Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΦΕΤΙΝΟ ΕΔΕΣΣΑ΄Ι΄ΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Μέσα στους πιο τρελούς ρυθμούς  χόρεψε το φετινό καρναβάλι στην Έδεσσα,  με 3.000 καρναβαλιστές που σκόρπισαν χορό, διασκέδαση και κέφι. Ο υπέροχος φανταχτερός στολισμός  των αρμάτων,  σε συνδυασμό με την ανάλογη  μουσική σκόρπισαν ευθυμία και ευτυχία, όχι μόνο στους καρναβαλιστές, αλλά και σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί για να διασκεδάσουν. Ο τρελός χορός απλώθηκε παντού… και στην πορεία καρναβαλιστές και μη βρέθηκαν να χορεύουν μαζί…
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας φρόντισε για τη διοργάνωση και την άψογη εφαρμογή του, με στόχο την ξέφρενη διασκέδαση.

Ξεκίνησε η όμορφη γιορτή με την εντυπωσιακή παρουσία της φιλαρμονικής του δήμου και  συνεχίστηκε  με  τον  Κάρανο και τους δυναμικούς τυμπανιστές. Μια παρουσία προς τιμή του  πρώτου Μακεδόνα βασιλιά  που πριν από 3000 χρόνια δημιούργησε την Έδεσσα.
Οι πανέμορφες χορεύτριες- μαζορέτες με το δυνατό και ρυθμικό λίκνισμα κατάφεραν να εμψυχώσουν και τον πιο μουδιασμένο και να τον μεταφέρουν  στο ρυθμό του μοναδικού Εδεσσαϊκού καρναβαλιού.

Εντυπωσιακή και η γιαγιά-δασκάλα  του 8ου δημοτικού σχολείου  με τα χαϊδεμένα παιδιά  που ξεχύθηκαν και τα παιχνιδίσματά τους ομόρφυναν και άλλο τη γιορτή.
Παρέλασαν πολλά άρματα, το καθένα με το δικό του συμβολισμό, στο σύνολό τους οργανωμένα και εντυπωσιακά.

Το άρμα με τους Ινδιάνους και τις Ινδιάνες  άφησε πολλά υπονοούμενα…  για διάφορα που  συνέβαιναν μέσα στη σκηνή. Η πανέμορφη και το τέρας, το γνωστό παραμύθι από τα παιδικά μας χρόνια,  ήταν εκεί με σατιρική διάθεση.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος, με την οργανωμένη παρουσία του,  μας μετέφερε σε ένα φανταχτερό διασκεδαστικό  τσίρκο, μοναδικό για την περίπτωση.

Το άρμα από την Αλμωπία  με το μαντείο των Δελφών και τη Πυθία,  έδωσε ξεκαρδιστικό γέλιο μέσα σε καπνούς, θυμιάματα και βεγγαλικά.

Η παρουσία των χίπηδων, και των αρχιμαγείρων από το Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζαρίου μετέτρεψαν την καρναβαλική παρέλαση σ αυτό που λέμε ː  « ότι θέλω είμαι, ότι θέλω κάνω και λογαριασμό δε δίνω ».

Το μνημόνιο και η κ. Μέρκελ εμφανίστηκαν με το Εδεσσαϊκό θέατρο, που τα μέλη του ντύθηκαν  αμφίψωμο (σάντουιτς)  με λουκάνικο και μουστάρδα σε κυλικείο.

Οι ντισκόβιοι της δεκαετίας του 80 από την Ακαδημία, οι Τελετάμπις από το Τημενιδών, οι αιώνιοι φοιτητές,  οι πρίζες και τα όμορφα πριζάκια… άναψαν φωτιές και κάηκε η νύχτα μέσα στη χαρά και την εκτόνωση, σ αυτό το ξέφρενο μοναδικό ξεφάντωμα.

Η τρελή παρέλαση έκλεισε με την ομάδα του Κάρανου και τους δυναμικούς τυμπανιστές στο ρυθμό της πτώσης του νερού. Δεν έκλεισε όμως η τρελή διασκέδαση  αλλά μεταφέρθηκε στο πάρκο των μικρών καταρρακτών…
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more