Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τίμησε μια γυναίκα της Αυτοδιοίκησης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Το Δ.Σ συνεδρίασε σήμερα στο Δήμο Έδεσσας

Τη δημοτική σύμβουλο Έδεσσας, επί πέντε συνεχείς αυτοδιοικητικές θητείες, πρώην αντιδήμαρχο, Μαρία Βλάχου – Κατσάρα τίμησε σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, ο πρόεδρος του οργάνου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, έδωσε τιμητική πλακέτα στην κ. Κατσάρα, βραβεύοντας μια γυναίκα με μακρά θητεία στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αδιάλειπτη παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, δημιουργική συμμετοχή στην προαγωγή των τοπικών υποθέσεων και πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά. Στη σεμνή τελετή πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και τη ανάγκη να τιμώνται οι γυναίκες κάθε μέρα.
«Γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη. Αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τη γυναίκα την τιμούμε κάθε μέρα, αλλά αυτή η γιορτή συμβολίζει του αγώνες και τις διεκδικήσεις της σε όλα τα μέσα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η παρουσία της γυναίκας είναι καθοριστικής σημασίας στο δημόσιο βίο και ο ρόλος της είναι διπλός και τριπλός, οπότε ο όρος ασθενές φύλο ίσως κρίνεται αβάσιμος. Η κατάκτηση της ισότητας και της ισοτιμίας που μπορεί για μας τους άνδρες να υπήρξε δεδομένη, κατακτήθηκε βήμα, βήμα από το γυναικείο κίνημα τον αιώνα που πέρασε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.
Χρόνια πολλά ευχήθηκε από την πλευρά του στην κ. Κατσάρα και σε όλες τις γυναίκες και τις εργαζόμενες τους Δήμου του, ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, σημειώνοντας το σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.
Ιδιαίτερα συγκινημένη για τη βράβευση της από την ΠΕΔ-ΚΜ δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Έδεσσας, Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, ευχαριστώντας το Δήμαρχο που, όπως είπε, την πίστεψε και τις ανέθεσε κατά καιρούς σημαντικές θέσεις ευθύνης. «Είναι πολύ συγκινητική αυτή η στιγμή για μένα, καθώς η ΠΕΔ-ΚΜ επέλεξε στο πρόσωπο μου να τιμήσει τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οφείλω πολλά στο Δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, που με πίστεψε και με στήριξε. Πιστεύω ότι δεν τον απογοήτευσα, όπως ελπίζω να μην απογοήτευσα και τους πολίτες που με εμπιστεύονται εδώ και 20 χρόνια σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις» .τόνισε η ίδια. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προτρέψει τους Δημάρχους να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και να τις ενθαρρύνουν να ασχοληθούν με τα κοινά, γιατί είναι ικανές.
Στο κόκκινο το οδικό δίκτυο
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Κεντρικής Μακεδονίας, αναπληρώτρια αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αθηνά Αηδονά, η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Η παρουσία της κ. Αηδονά στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ έδωσε αφορμή στον Δήμαρχο Έδεσσας, Δ. Γιάννου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής. «Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης τα εκφράζουμε πάντα και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει μεγάλο ρόλο στα πεπραγμένα της αυτοδιοίκησης. Δεν μπορώ  να μην αναφερθώ στο μείζον πρόβλημα του οδικού δικτύου, το οποίο είναι κάκιστο και δικαιολογημένα εγείρει τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Έδεσσας και πρόσθεσε πως η Πέλλα είναι ο μόνος νομός που δεν έχει διέξοδο στην Εγνατία και όσες προσπάθειες και να κάνουν οι Δήμοι δεν θα το λύσουν ποτέ μόνοι τους το πρόβλημα.
Για αυτό ζήτησε από την κ Αηδονά να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της η διοίκηση της ΠΚΜ και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην ανακατασκευή του οδικού δικτύου της Πέλλας. «Αυτή τη στιγμή είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής, καθώς καθημερινά ελοχεύουν κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς» σημείωσε ο κ. Γιάννου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Δ.Σ, μεταξύ άλλων, συζήτησε θέματα που  αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο για την άρδευση, το οποίο έθεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δ. Γιάννου,  στην υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων 2018, στην υποστήριξη Δομής Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών, την ενίσχυση εξοπλισμού Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ  έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Λ. Κυρίζογλου, για την κατηγοριοποίηση των Δήμων - επανεξέταση θεσμικού καθεστώτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more