Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

3ος ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» Αντίστροφη μέτρηση για το καμπανάκι εκκίνησης…


Με την εθνική ομάδα του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ να… προσγειώνεται από το Ταλίν της Εσθονίας στην αφετηρία των Συκεών, με τον βετεράνο δρομέα ηλικίας 75 ετών να δίνει τον μεγάλο τόνο, με τους εκατοντάδες αθλητές όλων των συλλόγων του δήμου, των μαθητών και παιδιών με αναπηρία, αλλά κυρίως με τις χιλιάδες των πολιτών, μικρών και μεγάλων, να κάνουν την τελευταία… προθέρμανση πριν τους βατήρες, όλα είναι έτοιμα για το καμπανάκι της εκκίνησης του 3ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής».
Πρόκειται για τη γιορτή-σταθμό του μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει μεθαύριο, Κυριακή 20 Μαΐου 2018, ο δήμος Νεάπολης, και είναι αφιερωμένος στον πρώην και επί σειρά ετών δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, προς τιμήν του οποίου το πάρκο Ελπίδος θα μετονομαστεί και επίσημα σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής» με ταυτόχρονη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζεται. Ο Λαϊκός Δρόμος θα διεξαχθεί σε δυο διαδρομές, και συγκεκριμένα:
· των 5.000 μ., με εκκίνηση στις 10 το πρωί και αφετηρία στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), και
· των 1.000 μ. με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί στο δημαρχείο Συκεών.   
«Ο ενθουσιασμός των συμπολιτών και συνδημοτών μας, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ηλικία, διασφαλίζει κι αυτή τη φορά την επιτυχία του μεγάλου αθλητικού θεσμού που καθιερώσαμε στο δήμο μας, τόσο για να διαδώσουμε το μήνυμα του αθλητισμού, που θωρακίζει τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και για να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών για την πολυετή προσφορά του στον τόπο μας. Είναι μια μεγάλη γιορτή στην οποία όλοι θα είμαστε παρόντες και συμμέτοχοι, και θα γίνουμε κοινωνοί της χαράς του αθλητισμού», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους πάντες «να συμμετάσχουν ακόμη και την τελευταία στιγμή».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης στάθηκε στην «υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και των εθελοντών για την επιτυχία της διοργάνωσης». «Όλο αυτό το διάστημα οι πάντες με κέφι και ενθουσιασμό υπερέβαλαν εαυτούς και είμαστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα. Τους συγχαίρουμε όλους και τους ευχαριστούμε, όπως επίσης ευχαριστούμε και τους χορηγούς μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Οι συμμετοχές
 Ιδιαίτερο χρώμα στο 3ο Λαϊκό Δρόμο αναμένεται να δώσει η εθνική ομάδα ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ITS στο Ταλίν της Εσθονίας κατακτώντας συνολικά 67 μετάλλια (18 χρυσά, 17 αργυρά, 32 χάλκινα).
«Είναι μεγάλη η χαρά μας που θα συμμετάσχουμε σύσσωμοι στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού του δήμου μας», δηλώνει ο β΄ αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ (ΑΟΤΕ) Δημήτρης Καγιαμπίνης, που θα είναι επικεφαλής μιας ομάδας 40 πρωταθλητών της Ευρώπης (από τους 89 της αποστολής), οι οποίοι προέρχονται από την περιοχή και θα συμμετάσχουν στο δρόμο των 1.000 μέτρων.
Δίπλα στους χρυσούς πρωταθλητές και ο βετεράνος των κουλουάρ Νικηφόρος Τσανακτσίδης, 75 ετών σήμερα, ο οποίος και θα τιμηθεί από τον δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών για τους μεγάλους αγώνες του. Συμμετοχή δρομέων, επίσης, θα έχουμε και από την ακριτική Ορεστιάδα, όπως επίσης και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ μαζική αναμένεται η παρουσία των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων, από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία, ακόμη και τα ΚΔΑΠμεΑ και τα ΚΑΠΗ!
Μαζική θα είναι, τέλος, και η συμμετοχή των αθλητών όλων των συλλόγων του δήμου, οι οποίοι κατά Δημοτική Ενότητα είναι οι εξής:
· Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: ΑΣ Νεάπολης, Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ποδοσφαίρου «Γιώργος Κούδας», Πράσινη Θύελλα Ανακύκλωση, Α.Σ. Κυψέλη, ΑΕ Αστραπή Νεάπολης, Επιμορφωτικός Σύλλογος Βετεράνων Νεάπολης, ΑΠΟ Αστραπή Νεάπολης, Νεότητα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, ΣΑΠΚ Νεάπολης, ΑΣ Μακεδονική Δύναμη, Μακεδονικός, Π.Ο. Νεάπολης 1990, Απαράδεκτοι, Χορευτικός Σύλλογος All Dance, Απόλλων Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΝ, ΑΟΚ Άτλας Νεάπολης.
· Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ: Ακρίτες-Ελπίδες, ΑΣ Ένωση, ΑΕ Καλλιθέα, ΒΑΟ, Βετεράνοι Συκεών, Ομάδα Πολιτών, Βετεράνοι, ΕΑΣ Αλέξανδρος ΑΟΕ ΗΟΟΡ, ΑΕ Συκεών Παναθλητικός-Πειραματικό, ΣΦΣ Συκεών Παναθλητικός, ΠΑΣ Φοίβος Συκεών, Ε.Γ.ΑΚ. Ζευς Συκεών.
· Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ: Α.Ο Δόξα Ρετζικίου, Α.Ε. Ρετζικίου, Α.Σ. Ακαδημίες Πρωταθλητές, ΑΣ Μαχητές Δόξας Πεύκων, Α.Σ. Μαχητές Πεύκων, Τίγρεις.
· Δ.Ε. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ: ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας, ΑΜΣ Κεραυνός, ΑΠΣ Δόξα Αγ. Παύλου, Αίολος, Βετεράνοι Αγ. Παύλου, Μακεδόνες.
Συνολικά οι επίσημες δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τους 6.000 δρομείς, οι οποίοι έχουν ήδη παραλάβει τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια χρώματος κόκκινου για τη διαδρομή των 5.000 μ., για την οποία θα υπάρχει και χρονομέτρηση, και λευκού για τη διαδρομή των 1.000 μέτρων, όλα προσφορά των φροντιστηρίων «Α.Σιρδάρης».
Δίπλα σε όλους αυτούς, και σ’ όλο το μήκος των διαδρομών, θα βρίσκονται περισσότεροι από 250 εθελοντές, που θα ξεχωρίζουν με τα κίτρινα μπλουζάκια και καπελάκια, με τους εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ να είναι παρόντες και σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα, σε συνάντηση των εθελοντών που πραγματοποιήθηκε χθες, εξετάστηκαν και ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιτυχή έκβαση του 3ου Λαϊκού Δρόμου, που θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη γιορτή-πάρτι στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές.
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμβολή της Τροχαίας που θα βρίσκεται επί ποδός, έχοντας ήδη προβεί στον προγραμματισμό για το διαδοχικό κλείσιμο οδών (βλ. ανακοίνωση.

Οι διαδρομές
Ο 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Ο δρόμος των 1.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, όπου φέτος οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν, με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις  2,5 ώρες. Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φεραίου-Επταπυργίου- Οδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθενται νερά και χυμοί, μπανάνες και μέλι που θα προσφέρουν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon). Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.
Κατά τον τερματισμό τους όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος, και από τις δύο διαδρομές, θα παραλάβουν από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η οποία θα προσφέρει και από ένα μπλουζάκι υψηλής τεχνολογίας στον τρίτο και τέταρτο και των δύο διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more