Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ “TECHNOLOGY FORUM” ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης “Thessweek”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής φορέας στο 5ο Συνέδριο Πληροφορικής “TECHNOLOGY FORUM”, που ξεκινά αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη (ΚΕ.Δ.Ε.Α. –Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., ώρες 9.00-18.00).
Το 5οTECHNOLOGY FORUM στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων (εταιρείες πληροφορικής και βιομηχανίες) και των ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), καθώς και στην αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.
Είκοσι είναι οι φορείς που συμπράττουν στη φετινή διοργάνωση: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Το 5οTECHNOLOGY FORUM περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων για την ανάδειξη των συνεργασιών και των αποτελεσμάτων του στο τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας, που διαρκώς εμπλουτίζεται, όπως:
·         Διαγωνισμός «Συνεργάζομαι»
·         Β2Β συναντήσεις - Enterprise Europe Network (Δίκτυο Πράξη)
·         Προώθηση επιχειρήσεων - Enterprise Greece
·         Συνεργασία με άλλες δράσεις ενίσχυσης καινοτομιών
Περισσότερες πληροφορίες: www.technology-forum.eu

Κεντρικoί ομιλητές του φόρουμ θα είναι ο καθηγητής  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διομήδης Σπινέλλης, και ο Henry Hatton, υπεύθυνος πωλήσεων Ελλάδος της Ebury, που έχει έδρα το Λονδίνο. Ακόμη, θα πάρουν μέρος σημαντικοί ομιλητές από οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια του CeBIT – Europe's Business Festival for Innovation and Digitization Μ. Lübon και ο υπεύθυνος Καινοτομίας, Έρευνας και Συνεργατικών Έργων της Deutsche Welle Jochen Spangenberg, ο oποίος θα μιλήσει για τα fake news.

To 5o “TECHNOLOGY FORUM περιλαμβάνει 9 θεματικές ενότητες:
• The Era of Fake News: Misinformation and Disinformation on the Internet
• Industry 4.0
• Agritech
• Healthcare
• Big Data
• Smart Cities
• Blockchain
• Machine learning and Data Mining Session
• Internet of Things Session

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ουTECHNOLOGY FORUM”:
https://technology-forum.eu/wp-content/uploads/2018/05/5th-Technology-Forum-Program-4.pdf
         
Στο Στρογγυλό Τραπέζι ξεχωρίζουν η παρουσία της Γενικής Γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ματρώνας Κυπριανίδου, του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ Αθανασίου Κωνσταντόπουλου, της Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού  Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκου Λουφάκη,  του Προέδρου του The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network, Milan Solaja και του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Κωστή Καγγελίδη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Θα υπάρξει live streaming της συζήτησης του στρογγυλού τραπεζιού από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.auth.gr/video/25428

Η συμμετοχή στα B2B δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, ερευνητές, και ενδιαφερομένους να μοιραστούν νέες ιδέες και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς και ερευνητικούς εταίρους από άλλες χώρες. Στα  B2B συμμετέχουν 47 άτομα από  7 χώρες και  οργανώνονται από το Δίκτυο Πράξη (https://technologyforum2018.b2match.io/).

Το 5ο “TECHNOLOGY FORUM”, που απευθύνεται στα μέλη των φορέων που το διοργανώνουν, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: www.technology-forum.eu

Επικοινωνία με δημοσιογράφους:
Συντονιστής του 5ου “TECHNOLOGY FORUM”, μέλος Δ.Σ. ΣΕΠΒΕ, Κοσμάς Βάμβαλης, τηλ. 6973341066

Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Συντονιστής εκ μέρους του ΑΠΘ, Ανδρέας Συμεωνίδης, τηλ. 69455993808

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more