Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟI ΕΛΛΗΝΕΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Με παλμό, συγκίνηση και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό  στη Θεσσαλονίκη.  Πάνω από 800.000 Έλληνες συγκεντρώθηκαν, παρόλο που αρκετοί εμποδίστηκαν σύμφωνα με καταγγελίες ώστε να μη φτάσουν ποτέ,  για να στείλουν ένα μήνυμα στους κυβερνώντες πως, το όνομα της Μακεδονίας είναι Ιερό, ανήκει σε όλους τους Έλληνες και, δεν έχει το δικαίωμα να το παραδώσει κανείς στους Σκοπιανούς. Το μήνυμα αυτό του συλλαλητηρίου όποιος πολιτικός δεν το σεβαστεί  θα καεί στη μνήμη και την ιστορία όλων των Ελλήνων.

Ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα  κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και  εναντίον όλων εκείνων που δε συναίνεσαν με τη διαμαρτυρία των Ελλήνων,  αλλά συμφώνησαν  με την προδοσία  και τους χειρισμούς των κυβερνόντων γύρω από το μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα. Το κλίμα  είναι ζοφερό για εκείνους που θα τολμήσουν να  ξεπουλήσουν την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών ομάδων και ομογενών του απανταχού Ελληνισμού ήταν εκεί για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, απηύθυναν χαιρετισμό προς τους συγκεντρωθέντες με κοινή πεποίθηση πως, ο αγώνας τώρα αρχίζει και θα τελειώσει με τη νίκη του λαού.

Όλα αυτά που θα παραθέσω και θα περιγράψω ακούστηκαν και συνέβησαν στο συλλαλητήριο. Ένα συλλαλητήριο με τη μοναδική και αθάνατη Ελληνική Ψυχή, δυναμικό και ζηλευτό από τον ξένο παράγοντα που, μετά από τις τόσες θυσίες και δοκιμασίες με τα μνημόνια  νομίζουν ότι μας γονάτισαν, αλλά δεν είναι έτσι, είμαστε  μπροστά τους όρθιοι και  με γενναιότητα ψυχής ίδια με των προγόνων μας.
Δε χαρίζουμε το όνομά μας, δε χαρίζουμε την ψυχή μας, δε χαρίζουμε τη Μακεδονία μας. Οι βόρειοι γείτονες είναι σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση. Όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά στέλνουμε μήνυμα στους διαπραγματευτές του ζητήματος ότι, δεν πρόκειται να δεχτούμε την παραχώρηση του ονόματος  με οποιονδήποτε τρόπο, αφού η Μακεδονία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και αυτό αποφάσισε ο Ελληνικός λαός.
Οφείλουμε και απαιτούμε σεβασμό στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας και στον Μεγάλο Στρατηλάτη  Αλέξανδρο.
Το ψευδεπίγραφο  Μακεδονικό έθνος δεν είναι κάτι που προέκυψε από την ανάγκη των Σκοπιανών, αλλά είναι μια κυρίαρχη κρατική ιδεολογία η οποία υποθάλπει εθνικισμό, αλυτρωτισμό και υπαγορεύεται από τον ξένο παράγοντα. Πρέπει να τελειώνει η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας σε βάρος των Ελλήνων.
Πίσω από το συλλαλητήριο βρίσκεται μόνο η Ελληνική ψυχή. Δεν πρέπει να παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν, δεν έχει σημασία αν το παραδώσει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, δικαίωμα να το διαχειριστούμε έχουμε μόνο εμείς γι αυτό και με εμάς διαπραγματεύονται. Οι μεγάλες δυνάμεις μπορεί να πιέζουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Οι γείτονές μας μπορεί να θέλουν διακαώς να ονομαστούν Μακεδόνες, αλλά έχουν τη δική τους ιστορία και ας διαλέξουν όποιο όνομα θέλουν, όμως, Μακεδονία δεν μπορούν  να ονομάσουν το κράτος  τους γιατί Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Μακεδόνας σημαίνει Έλληνας. Όποιος θέλει να ονομάζεται Μακεδόνας πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι Έλληνας και αυτό να το ακούσουν όσοι απεργάζονται τη βάπτιση του κράτους των Σκοπίων.


 Η δύναμη του λαού σε όλο της το μεγαλείο. Εκτός από τις αμέτρητες φυσικές παρουσίες στο συλλαλητήριο συμμετείχαν νοερά και όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων της οικουμένης.
Αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα και ολόκληρη  η Λεβεντογέννα  Κρήτη.  Τα πύρινα λόγια του π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη αντήχησαν σ όλη τη Μακεδονία. Μερικά από αυτά παραθέτουμε εδώ ː « Οι Κρητικοί ήταν, είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. ΚΡΗΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, γιατί η Μακεδονία είναι η βόρεια προέκταση της Κρήτης. Αγωνίστηκε η Κρήτη  στο Μακεδονικό αγώνα που έφερε τη λευτεριά και πότισε με αίμα τα τιμημένα χώματα. Δε δεχόμαστε να μας εμπαίζουν και να μας πληγώνουν. Ζητάμε το αυτονόητο, το ορθό, το δίκαιο, το ιστορικά αποδείξιμο ».
Πύρινα και τα λόγια του συναδέλφου κ. Κώστα Καρα΄ι΄σκου, μερικά από αυτά παραθέτω εδώ ː « Είμαστε αμέτρητοι ενώ ήρθαμε να μετρηθούμε, όπως και με τον ερχομό του Ερντογάν, όπου φάνηκε ποιες δυνάμεις είναι ακόμα ζωντανές… Πάνω που κάποιοι νόμιζαν ότι κοιμηθήκαμε μπροστά στις οθόνες και ότι μπροστά στα αδιέξοδα και τη φτώχια μας είχαν τσακίσει, μας βρίσκουν μπροστά τους στη γραμμή που θέλει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας… Προδοθήκαμε στο μέτωπο της οικονομίας την Άνοιξη του 2010 και το καλοκαίρι του 2015, αλλά σήμερα δείχνουμε ότι κανείς δε θα μας ξεφτιλίσει διεθνώς… Δυστυχώς η πατρίδα μας δεν είναι μια κανονική χώρα αλλά μια αποικία της Δύσης, όπου οι παλαιοί κοτζαμπάσηδες ντύθηκαν κομματάρχες… για να εξυπηρετούν τα ξένα τους αφεντικά. Είμαστε στο 2018 και μιλάμε για Μακεδονία, να θυμηθούμε όταν ξεκίνησε ο Μακεδονικός αγώνας από τις ντόπιες δυνάμεις, πόσα χρόνια έκανε να στείλει ενισχύσεις η ελεύθερη Ελλάδα παρά τις εκκλήσεις των αγωνιστών. Σήμερα  τόσα χρόνια συζητάμε. Τι συζητάμε; Αν ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας; Αν έγραψε ο Αριστοτέλης στα σλάβικα;  Είδαμε κάτι καλό στην Κύπρο μας από τους κυβερνώντες; Αυτοί χαντάκωσαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ για να μη χαλαστούν οι Άγγλοι, αυτοί υπέγραφαν με 10 χέρια  το σχέδιο Ανάν. Ποιον Ελληνισμό της Πόλης διαφύλαξαν; Ποιους Ίμβριους και Τενέδιους νοιάστηκαν; Ακόμα και σήμερα τι κάνουν στη Θράκη όπου αλωνίζει το βαρβαρικό προξενείο. Αυτοί που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία θα νοιαστούν για το όνομα της Μακεδονίας; Πρέπει να βγει εικόνα ισχύος προς τα έξω και ένας λαός σε εγρήγορση είναι τεράστια ισχύς προς τα έξω. Όχι τόσο για τους Σκοπιανούς, οι οποίοι είναι αξιοθρήνητοι με τα προβλήματά τους, αλλά κυρίως για τους Αμερικανούς και  τον ξένο παράγοντα που μας πιέζει. Έχουμε ένα χαρτί στα χέρια μας το ΒΕΤΟ για τα Σκόπια και μας ζητούν να το κάψουμε. Κανένας διάλογος με τα Σκόπια εάν δε δείξουν ότι ξέρουν ιστορία και δεν αποδείξουν ότι λογικεύτηκαν. Να φτιάξουμε ένα κράτος αντάξιο ενός Αριστοτέλη και Αλεξάνδρου».

Πύρινα τα λόγια και του στρατηγικού συμβούλου κ.Νίκου Λυγερού, μεταξύ των άλλων είπε ː « Τα κόμματα όταν κάνουν λάθη φεύγουν, οι κυβερνήσεις πέφτουν, ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να πέσει ποτέ. Τα σύνορά μας είναι η ιστορία μας, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγγίξει…   Τα Σκόπια αν δεν θέλουμε εμείς δεν πρόκειται να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ…».
