Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Με επιτυχία η αναβίωση του θεσμού. Τα Ανθεστήρια πρωταγωνίστησαν στην Έδεσσα




ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα ανθεστήρια Εδέσσης. Καθιερώθηκαν ξανά, μετά από πολλά έτη απουσίας, με πολύ κόπο και πολλές προσπάθειες  του δημάρχου της Έδεσσας κ. Δημητρίου Γιάννου, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και των εθελοντών.
Η δουλειά είναι αρκετή και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα,  πολλές χιλιάδες άνθη- κοσμήματα πάνω στα άρματα μας παραπέμπουν στον Εθελοντισμό, που με κέφι και πολύ προσπάθεια  δημιουργεί κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.
 Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους Εθελοντές για το αξιέπαινο αποτέλεσμα των φετινών ανθεστηρίων,  όπου από το υπέροχο αποτέλεσμα φάνηκε ο κόπος και ο μόχθος της όλης προσπάθειας.
Τα ανθεστήρια είναι η γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών, αναστατωμένη η φύση μέσα στη αναγέννησή της- μετά από ένα δύσκολο χειμώνα- γιορτάζει  και μαζί της-αφού είμαστε κομμάτι της-  γιορτάζουμε και  εμείς.
 Η παρέλαση ήταν υπέροχη με τα όμορφα άρματα να λικνίζονται πέρα-δώθε, το καθένα με το δικό του συμβολισμό, όπως το έντυσαν  με  χάρτινα - ζωντανά άνθη  και γύρω από τα αυτά  περήφανοι  εδεσσαίοι να στροβιλίζονται στο ρυθμό αναγέννησης της φύσης και της ζωής, Αυτή είναι η Έδεσσα και οι Εδεσσαίοι : πολλά νερά, χαρούμενα  χρώματα, και αρώματα που αναδύουν  μέσα από ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον με  πολλά φρούτα και υπέροχα πολύχρωμα λουλούδια. Όλο αυτό αποτυπώνεται  στην πιο όμορφη γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης. ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΕΔΕΣΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more