Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Χορήγηση υποτροφίας από τον Όμιλο Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη


Τη δυνατότητα σε δύο νέες να σπουδάσουν στη Μεταπτυχιακή Σχολή του Perrotis College παρέχει η εταιρία «Bios Agrosystems AΒΕΕ» μέλος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη μέσω υποτροφιών. Με την σημαντική και ουσιαστική οικονομική στήριξη της εταιρίας, η Στέλλα Ταχτσίδου και η Άννα Σαββέλη, παρακολουθούν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Agri-Food Marketing στο Perrotis College.  Ανέκαθεν, τόσο η Αμερικανική Γεωργική Σχολή όσο και το Perrotis College, ενθαρρύνουν και επικροτούν ανάλογες πρωτοβουλίες εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και –μέσω υποτροφιών- δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και σπουδαστές να εκπαιδευτούν στον συγκεκριμένο κλάδο είτε σε επίπεδο λυκείου, η προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.
Ο Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη έχει ηγετική παρουσία στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στα 85 περίπου χρόνια που πέρασαν από την ίδρυση της πρώτης εταιρίας το 1935, ο Όμιλος ήταν πάντα στενά συνδεδεμένος με κάθε βήμα εξέλιξης και προόδου του αγρότη και της αγροτικής παραγωγής. Περιλαμβάνει δεκαπέντε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη καθώς και την παροχή υπηρεσιών στη γεωργία.

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, ξεκίνησε τη λειτουργία της τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά με δύο προγράμματα: Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων (New Food Product & Business Development) και Μάρκετινγκ στον Αγροδιατροφικό Τομέα (Marketing for the Agro-Food Sector). Σταδιακά θα ξεκινήσουν ακόμη τρία μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία θα ειναι και μοναδικά στη χώρα: Αειφορική Διαχείριση Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων (Sustainable Agro-Environmental Systems Management), Διαχείριση Παραγωγής Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Σπόρων (Plant Seed & Propagation Material Production Management) και Ζωοτεχνία & Διαχείριση Παραγωγής (Livestock Science & Production Management).

Χάρη στη γενναιοδωρία εταιριών και οργανισμών όπως o Όμιλος Ευθυμιάδη, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει τη φιλοσοφία της για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης επικεντρωμένη στην εφαρμοσμένη έρευνα, την πρακτική άσκηση και την επιχειρηματικότητα μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more