Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Ευχές με νόημα για τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου

Φωτογραφία του Δημήτρης Γιάννου.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε ξανά το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, που αποτελεί φάρο ελπίδας για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι κουραστήκαμε να ανεβαίνουμε τον πολυετή Γολγοθά της οικονομικής ύφεσης, των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας και της συνεχούς επιδείνωσης του βιοτικού μας επιπέδου. 
Θέλω όμως να επισημάνω ότι ένα από τα λίγα θετικά στοιχεία της κρίσης είναι πως μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον υπάρχει και η Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της Αγάπης! Αυτή η Ελλάδα είναι που μας δείχνει τον δρόμο προς την Ανάσταση μέσα στις καρδιές μας, διότι πίσω από τα ποσοστά και τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζουν το προσωπικό τους δράμα και ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσδοκώντας ότι και γι’ αυτούς θα έρθει η Ανάσταση.
Η ιστορία του Ελληνισμού, μας έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές ο λαός μας με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα. Αυτό είναι και το μεγάλο μήνυμα της Ανάστασης και της θυσίας του Θεανθρώπου, η Αγάπη!
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
επειδή όπου υπάρχει Γολγοθάς εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης, γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Να δούμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο και να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας, για να ανυψώσουμε τους εαυτούς μας και συνολικά την ελληνική κοινωνία.
Εύχομαι ολόψυχα οι Άγιες μέρες του Πάσχα να φέρουν σ’ όλους μας δύναμη και αισιοδοξία. Το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει την σκέψη μας και να γεμίσει με αγάπη και ελπίδα τις καρδιές μας.


Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more