Παραθέτω προτάσεις που ακούστηκαν από τους ομιλητέςː
1η Πρόταση ː Δίνουμε εντολή στην κυβέρνηση να απορριφτεί κάθε ονομασία με τη λέξη   Μακεδονία
2η Πρόταση ː Αν η βούληση αυτή δεν γίνει αποδεκτή, είμαστε αποφασισμένοι να την επιβάλουμε με κάθε τρόπο, μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και του συντάγματος.
3η Πρόταση ː Να δοθεί Ελληνική  ιθαγένεια  και Ελληνικό διαβατήριο  σ όσους Έλληνες υπάρχουν στα Σκόπια. Να αλλάξει το δόγμα και από το δε διεκδικούμε τίποτα να γίνει δεν παραχωρούμε αλλά διεκδικούμε την προστασία της Ελληνικής μειονότητας, όπου αυτή υπάρχει. Ήρθε η  ώρα να αποδείξουμε πόσο Έλληνες είμαστε και τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναληφτούν.
Πύρινα και τα λόγια του κ. Φράγκου Φραγκούλη, Στρατηγού ε.α , Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, παραθέτω μερικά από αυτάː « Καλούμε τους Αθηναίους να στήσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου ενώπιον του Μητροπολιτικού ναού. Οι Σκοπιανοί πήγαν στην Τουρκία για να μεταφράσουν 2 εκατομμύρια τίτλους,  ότι δήθεν τους διώξαμε από εδώ και διεκδικούν τις περιουσίες τους. Και εμείς τι κάνουμε; Έγινε μυστική συμφωνία- συνάντηση και ο Αλβανός έθεσε θέμα Τσάμηδων σε πολλά μέρη με φιλέτα…Πρέπει να προστατέψουμε τον Ελληνισμό  εκτός των συνόρων και να του δώσουμε το δικαίωμα ψήφου. Το 1992 το ψήφισμα για τη Μακεδονία ήταν υπογεγραμμένο και από την κ. Ελένη Αρβελέρ, τη Μελίνα Μερκούρη,  τον Οδυσσέα Ελύτη, κά… Που πήγαν εκείνες οι υπογραφές; Ζητάμε δημοψήφισμα με μονολεκτικό ερώτημα Ναι ή Όχι,  πριν από οποιαδήποτε συμφωνία και να δεσμευτούν πως στο διηνεκές δε θα προβούν σε αλλαγή. Να απαλειφτούν όλα τα αλυτρωτικά και οτιδήποτε άλλο έχουν βάλει  στα ξένα πανεπιστήμια. Να αλλάξουν όλα τα ονόματα που περιέχουν τον όρο Μακεδονία, π.χ τι σημαίνει Μπαλσόη Αλεξάντερ; Όλα τα μνημεία-τσίρκο να τα απομακρύνουν. Όταν έγινε απογραφή στο κράτος των Σκοπίων το 1950  τότε 250.000  είπαν ότι είναι Έλληνες, που είναι αυτοί; Γιατί τώρα απαγορεύονται οι απογραφές; Να υποχρεωθούν στη ίδρυση μειονοτικών σχολείων με Έλληνες δασκάλους από την πατρίδα μας. Να λυθεί το θέμα της σχισματικής εκκλησίας που έχει πάρει και το όνομα Μακεδονία. Να απομακρυνθεί από τις προσπάθειες εικοσιπενταετίας σαν αποτυχημένος ο Μάθιου Νίμιτς. Υπάρχουν  στην Ελληνική πολιτεία όλοι οι χάρτες και όχι να διεκδικεί η Τουρκία νησιά αλλά εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε 20 από τα δικά τους νησιά. Οι ανασκαφές στο  Καστά να συνεχιστούν… Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας στη χώρα, δεν υπάρχει Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Να δεσμευτούν όλοι αυτοί που κρατούν τις τύχες της χώρας μας ότι θα λειτουργούν με το συμφέρον μας. Εάν δε μας σεβαστούν  με το όνομα θα μας βρουν μπροστά τους, στο πλαίσιο φυσικά της δημοκρατίας και του συντάγματος. Θέλουμε σεβασμό στα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, σεβασμό στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας. Εάν  θέλουν να έρθουν κοντά μας θα έρθουν επί ίσοις όροις. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική… ».
Λεωφορεία γεμάτα  από  τους περισσότερους δήμους της χώρας  έφτασαν στη Θεσσαλονίκη  και  από το νομό Πέλλας ː την Έδεσσα, την Αριδαία, τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα.
Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΜΙΑ  ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ  ΤΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ  ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΠΕΤΑΙ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ…   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more