μην υπήρχαν μνημόνια. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξεκάθαρη θέση πάνω σ αυτό. Λέμε, καταγγελία των μνημονίων και έλεγχο του λογιστικού χρέους. Αλλά  έχουν δηλώσει επανειλημμένα και ο Ντάισελμπλουμ και άλλοι τρο΄ι΄κανοί ότι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι υπό εποπτεία. Και μην ξεχνάμε το πλεόνασμα  μέχρι το 2022 θα πρέπει να είναι στο 3,5%, και εδώ επιτρέψτε μου να πω πως, μόνο δύο χώρες από τις οικονομικά ισχυρές έχουν καταφέρει να πετύχουν αυτό το πλεόνασμα για δύο συνεχόμενες χρονιές ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Το φετινό πλεόνασμα, όπως έχει πει και η κυβέρνηση, το έδωσε ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες. Ποια η θέση της Χρυσής Αυγής πάνω σ αυτό το θέμα; Το ψήφισε;
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Σε αντίθεση με πέρσι, φέτος το μέρισμα το καταψηφίσαμε. Πέρυσι και εμείς πιστέψαμε ότι  οτιδήποτε έχει να κάνει έστω και με  μικρή βοήθεια στον Έλληνα πολίτη εμείς είμαστε δίπλα. Επειδή όμως είδαμε τι συνέβη πέρσι με το μέρισμα, κάτι που συνέβη φέτος σε μεγαλύτερο βαθμό, το καταψηφίσαμε. Δόθηκε φέτος το μέρισμα σε ανθρώπους που δεν έπρεπε να το πάρουν, κατά τη δική μας άποψη. Ποιοι είναι αυτοί;  Δυστυχώς στη χώρα μας όλοι μιλούν για δικαιώματα, κανείς όμως δε μιλά για υποχρεώσεις. Σκεφτείτε, οι χώρες που υπάρχουν παγκοσμίως είναι 196 στο σύνολό τους, στην Ελλάδα διαβιούν 172 από αυτές τις εθνότητες. Όλοι αυτοί είχαν υποβάλλει μέρισμα. Φανταστείτε ότι  97.000 πολίτες από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία πήραν μέρισμα. Γύρω στις 10.000 από χώρες της νοτιοανατολικής  Ασίας και από Αφγανιστάν και Πακιστάν, 400 κινέζοι και 1500 ευρωπαίοι, ανάμεσά τους  γερμανοί, βρετανοί, γάλλοι και ολλανδοί. Δεν μπορεί άνθρωποι που δεν έχουν εισφέρει ποτέ ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε φοροδοτικά να έχουν μέρισμα. Το μέρισμα αυτό θα πρέπει να δίνεται αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες πολίτες ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Θα σας κατηγορήσουν για ρατσισμό πάνω σ αυτό.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΊΔΗΣ ː « Δεν έχει να κάνει με ρατσισμό, για να έχεις δικαιώματα σε μια χώρα θα πρέπει να είσαι εντάξει και με τις υποχρεώσεις. Στο παρελθόν όσοι μετανάστευσαν σ όλες τις χώρες της Ευρώπης και ΗΠΑ και σας μιλάω  ως γόνος μεταναστών, από την πρώτη μέρα γνώριζαν τα στοιχεία τους, που μένουν  και ποιοι είναι και από την πρώτη μέρα είχαν δεσμευτεί απέναντι στους νόμους του κράτους που τους  φιλοξενούσε και πλήρωναν τις εισφορές τους, είτε ήταν ασφαλιστικές είτε φορολογικές εισφορές ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Ένα άλλο θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα  είναι τα Σκόπια. Έχει τεθεί ζήτημα λύσης μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς δήλωσε πως, μέριμνα της κυβέρνησης είναι να λυθεί το θέμα, ώστε να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Υπάρχει και η δήλωση Καμμένου, που επί της ουσίας συμπίπτει με τη δική σας της Χρυσής Αυγής. Έγινε αυτή η κίνηση για να σας καπελώσει  σ αυτό το θέμα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Το να μας καπελώσει είναι μια λέξη που δε θα τη χρησιμοποιούσα για έναν άνθρωπο που είναι ψευτοπατριώτης και σας εξηγώ το γιατίː κάνει εθνική  αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς, στο κόμμα που συγκυβερνά και το κάνει γιατί; Όπως και σ όλα τα υπόλοιπα δύσκολα νομοσχέδια, όπως το τζαμί, σύμφωνο συμβίωσης, κά, ξέροντας και γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς ότι θα περάσει με  πλειοψηφία από τη βουλή   το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, με την υπερψήφιση  από ΝΔ, Πασοκ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, Κ.Κ.Ε, εκ του ασφαλούς κάνει εθνική αντιπολίτευση. Μόνο εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοια, άλλωστε και αυτό έχει να κάνει με τη δήλωση που είπατε προηγουμένως.
