Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η Διοίκηση των Νοσοκομείων της Πέλλας επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες του Νομού σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικών τομογράφων


Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετιζόμενα με την προμήθεια και εγκατάσταση αξονικών τομογράφων στα δύο Νοσοκομεία της Πέλλας και τις συσχετιζόμενες με το Διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG αναφορές, η Διοίκηση των Νοσοκομείων της Πέλλας επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες του Νομού, διαλύοντας μία τεχνητή συσκότιση από αναληθείς πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω θέματα.
Συγκεκριμένα:
1.    Το Νοσοκομείο Έδεσσας έχει ήδη ολοκληρώσει την διαγωνιστική διαδικασία και θα αρχίσει άμεσα τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος Siemens 16τομών.Η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Κάθε άλλη πληροφορία δεν έχει καμία πραγματική βάση.
2.    Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών θα προμηθευτεί τον αξονικό τομογράφο 16 τομών μέσα από το πρόγραμμα INTERREG.Ήδη η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και σύντομα θα υπάρχουν νέα για την ημερομηνία προκήρυξης.
  1.  Για εκείνους που επιχειρούν να πλήξουν την αξία τέτοιων προγραμμάτων για την ανανέωση του επιστημονικού τεχνικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων, να αναφέρουμε πως από το πρόγραμμα “Quality Health” τα δύο Νοσοκομεία θα   λάβουν εξοπλισμό αξίας 600.000.00 €. Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών που είναι ο Leader του προγράμματος θα λάβει 321.000.00 € για τον αξονικό τομογράφο 140.000.00 € για την Μονάδα παραγωγής Οξυγόνου(Ο2), ενώ το Νοσοκομείο Έδεσσας 130.000.00€, για την Μονάδα παραγωγής Οξυγόνου(Ο2).Η προμήθεια αυτή θα λύσει για την επόμενη δεκαπενταετία πολλά διαγνωστικά προβλήματα των Νοσοκομείων αλλά θα επιφέρει και ανακούφιση στον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων της τάξης των 120.000.00-150.000.00€ τον χρόνο που θα διατεθούν για άλλες προμήθειες πεπαλαιωμένου επιστημονικού τεχνικού εξοπλισμού. Μέσω δε άλλου προγράμματος  INTERREG EX INFO το Νοσοκομείο Έδεσσας θα προμηθευτεί μία κινητή Μονάδα Υγείας με ένα υπέρηχο πολλαπλών κεφαλών αξίας 110.000.00 και συνολικού κόστους  285.000.00€.Αν κάποιος πιστεύει ότι τα Νοσοκομεία μας έχουν την πολυτέλεια   απεμπόλησης   ποσών περί τις 900.000.00€ , εμείς δεν θα συμφωνήσουμε μαζί του.
4.    Όσον αφορά τον τρόπο προμήθειας των αξονικών τομογράφων σε Έδεσσα-Γιαννιτσά, από την στιγμή που τα Γιαννιτσά λόγω της προϋπάρχουσας υποδομής επελέγησαν για την συμμετοχή στο πρόγραμμα INTERREG, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι το Νοσοκομείο Γιαννιτσών έπρεπε να προμηθευτεί δύο αξονικούς τομογράφους. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την μεταφορά των κονδυλίων μεταξύ των δύο Νοσοκομείων.
5.    Δεν υπάρχει καμία μυστικότητα στις διαδικασίες προμήθειας αξονικών τομογράφων και καμία σχέση των Νοσοκομείων με εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα.
6.    Η Διοίκηση σχετικά με την στελέχωση του Νοσοκομείου Έδεσσας ενόψει λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, ήδη προσέλαβε μία επικουρική ειδική ακτινοδιαγνώστρια και   έχει προκηρύξει δύο θέσεις ειδικών με τις νέες διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η τοποθέτηση τους αναμένεται στην διάρκεια του καλοκαιριού. Με τους νέους δε κανόνες προκηρύξεων θα ζητηθεί μία επί πλέον θέση ειδικού ακτινοδιαγνωστικής την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

7.    Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ανοιχτή στην ενημέρωση του τύπου και του πολίτη, σύντομα δε, θα κάνει τον πρώτο ετήσιο απολογισμό της, μακριά από πανηγυρισμούς ή θορύβους που μόνο την υγεία του πολίτη δεν αναβαθμίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more