Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής – Πολλαπλάσιες οι υποχρεώσεις των εσόδων

Γ. Σγουρός : Στα 7 προς 8 χρόνια μνημονίου ορισμένοι δεν κατάλαβαν τίποτα 
Αυστηρή προειδοποίηση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να αλλάξει άμεσα ρότα, καθώς με την ασκούμενη οικονομική πολιτική οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό την Περιφέρεια έστειλε ο Γιάννης Σγουρός.
Στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που είχε ως θέμα τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017 ο Γ. Σγουρός επέκρινε σφοδρότατα τη διοίκηση Δούρου, καθώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έναν μέχρι πρότινος εύρωστο φορέα, στη διάλυση και στην χρεοκοπία. Παράλληλα ζήτησε από την περιφερειακή αρχή  να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες τις εργολαβικές συμβάσεις για να προκύψουν στοιχεία τόσο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις όσο και για το υπολειπόμενο ποσό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τακτικά έσοδα που μόλις και μετά βίας επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής και με αποθεματικό που ανέρχεται στα 376 εκ. € - προερχόμενο από τη χρηστή διοίκηση Σγουρού των προηγούμενων ετών -  η διοίκηση της Περιφέρειας έχει συμβατικές υποχρεώσεις 212 εκ. € και έργα υπό δημοπράτηση 1,4 δις ευρώ.
Ήδη στον Απολογισμό της Περιφέρειας έκαναν την εμφάνισή τους ευρηματικές έννοιες όπως «αρνητικό πλεόνασμα» για να δικαιολογήσουν το έλλειμμα που δημιουργείται σε ετήσια ταμειακή βάση.
Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων :
«Στα επτά προς οκτώ χρόνια μνημονίου, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι, που δεν φαίνεται να κατάλαβαν τίποτα και επαναλαμβάνουν πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή την πολιτική των πελατειακών εξαρτήσεων, στέλνουν τον λογαριασμό στους επόμενους, υπονομεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας. Εμείς μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της Περιφέρειας Αττικής δεν θα γίνουμε. Δεν θα φορτωθούμε στην πλάτη την χρεοκοπία της Περιφέρειας Αττικής. Ούτε θα καταστούμε συνυπεύθυνοι και συνυπόλογοι σε όποιες ευθύνες αναζητηθούν εξαιτίας αυτής της αλόγιστης πολιτικής. Εάν νομίζετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξιλεωθούν οι πολιτικές σας κάνετε λάθος. Σταματήστε λοιπόν να δεσμεύετε τους πόρους σαν να μην υπάρχει αύριο. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Μπορεί αύριο για εσάς στην Περιφέρεια να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει αύριο στην Περιφέρεια χωρίς εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more