Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κόντρα για το λουκέτο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση

Σοβαρές είναι οι αντιδράσεις των πολιτών της Κρύας Βρύσης για την απόφαση της συστημικής Τράπεζας Πειραιώς να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της Κρύας Βρύσης. Για άλλη μια φορά ο εν λόγω Τραπεζικός οργανισμός έβαλε μπροστά τα μικροσυμφέροντα του και αγνόησε την λαϊκή επιταγή αλλά και ανάγκη ώστε το υποκατάστημα να παραμείνει. Μάλιστα σε ένα φτωχό συγγενή, χωριό και συνοικισμό κινδυνεύει να μετατραπεί το  αμέσως προσεχές διάστημα  η πόλη της Κρύας Βρύσης μαζί με τα γύρω χωριά. Η μια υπηρεσία πίσω από την άλλη αναστέλλουν την λειτουργία τους στην περιοχή. Οι υπάλληλοι αποχωρούν, η περιοχή ερημώνει, η επιχειρηματικότητα πλήττεται και κανείς δεν δείχνει ικανός να παρέμβει ώστε να αποφευχθεί αυτή η πολιτική.  «Τι θα απομείνει στην Κρύα Βρύση;» αναρωτιούνται κάτοικοι και η απάντηση είναι : αναμνήσεις και ιστορία. Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών.

Συνέπειες για την οικονομία
Η Κρύα Βρύση οδηγείται σε ερημοποίηση. Μετά την κατάργηση του Δήμου περιμέναμε ότι την ίδια τύχη θα έχει και η τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομείο που ήδη υπολειτουργεί. Οι συνέπειες για την τοπική οικονομία αυτής της ιστορικής πόλης θα είναι άσχημες και φυσικά θα υπάρχουν συμπολίτες μας που θα μετακινούνται για τις συναλλαγές τους σε άλλες πόλεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι που οδήγησαν την πόλη σε αυτή την κατάσταση και οι πολίτες τους γνωρίζουν.
«Κρύα Βρύση  καληνύχτα!»
Αν μέχρι χθες μιλούσαμε για την ενσυνείδητη ή ασυνείδητη ερημοποίηση της Κρύας Βρύσης και των γύρω χωριών,  από σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος, με μεγάλη λύπη και οργή, ότι το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης ενταφιάστηκε.Η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κρύα Βρύση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την ιστορική αυτή πόλη, που πληθυσμιακά στα πρώην όρια των Δήμων Κρύας Βρύσης και Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η μεγαλύτερη. Δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες, οι νυν και οι πρώην φέρουν την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια. Ευθύνες έχει και η τοπική κοινωνία που χρόνια τώρα ανέχεται πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι Κρύα Βρύση Καληνύχτα!»
Οργή και αγανάκτηση
Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο και από τον πρώην Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα χωριά  του καθώς και το σύνολο των πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης. «Σε λίγο θα μας στείλουν στην Θεσαλονίκη για τις τραπεζικές συναλλαγές μας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι κάνουν κακό στον τόπο; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν νοείται αγορά χωρίς τράπεζα; Να πάρουν πίσω την απόφαση και οι τοπικοί άρχοντες να πιέσουν για να παραμείνει η τράπεζα στην πόλη είναι το πάνδιμο αίτημα των πολιτών. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Τι θα κάνουν τόσοι  άνθρωποι; Θα πηγαίνουμε στην Σκύδρα, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά; Ο χρόνος που χάνεται όπως και οι εργατικές ώρες πως θα αναπληρωθούν; Πώς θα εξυπηρετούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία; Είναι ντροπή να κλείνει η τράπεζα και να μην μιλάει κανείς! Είναι απαράδεκτο να αφήνουν την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της περιοχής χωρίς τράπεζα! Πάνε να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω…Είμαστε εξοργισμένοι δηλώνουν αρκετοί κάτοικοι Πάντως μια νέα εξέλιξη είχαμε από την παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη: 


Γιάννης Σηφάκης : Θα μείνει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Κρύα Βρύση. Η Τράπεζα διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα διαθέσει υπάλληλο για την διευκόλυνση των πολιτών στην χρήση του ΑΤΜ για όσο διάστημα χρειαστεί.


Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητώντας να εξεταστεί από την Τράπεζα η παραμονή του καταστήματος στην Κρύα Βρύση.
Η Διοίκηση της Τράπεζας, μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Βλανιάδη Ιάκωβου, ενημέρωσε το βουλευτή για την απόφαση της να κλείσουν 71 καταστήματα σε όλη την χώρα με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια.
Είπε ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη αλλά δεσμεύτηκε να λειτουργήσει αμέσως στην Κρύα Βρύση το ΑΤΜ και να διαθέσει υπάλληλο για όσο χρόνο χρειαστεί για την εκμάθηση στους πολίτες της χρήσης του.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική συστημική Τράπεζα και οι αποφάσεις της δεν ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο.   

Τέλος και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ από την ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ !
Του Λύσανδρου Αμιτζόγλου
Φωτογραφία του Λύσανδρος Αμιτζόγλου.
Ίσως ο ορισμός της ερημοποίησης ενός τόπου να έχει σήμερα το όνομα της ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ !!! Και αυτό γιατί ; Γιατί μέσα σε 7, 5 μόλις χρόνια τοπικοί και κυβερνητικοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί και οικονομικοί παράγοντες κατάφεραν συστηματικά να αφαιρέσουν μία σειρά από υπηρεσίες που είχαν παρουσία στην πόλη. Μετά την κατάργηση του Δήμου, του Ειρηνοδικείου, του ΟΑΕΔ, του Ι.Κ.Α. της Διεύθυνσης Γεωργίας, της Εμπορικής και Εθνικής Τράπεζας, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την προηγούμενη εβδομάδα να κλείσει οριστικά και το τελευταίο κατάστημα τράπεζας που υπήρχε στην ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ στις 16 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή θεωρείτε ως το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία και στην υποβάθμιση της ποιότητας των πολιτών, μιας ευρύτερης περιοχής 20.000 και πλέον πολιτών που εξυπηρετούνταν από το υποκατάστημα αυτό, με καθαρά αγροτικό προσανατολισμό με τον οποίο κατά κύριο λόγο συναλλασσόταν η συγκεκριμένη τράπεζα. Η αναστάτωση και ο προβληματισμό τις τελευταίες ώρες στην ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ είναι πολύ μεγάλος και η οργή προς κάθε κατεύθυνση εξίσου ατελείωτη. 
Μπορεί το θέμα της τράπεζας ν΄ αποτελεί απόφαση της διοίκησης της και να έχει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν λείπουν όμως τα ΄΄ πυρά ΄΄ των πολιτών και προς την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, ιδιαίτερα στους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι με τις ενέργειές τους μοιάζει σαν να έχουν στοχοποιήσει πολιτικά και έχοντας περιθωριοποίηση προκλητικά με την παντελή τους απουσία τα τελευταία χρόνια, μία ολόκληρη περιοχή που άλλοτε έσφυζε από ζωή και οικονομικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν κάποιοι πολίτες της περιοχής. Η μαζική μετανάστευση τα τελευταία χρόνια πολλών πολιτών της ευρύτερης περιοχής, η εξαθλιωμένη αγροτική οικονομία, σε συνδυασμό και με την αφαίμαξη μιας σειράς υπηρεσιών που έδιναν μια κάποια οικονομική ζωή στον τόπο, έχουν φέρει τ΄ αποτελέσματα της ερημοποίησης της Κρύας Βρύσης και σε απόγνωση τους κατοίκους της ! 
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες αυτοί πους μας εκφράζουν την οργισμένη άποψη του, ότι η κατάσταση αυτή θα έχει πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στους πολιτικούς σχηματισμούς που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν μετά τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές, με τ΄ αποτελέσματα που θα δουν από την ευρύτερη περιοχή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more