Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η 2η COOPEXPO «Παράγω- Επιχειρώ Κοινωνικά» και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων


Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στηρίζει την 2η COOPEXPO με τίτλο “ΠΑΡΑΓΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ” θέτοντάς μαζί με άλλους φορείς και την δική της αιγίδα. Η Πανελλήνια Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Κ.Αλ.Ο  (Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας)θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρες 9 πμ-9 μμ στην αίθουσα του Σταθμού ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Σκοπός της Έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε ανάλογα εγχειρήματα. Στο χώρο της Έκθεσης θα λειτουργήσουν 60 περίπτερα φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας από όλη τη χώρα, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αλλά και της παροχής υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της 2ης COOPEXPO θα παρουσιαστούν προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται και παρέχονται από μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπως τρόφιμα, κοσμήματα, χειροτεχνίες, έπιπλα, τεχνολογία, τέχνη, υπηρεσίες τουρισμού, υπηρεσίες ένταξης κλπ.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει θέσει ως βασικό άξονα προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2016-2020)την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί το χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως ένα πεδίο πρόσφορο για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και πρωτοβουλιών των γυναικών, που μπορεί να συμβάλει στην αποδόμησης των στερεοτυπικών αντιλήψεων σχετικά με το ρόλο των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας .
Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΓΓΙΦ σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σε επιμόρφωση στελεχών των δομών της που παρέχουν εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, ώστε να προωθηθεί αυτή η μορφή επιχειρηματικότητας ως άλλη μία προοπτική για τις γυναίκες αυτές. 
 Άλλωστε, η ΓΓΙΦ με κάθε τρόπο στηρίζει τους γυναικείους συνεταιρισμούς που λειτουργούν σε όλη τη χώρα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, επισημαίνει πως «Η ενασχόληση των γυναικών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έναν τομέα της οικονομίας που αξιοποιεί τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης με κίνητρο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού οφέλους και όχι αποκλειστικά την επίτευξη κέρδους, μπορεί αφενός να μειώσει τις έμφυλες ανισότητες στο χώρο της εργασίας, αφετέρου να ενισχύσει τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more