Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Πρωτοβουλία Ζαγοράκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τον Ημιμαραθώνιο της Καβάλας «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»


Την Τετάρτη 18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συνεδρίασε στο πλαίσια της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Προεδρείο της Διακομματικής Ομάδας για τον Αθλητισμό όπου και αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα του την διοργάνωση του Δήμου Καβάλας.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης, ως γενικός γραμματέας της διακομματικής ομάδας κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση στους συναδέλφους του για τον σπουδαίο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, την αθλητική ιστορία της πόλης και την φυσική της θέση που την έχει αναδείξει σε σημαντικό σταυροδρόμι των  Βαλκανίων.
Η ανάδειξη του παραδοσιακού αθλητισμού και οι συνέργειες με συναφείς τομείς, αποτελούν προτεραιότητα στην πολιτική της ΕΕ για τον πολιτισμό. Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Καβάλας «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», είναι ένα ταξίδι από την Αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη, στο Βυζάντιο και την Χριστιανική μας παράδοση και ιστορία. Το γεγονός αυτό μπορεί να αναβαθμίσει περαιτέρω τον αγώνα μετατρέποντας τον σε διοργάνωση με διεθνή διάσταση και προστιθέμενη αξία στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.
Ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε κατά την συνεδρίαση ότι «η διοργάνωση αποτελεί ιδανικό παράδειγμα θρησκευτικής, πολιτιστικής και αθλητικής πρωτοβουλίας με ευρωπαϊκό και διεθνή χαρακτήρα. Αθλήματα όπως οι αγώνες δρόμου, έρχονται από την αρχαιότητα και αποτελούν στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας», ενώ τόνισε πως «ο αγώνας αυτός προβάλει τα πολιτιστικά μας χαρακτηριστικά και αναδεικνύει τις ευρωπαϊκές αξίες. Εάν η Αρχαία Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός είναι οι βάσεις της ευρωπαϊκής ταυτότητας, τότε ο αγώνας που διασχίζει την Ρωμαϊκή  Εγνατία, τους Φιλίππους της Μακεδονίας και το Βαπτιστήριο της Λυδίας είναι η καλύτερη της διαφήμιση».
Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από τους δύο Προέδρους, Santiago Fisas (EPP, Ισπανία) και Marc Tarabella (SD, Βέλγιο), καθώς και τα μέλη Bogdan Wenta (EPP, Πολωνία), Julie Girling (ΕPP, Ηνωμένο Βασίλειο),  Virginie Roziere (SD, Γαλλία),  Tiziana Beghin (EFDD, Ιταλία). Η Διακομματική Ομάδα για τον Αθλητισμό αποτελεί την μεγαλύτερη θεματική πρωτοβουλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εκπροσώπηση σε όλα τα κράτη μέλη και τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες. Στους ευρωβουλευτές που υποστήριξαν την οργάνωση της διακομματικής ομάδας ανήκει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more