Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων (fraport)


Κύριε Αρχηγέ
Ένα χρόνο σχεδόν μετά από την ίδρυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας fraport, διαπιστώνουμε ότι παραμένουν άλυτα στο σύνολο τους σχεδόν τα προβλήματα που είχαμε επισημάνει από την έναρξη της λειτουργίας τους.
Η Ε.Α.Κ.Π. είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων με περιοδείες που έκανε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από τον Απρίλιο του 2017 είχε ενημερώσει την πολιτική και την φυσική ηγεσία, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών αυτών, όσο και για τα προβλήματα των συναδέλφων που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Πολλοί από τους συναδέλφους μας, μετατέθηκαν χωρίς αίτημα τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους τους και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Σε πιο δεινή θέση βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι συνάδελφοι πενταετούς θητείας, οι οποίοι με τον πενιχρό μισθό τους πρέπει να αναλάβουν την συντήρηση και τα έξοδα μίας επιπλέον οικίας καθώς και τα έξοδα σίτισης τους.
Κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε και ο πρόσφατος νόμος που μεταφέρει τις ευθύνες για την σίτιση και διαμονή των υπαλλήλων στους δήμους αφού οι δήμοι επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και αφού και αυτός ο νόμος δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα κονδύλια, κατά τη συνήθη τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που απαλλάσσουν το κράτος από τις ευθύνες του, μεταθέτοντας τες στον εργαζόμενο λαό.
Ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους συναδέλφους μας οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν, σε κάποιες περιπτώσεις για να εξασφαλίσουν οικονομικότερες τιμές για την σίτιση τους. Όσο αφορά την διαμονή τους πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες στρατωνισμού και εντός της υπηρεσίας σε περιοχές που τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά, κυρίως νησιωτικές και τουριστικές. Ακόμα και οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών δεν είναι οι καλύτερες αφού αυτές στεγάζονται είτε σε ακατάλληλα κτίρια είτε σε κοντέινερ.
Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις γειτνιάζουν με δεξαμενές καυσίμων,  κεραίες κινητής τηλεφωνίας και είναι πολύ κοντά στις επιχειρησιακό χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορη η διαμονή λόγω των έντονων θορύβων, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες προδιαγραφές μόνωσης και καταλληλόλητας. Παράλληλα σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες πιθανότατα να  υπάρχουν και προβλήματα στατικότητας των εγκαταστάσεων, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των υπαλλήλων και όχι μόνο.

Κύριε Αρχηγέ, επειδή αυτά είναι μόνο ενδεικτικά κάποια από τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα προς επίλυση όπως εξοπλισμός, μέσα, ωράριο – επιφυλακές, εκπαίδευση, κ.λ.π., ζητάμε συνάντηση μαζί σας για συζητηθούν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στα αεροδρόμια της fraport, αλλά και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το Π.Σ. και τους εργαζόμενους σε αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more