Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Α

Μια όμορφη πρωτοβουλία υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ στο πλαίσιο λειτουργίας του Ωδείου και της Φιλαρμονικής.
Η πρωτοβουλία αφορά επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία της Αλμωπίας,  μία φορά την εβδομάδα και σε ένα διαφορετικό σχολείο,  για την ενημέρωση των παιδιών και των εκπαιδευτικών σχετικά  με τα τμήματα του Ωδείου και της Φιλαρμονικής, καθώς και τη λειτουργία μερικών  μουσικών οργάνων από αυτά που διδάσκονται στο Ωδείο Αλμωπίας.  Σημαντικό είναι- και πρέπει   να το αναφέρουμε- ότι υπάρχει η δυνατότητα  για Επαγγελματικές Μουσικές Σπουδές και  η απόκτηση Κρατικού Πτυχίου.
Η επισκέψεις πραγματοποιούνται από μια ομάδα, η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ  κ. Κώστα Ζαχαριάδη, την υπάλληλο του Πολιτιστικού Τομέα της ΔΗ.Κ.Ε.Α κ. Χριστίνα Βασιλειάδη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου κ. Αποστολίδη Παναγιώτη και το δάσκαλο μουσικής κ. Δημήτρη Ουρούμη.
Αυτή τη φορά σειρά είχε το Δημοτικό Σχολείο του Τοπικού Διαμερίσματος Ίδας, όπου εκεί μας υποδέχτηκε ο διευθυντής κ. Πέτρος Ζέρζης, το διδακτικό προσωπικό και οι 30 μαθητές. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η οποία γίνεται  Οργανωμένα και Υπεύθυνα από την Ομάδα που προαναφέραμε.
Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή  με  μουσικά όργανα, να τα αγγίξουν, να τα ακούσουν  και να μάθουν εξαρχής ορισμένα ιστορικά στοιχεία, ώστε να αποφασίσουν ποιο είναι το όργανο ή  τα όργανα που τους εκφράζει, και να μπούνε στη λογική να γίνουν μαθητές του Ωδείου αφού πρώτα ενημερώσουν τους γονείς τους. Βέβαια, τα Φυσικά Χαρίσματα ( ταλέντα) στον τομέα αυτό ξετρυπώνονται μόνο μέσα από την ενασχόληση με τη μουσική και σε καμιά περίπτωση από την αδιαφορία.
Οι άριστοι δάσκαλοι  κ. Αποστολίδης και κ. Ουρούμης ξεκλειδώνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τα μυστικά της μουσικής παιδείας και προσφέρουν μια πρώτη εμπειρία.
Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόσκληση και ενημέρωση για την οργάνωση τμήματος Νέων στη Φιλαρμονική. Κάποια παιδιά και οι γονείς τους έχουν δείξει ενδιαφέρον και όταν συμπληρωθεί τμήμα μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το νέο φυτώριο θα  δημιουργήσει το μέλλον της Φιλαρμονικής για να διαφυλαχτεί  ο θεσμός, και δικαιωματικά θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις.
Πιο αναλυτικά τα τμήματα του Ωδείου Αλμωπίας ː  Έγχορδα, Πιάνο, Κλασική και Ηλεκτρική Κιθάρα, Παραδοσιακά και Κλασικά Όργανα, Πνευστά, Κρουστά, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική. Ήδη ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στο Ωδείο είναι γύρω στους 135 και αναμένεται να αυξηθεί από το φθινόπωρο.  Θέλει η επιχείρηση μαθητές, είναι ένα ζωντανό κομμάτι που πρέπει να έρθει κοντά στον πολιτισμό.
Ο πρόεδρος κ. Κώστας Ζαχαριάδης είναι παρών σε όλες τις επισκέψεις στα σχολεία,  επειδή παράλληλα  ενημερώνει  και για το κοινωνικό κομμάτι της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Το κομμάτι εκείνο   που στέκεται  κοντά στον κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει δυσκολίες επιβίωσης στην καθημερινότητά του, το οποίο η ΔΗ.Κ.Ε.Α έχει καταφέρει να ανεβάσει και με τη Βοήθεια στο Σπίτι και την επισιτιστική βοήθεια.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών συγκεντρώνει 90 μαθητές και το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α στέκεται με αξιοπρέπεια.

Η επιχείρηση δε χρωστάει,  για πρώτη φορά στα χρονικά  και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει (εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές ενημερότητες, κ.ά. ), βρίσκεται σε μια αξιοπρεπή πορεία και με σεβασμό  αντιμετωπίζει τα προβλήματα και την προσφορά της στο κοινωνικό έργο που το έχουν ανάγκη οι πολίτες.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more