Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Τρομερές εκπλήξεις στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Πέλλα!


Τρομερές ήταν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις την Παρασκευή, τελευταία μέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων, των Εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν υπήρξε έντονο και δυνατό ενδιαφέρον την ίδια ώρα που υπήρξαν και εντάσεις καθώς και ενστάσεις όπως και λεκτικοί διαξιφισμοί. Εντούτοις για την Προεδρεία της ΝΟΔΕ Πέλλας κατεβαίνουν τέσσερις υποψήφιοι. Τον χορό άνοιξε την Πέμπτη ο δικηγόρος Γιάννης Σιουκούρογλου. Ακόμη κατέθεσαν υποψηφιότητα ο Νίκος Θωμαϊδης, η πολιτευτής Γέση Πασχαλίδου καθώς και ο Θεοδόσης Ουραηλίδης. Θυμίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 13 Μαϊου με κάλπες σε Γιαννιτσά, Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία. Αναφορικά με τα υποψήφια μέλη της ΝΟΔΕ σίγουρα εκλέγονται οι δυο γυναίκες υποψήφιες ενώ για τις 7 θέσεις ανδρών θα αγωνιστούν 11 υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι θα έχουν δικαίωμα μέχρι 3 σταυρούς. Δείτε παρακάτω τους υποψηφίους της ΝΟΔΕ:
Μεγάλη μάχη υπάρχει και στους συνέδρους για το τακτικό συνέδριο του Κόμματος όπου είναι υποψήφιοι 33 στελέχη του κόμματος για 17 θέσεις εκ των οποίων υποχρεωτικά θα είναι 6 γυναίκες. Θα μπορούν οι ψηφοφόροι να βάζουν έως 5 σταυρούς. Δείτε τις λίστες παρακάτω:


 Μεγάλη μάχη έγινε για την ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας όπου θα είναι τελικά δυο υποψήφιοι Πρόεδροι. Πρόκειται για τον εν ενεργεία Παύλο Γιουρούκη για τον Γιώργο Τζάτζη που είχε βάλει υποψήφιος πρόεδρος επί θητείας Γέσης Πασχαλίδου. Η ένταση  υπήρξε από το γεγονός ότι υποψήφιοι σύμβουλοι δεν ήρθαν οι ίδιοι να καταθέσουν  υποψηφιότητα ούτε είχαν δώσει εξουσιοδότηση με αποτέλεσμα να μη γίνουν δεκτοί. Οι υποψήφιοι ως μέλη της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας είναι οι ακόλουθοι:
Παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και στην Σκύδρα με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ όπου τελικά λόγω μη αυτοπρόσωπης παρουσίας δεν ανακυρήχθηκαν ενώ ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος Μάκης Δημητριάδης έκανε ένταση όπου και η εφορευτική θα αποφασίσει αν τελικά ανακηρύξει τους υποψηφίους συμβούλους. 
Στην ΔΗΜΤΟ Πέλλας υποψήφιος θα είναι και πάλι ως μοναδικός Πρόεδρος ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου ενώ στα μέλη οι γυναίκες βγαίνουν όλες και  στους άνδρες θα υποψήφιοι 8 για 7 θέσεις αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή. Δείτε τα ονόματα παρακάτω:

Τέλος στην Έδεσσα ο Κώστας Μπατσίρης θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος και θα επανεκλέγει κανονικά ως Πρόεδρος ενώ και τα υποψήφια μέλη της ΔΗΜΤΟ είναι 9 όσες και οι θέσεις. Πάντως οι τελικές λίστες αναμένεται να εκδοθούν την Τετάρτη που θα είναι και έγκυρες. Θυμίζουμε ότι για την ΝΟΔΕ κάποιος μπορεί να βγει Πρόεδρος αν λάβει από την πρώτη Κυριακή 40,01% ενώ στην δεύτερη Κυριακή η οποία θα γίνει στις 20 Μαϊου θα πάνε οι δυο πρώτοι αν κανένας δεν λάβει το ποσοστό που χρειάζεται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more