Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

"Σκοπιανοί" ένας εξευτελιστικός ελληνικός όρος για κάθε τι εθνικά Μακεδονικό εντός και εκτός Ελλάδας.


Ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου 

Άλλη μια κατάπτυστη ανακοίνωση εξέδωσε το δήθεν μειονοτικό Ουράνιο Τόξο το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν συμμετέχει σε εκλογές ή όταν το κάνει καταγράφει ελάχιστα ποσοστά. Διαβάστε παρακάτω για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Με την λεζάντα: ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ με την Μάρα Ζαχαρέα, την Τρίτη, 27/2/2018 αμαυρώνεται για ακόμη μια φορά η Μακεδονική εθνική μειονότητα της Ελλάδας προς την κοινή γνώμη.
Πιο συγκεκριμένα κατά το 23ο και πέρα  λεπτό της μετάδοσης του Κ.Δ. του ΣΤΑΡ   (https://youtu.be/pxYp7T0UZW8) με εικόνα ενός Μακεδονικού συλλόγου να χορεύει σε μια εκδήλωση, γιορτή του  Δήμου Θεσσαλονίκης για την πολυγλωσσία αναφέρονται τα εξής «αυτά που βλέπετε δεν είναι γιορτή στα Σκόπια αλλά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου Σκοπιανοί κάνουν προπαγάνδα με αφορμή την πέμπτη γιορτή πολυγλωσσίας που την θέσπισε ο Γιάννης Μπουτάρης». Στο βίντεο υπάρχει μια κομποστοποιήση πληροφοριών, ξεκινούν την είδηση με το τι κάνει η κυβέρνηση και ο ΖΑΕΦ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ταυτόχρονα δείχνουν  «Σκοπιανούς» να καίνε σημαίες στην Αυστραλία και συνδέουν με αυτό εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης που έγινε πέρσι το καλοκαίρι και την εντάσσει στις προκλήσεις των «Σκοπιανών» με έναν τύπο να ζητά να φύγει ο Μπουτάρης.  
 Η εθνική Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος στολίζεται  κατ’ επανάληψη με το υποτιμητικό τίτλο «ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ», ένα τίτλο που όχι μόνο εξευτελίζει και υποτιμά όλη την υπόσταση της γειτονικής χώρας αλλά ταυτόχρονα διαμορφώνει μια πάγια κατάσταση ονομασίας.  Και πέρα τούτου υποτιμά  όλους τους έλληνες πολίτες με διαφορετική εθνοτική ταυτότητα, τους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδος οι οποίοι αγωνίζονται με δημοκρατικά μέσα για την αναγνώριση των μειονοτικών τους δικαιωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που υπάρχουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Κάτι που όλα τα ελληνικά μέσα μαζικής διαστρέβλωσης ξεχνούν να το αναφέρουν, δεν εφαρμόζουν την δημοσιογραφική δεοντολογία, παραπληροφορούν και δημιουργούν ένα εθνικιστικό παραλήρημα.  
 Ζούμε σε εποχές όπου η ρητορική μίσους είναι η επικρατέστερη ας θυμηθούμε και τη πρόσφατη δήλωση ενός πρώην υπουργού «καλός τούρκος ο νεκρός τούρκος». Μεγαλώνουν γενιές και γενιές πολιτών με εθνικούς  μύθους και με φτιαγμένες ειδήσεις που εξυπηρετούν μόνο οπαδούς  του εθνοφυλετισμού. 

 Η χρήση της μητρικής γλώσσας σε κάθε έκφανση της ζωής είναι ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλουμε να το σεβόμαστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more