Σχετικά με το Μακεδονικό, είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξεκάθαρη θέση. Έχουμε πει καμία διαπραγμάτευση από τη στιγμή που θα περιέχεται ο όρος Μακεδονία, ούτε άνω, ούτε κάτω, ούτε βόρια, εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους ː ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Πασοκ, Ποτάμι, ΝΔ, ΚΚΕ,  που θα το ψηφίσουν.
Γίνεται παιχνίδι, οι πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ  για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι που επισπεύδεται το θέμα ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː  Η ΝΔ τόνισε ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός ΣΥ.ΡΙΖ.Α--ΑΝ.ΕΛ, θεωρεί πως το 2018 θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Ακόμα από την πλευρά της η ΝΔ, στη συζήτηση για το ποιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, θεωρεί πως την έριξαν οι ː ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΑΝ.ΕΛ και η Χρυσή Αυγή κα όχι οι Ευρωπαίοι. Η ΝΔ είπε πως, και η Χρυσή Αυγή δε θέλει εκλογές αφού το Κίνημα Αλλαγής  διογκώνεται. Περάσατε στην τέταρτη θέση. Σας συμφέρει η παράταση αυτής της κυβέρνησης για να διατηρήσετε τις έδρες σας.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Έβαλες αρκετά θέματα μαζί..  Από το κομμάτι των εκλογών, εμάς δεν μας ενδιαφέρει  πότε θα γίνουν. Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι, γεννηθήκαμε έτοιμοι οι Έλληνες Εθνικιστές για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.  Δηλώνουμε πως, όταν γίνουν  εκλογές και αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση και έρθει η ΝΔ, με την όποια συγκυβέρνηση, γιατί αυτοδυναμία εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να έχει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αυτό έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν επανειλημμένα  τους έχουμε προκαλέσει  εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου να πάρουν θέση, είτε μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είτε  μέσω του προέδρου της ΝΔ, εάν θα καταργήσουν αυτά που ψηφίζονται  όταν έρθουν στην εξουσία, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη  ήταν σαφέστατη ː « το Ελληνικό κράτος έχει συνέχεια ». Έχουν και το άλλοθι ότι, εμείς δεν τα ψηφίσαμε αυτά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να συμβεί.
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, μετά από ζυμώσεις μας παρουσιάζουν τέταρτο κόμμα. Η Χ.Α ήταν και είναι τρίτο κόμμα. Έχω στοιχεία από δημοσκόπηση  εταιρείας, πριν πειραχτεί  και βγει στον αέρα από τα μεγάλα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους, μας παρουσιάζει  σταθερά τρίτη δύναμη σ όλη την Ελλάδα».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Η Κάπα- Research
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Θα αναφέρω συγκεκριμένα για την Κεντρική Μακεδονία όπου έχουμε μία από τις μεγαλύτερες ανόδους και σε σχέση με εμένα προσωπικά, στο νομό, η δημοτικότητά μου είναι στο 18 %, όπως και όλων των βουλευτών της Χ.Α. Δεν μπορεί να μας βγάζουν τέταρτους σε όλη την Ελλάδα, ενώ ανά περιφέρειες  βγαίνουμε τρίτοι ».  

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Το 18% είναι καλό ποσοστό, σε σχέση με άλλους βουλευτές που βρίσκονται στο 11 ή 12 ή 7 .
