Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) για την επίσκεψη Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή: “Είναι θράσος ο κ. Γιούνκερ να μιλάει, τώρα, για τη δημοκρατία και για τις θυσίες του ελληνικού λαού”


Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ελληνική Βουλή, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, από το βήμα της ελληνικής Βουλής, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην πολιτική ιδέα της δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλούσαν τον ελληνικό λαό ώστε να σταματήσει να αντιστέκεται, να σταματήσει να αμφισβητεί τη λογική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, να σταματήσει να πιστεύει ότι ζει σε μια δημοκρατία.

Ήταν τότε που με κλειστές τράπεζες και παρά την τρομοκράτηση των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ, ο ελληνικός λαός απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, την πρόταση Γιούνκερ για το 3ο Μνημόνιο και εξέφρασε τη βούλησή του για το τέλος της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εργασιακής υποβάθμισης και της εκτίναξης της φτώχειας.


Είναι θράσος ο κ. Γιούνκερ να μιλάει, τώρα, για τη δημοκρατία και για τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more