Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 20ης ΜΑΡΤΗ

Η 20η Μάρτη ήταν μέρα πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κατεύθυνση και στόχος της εργατικής τάξης μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να είναι μόνο η οργανωμένη πάλη. Για σωματεία μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά.

Στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τη συνέχιση των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Ξεγυμνώθηκε για ακόμα μια φορά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και στο νομό μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει εδώ και τώρα προς συζήτηση στην Βουλή, την πρόταση νόμου που κατέθεσαν 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις και προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), την εφαρμογή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, την κατάργηση του διαχωρισμού του μισθού των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Δεν είχαμε, ούτε έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της σημερινής ΓΣΕΕ αλλά και για μία σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, που είναι το πιστό σκυλί των αφεντικών.


Προχωράμε αποφασιστικά. Οι ταξικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο χωρίς ενημέρωση. Για να σπάσει ο φόβος, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η τρομοκρατία, για να γίνει δική μας υπόθεση το δικό μας δίκιο. Ήρθε η δική μας ώρα, η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more