Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει μια παγκόσμια δύναμη προσηλωμένη στην ειρήνη και τη σταθερότητα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής από το Ταλίν


Την ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει μια παγκόσμια δύναμη προσηλωμένη στην ειρήνη και τη σταθερότητα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε., η οποία αφιερώθηκε στις εξελίξεις στους τομείς της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας. 
Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, με στόχο την επανένωση της Κύπρου, η οποία χρόνια τώρα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς μάλιστα να χρειάζονται πλέον εγγυήσεις από άλλα κράτη.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σημείωσε πως «είναι λάθος να συνδέονται οι προσφυγικές ροές με την τρομοκρατία αντί των θρησκευτικών φονταμενταλιστικών αιτίων που γέννησαν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα».
Τέλος, να σημειωθεί ότι, κατόπιν προτάσεων του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, στα Συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν σχετικά με το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστέθηκαν αναφορές που τονίζουν την προσήλωση των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. στις αξίες της Ευρώπης, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, καθώς και η προάσπιση της κοινωνικής σύγκλισης. Επιπλέον, προστέθηκε ειδική αναφορά στην ανάγκη αναθεώρησης του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και τονίστηκε η σημασία της ενεργής δραστηριοποίησης της Ευρώπης για ειρήνευση στις περιοχές προέλευσης προσφύγων. Περαιτέρω, στο τμήμα των Συμπερασμάτων για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα, υπογραμμίστηκε ο ρόλος της Ε.Ε. για την προάσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτσης πραγματοποίησε προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας και προεδρεύοντα της Διάσκεψης κ. Eiki Nestor και με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας κ. Milan Brglez, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Βούτσης συναντήθηκε και συνομίλησε σε διμερές επίπεδο με τον Πρόεδρο της Πολωνικής Γερουσίας κ. Stanislaw Karczewski, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας (υποψήφια χώρα) κ. Gramoz Ruçi, καθώς και με τη νέα Αντιπρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου κ. Maria Edera Spadoni.

Το απόγευμα, πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα, ο κ. Βούτσης θα συναντηθεί με πολυάριθμη αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας του Ταλίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more