Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ

“Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με την στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για την συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη διαδικασία.
            Είχαμε τονίσει ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, άρα μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες ακόμα και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί «ευθύνης υπουργών», άρα και το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση χωρίς εμπόδια, χωρίς καμία δικαιολογία.
            Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητάνε το ζήτημα περί αρμοδιότητας η μη της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα και σε αυτή την προσπάθεια βρίσκουν στήριξη και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής.

            Εμείς, λοιπόν, αποχωρούμε από την συγκεκριμένη διαδικασία, θα παρακολουθούμε τη λειτουργία της Επιτροπής, εφόσον επανεξετάσει τη στάση και μπει στην ουσία της υπόθεσης, που σημαίνει πλήρη εξέταση των στοιχείων, εξέταση όλων των μαρτύρων ακόμα και των προστατευόμενων με τη φυσική τους παρουσία και το ονοματεπώνυμο και μετά των φερόμενων ότι έχουν εμπλοκή στα συγκεκριμένα αδικήματα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ξανασκεφτούμε ενδεχόμενα τη στάση μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more