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Αυτό συμβαίνει και στο νομό Κιλκίς με τον συναγωνιστή Χατζησάββα. Στις μικρές κοινωνίες οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους  και ξέρουν τι έχουν δίπλα τους. Μακάρι ο κόσμος να γνώριζε  τις θέσεις της Χ.Α. Και εδώ θα ήθελα να κάνω μια διαπίστωση. Είστε από τα λίγα κανάλια που δίνετε βήμα, είστε από τα λίγα κανάλια  που πράγματι δείχνετε ότι είστε δημοκρατικοί. Αφήνετε να ακουστούν όλες οι απόψεις, όσο διαφορετικές και αν είναι, σε σχέση με κάποιους άλλους, άσχετα αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτές τις θέσεις. Εμείς αυτό θέλουμε είναι, να έχουμε βήμα, ούτως ώστε ο κόσμος να ξέρει και να μας ψηφίζει, γιατί είμαστε οι μόνοι που πραγματικά μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.  Έχουμε θέσεις για όλα και λύσεις να προτείνουμε. Αν θυμάστε και στις περιφερειακές εκλογές, όταν ήμουνα υποψήφιος ως αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Ν. Πέλλας, στο πρόγραμμα που είχα αναπτύξει, πολλά από αυτά  βγαίνουν σήμερα βουλευτές της συγκυβέρνησης και τα παρουσιάζουν ως δικά τους. Εμείς χαιρόμαστε που έστω και έτσι κάνουμε τη δουλειά μας ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Πρέπει να δίνουμε λόγο σε όλα τα κόμματα για να ρίχνουμε φως σε όλες τις ιδεολογίες. Κριτής είναι ο λαός με την ψήφο του. Το ότι δίνουμε λόγο σε όλους το έχουμε πληρώσει να το έχουν υπόψιν οι τηλεθεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Υπάρχει μια ιστοσελίδα της Βουλής, το Βουλή Watch, το οποίο ασχολείται και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο  και έργο που παράγει η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. Η πιο δραστήρια ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή είναι η ομάδα της ΧΑ  και προκύπτει από τα νούμερα που είναι αδιάψευστα Έχουμε καταθέσει στο σύνολο 4.900 ερωτήσεις, δηλ ανά  βουλευτή  300 ερωτήσεις ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ 79 ανά βουλευτή ».  

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː  Θα κάνετε εκδήλωση και κοπή πίτας.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Στις 28-1  και ώρα 7 το απόγευμα θα κάνουμε κοπή της βασιλόπιτας των Τοπικών Οργανώσεων Πέλλας και Ημαθίας  στο ξενοδοχείο Πέλλα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης. Ευχόμαστε να βολέψει σχετικά με το πρόγραμμα του αρχηγού ώστε να μπορέσει να είναι στην εκδήλωση ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Υπάρχουν πολλά σενάρια, έρχονται και οι δημοτικές εκλογές, είχατε και την εμπλοκή σας σαν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, σκέφτεστε μια υποψηφιότητα στην αυτοδιοίκηση; Έχει ακουστεί και το όνομά σας για το δήμο Πέλλας και ιδιαίτερα τώρα με την απλή αναλογική.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː « Οι υποψηφιότητες αποφασίζονται κατόπιν σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ, όπου καταθέτουμε τα υπέρ και τα κατά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κατεβάσουμε πολλούς συνδυασμούς στις περιφέρειες, διότι το σύστημα είναι αναλογικό. Θα κατεβάσουμε  συνδυασμούς σε πάρα πολλούς δήμους που δεν είχαμε κατεβάσει ».

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ː Βλέπετε εσείς υποψήφιο δήμαρχο καθαρά της ΧΑ  σε κάποιο δήμο από του 4 του Νομού Πέλλας;
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ː  « Δεν αποκλείεται τίποτα. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας και η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει. Τα ποσοστά που έχουμε σε κάποιους δήμους, ειδικά εδώ στο Ν. Πέλλας είναι ποσοστά που θα μπορούσαμε πολύ άνετα να κατεβάσουμε συνδυασμό και να περάσουμε στη β΄Κυριακή όπου όλα θα κριθούν.
 Ο λόγος που δεν μπορώ να βρίσκομαι  στο Νομό συχνά είναι το κοινοβουλευτικό έργο. Εκλέχτηκα το 2015 και μια τοπική ιστοσελίδα είχε αναφερθεί στο κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών του νομού μας, με πρώτο στην κατάταξη εμένα, παρόλο που η σύγκριση ήταν άνιση καθώς εγώ εκλέχτηκα Σεπτέμβριο του 2015, αργότερα. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Δυστυχώς είμαστε λίγοι. Είμαστε βουλευτές επικρατείας, επειδή για μας δεν έχουν σημασία μόνο τα τοπικά προβλήματα αλλά όλα τα προβλήματα της πατρίδας μας.

Καλή χρονιά. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει αλλαγές. Υγεία στο κόσμο και τίποτα άλλο ».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more