Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ευκαιρία ή Απειλή; Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο


Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται σημαντικά και από τους νέους και την έγκαιρη ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία, συνεχίζει τη σειρά των εργαστηρίων διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων με τον γενικότερο τίτλο, «Δίνοντας το Βήμα στους Νέους». Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 16.00, οι νέοι συζητούν και οι μεγαλύτεροι ακούν για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την επίδραση της στην απασχόληση.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις αυτοματοιποιημένες εγκαταστάσεις της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ώστε να γνωρίσουν από κοντά μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας που πρόσθεσε τουλάχιστον 400 νέες θέσεις εργασίας κι ένα άξιο παράδειγμα αλλαγής κουλτούρας με υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ο κ. Γιωργής Κριτσωτάκις, Management Consulting Lead-Communication, Media & Technology, Accenture, θα μας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και τις καινούργιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Στη συνέχεια, οι νέοι θα χωριστούν σε ομάδες και με τη βοήθεια συντονιστών από στελέχη της Επιτροπής Απασχόλησης, θα αναλύσουν θέματα σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση και την αγορά εργασίας, όπως:
 
  1. Η ψηφιακή εξέλιξη
  2. Το χάσμα των 5 γενεών
  3. Η συμμετοχή των γυναικών
  4. Ο ρόλος των δεξιοτήτων και της γνώσης
 
Οι παρουσιάσεις με τα πορίσματα των ομάδων θα παρουσιαστούν από τους νέους και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανάμεσα στις ομάδες. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη της αγοράς και να θέσουν άμεσα τα ερωτήματα που τους απασχολούν αναφορικά με την επαγγελματική τους εξέλιξη σ’ έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα Βενετία Κουσία, «Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, εκτός από την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την αγορά εργασίας, αποτελεί η προαγωγή του διαλόγου ως ένα σημαντικό εργαλείο θεμελίωσης της  εμπιστοσύνης ανάμεσα στους διαφορετικούς συντελεστές της αγοράς και της ζωής. Μέσα από την ενεργητική ακοή, που είναι απαραίτητη σ’ έναν έντιμο διάλογο, προκύπτει η αλληλο-κατανόηση και ο αλληλο-σεβασμός στοιχεία απαραίτητα για την εδραίωση συνεργασιών που στοχεύουν στο αποτέλεσμα».

 
Για να δηλώσετε συμμετοχή:
Τηλ.: 210 6993559 (εσωτ. 26)
 
Χορηγός: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
 
Χορηγοί Επικοινωνίας: Οι εφημερίδες ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, BusinessPartners
 
Διαδικτυακοί Χορηγοί Επικοινωνίας: aftodioikisi.gr, capital.gr, dikaiologitika.gr, emea.gr, epixeiro.gr, protagon.gr, skywalker.gr, startupper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more