Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ « ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ » ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ-ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Και επειδή πρέπει να ξέρουμε τι μας γίνεται, σαν Έλληνες πολίτες που θα υποστούμε τις συνέπειες, η εφημερίδα μας παραθέτει όλα  όσα   πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου,  που δίνει  τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια  τα οποία  έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Αρχικά πρέπει να ξέρετε ποια κόμματα τοποθετήθηκαν υπέρ  και ποια κατά του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Το νομοσχέδιο λέγεται : « Ίσα δικαιώματα για όλους στην αναδοχή και την
υιοθεσία » Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία  το νομοσχέδιο και το άρθρο 8 :
 « Μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής » δηλ. αυτό που δίνει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια.
Υπέρ τοποθετήθηκαν : ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΑΝ.ΕΛ, Ν.Δ, ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι. Το ΚΚΕ δήλωσε Παρών. Καταψήφισαν : η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.
Μετά από αίτηση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε με ονομαστική ψηφοφορία η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.
Στο σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τοποθετήθηκαν 161  ( 136 ΣΥ.ΡΙΖ.Α και δύο ΑΝ.ΕΛ ), έναντι 103 βουλευτών που το καταψήφισαν. Δύο βουλευτές  από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταψήφισαν, ενώ αντίθετα δύο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και 4 της ΝΔ υπερψήφισαν το άρθρο. Από τους ΑΝ.ΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8
Να σημειωθεί ότι η επίσημη γραμμή των κομμάτων για την επίμαχη διάταξη ήταν : ΥΠΕΡ : ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΔΗ.ΣΥ ( ΠΑΣΟΚ), ΠΟΤΑΜΙ και ΚΑΤΑ : ΑΝ.ΕΛ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Από την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε βλέπουμε και ποιοι από τους πολιτικούς αρχηγούς ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ : Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ : Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Μηχαλολιάκος, Βασίλης Λεβέντης.
Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Καταψήφισαν : Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης  Απουσίαζαν : Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίνα Κασιμάτη, Γεωργία Γεννιά, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Καραγιάννης, Άννα Βαγενά
Από τους ΑΝ.ΕΛ Υπερψήφισαν : Κώστας Ζουράρις,  Θανάσης Παπαχριστόπουλος Απουσίαζε : Ελενα Κουντουρά
Από τη ΝΔ Υπερψήφισαν : Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως και η εισηγήτρια του νομοσχεδίου- κατά ένα περίεργο τρόπο του ΟΧΙ- Κατερίνα Μάρκου.
Απουσίαζαν : οι πρώην πρωθυπουργοί  Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο Θεόδωρος Φορτσάκης.
Ο Μάκης Βορίδης και ο Μάριος Σαλμάς απέστειλαν επιστολή στην οποία δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.
Από το ΔΗ.ΣΥ ( ΠΑΣΟΚ )  Απουσίαζαν : Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Δημήτρης Τσελέπης.
Από το ΚΚΕ  Απουσίαζαν 8 βουλευτές μεταξύ αυτών ο Γ.Γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και η Λιάνα Κανέλη.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές απουσίαζε ο Χάρης Θεοχάρης.
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ,  ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ  ΟΤΙ : ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ :  οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α : Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη
Ενώ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ : ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης και της Χρυσής Αυγής  Ιωάννης Σαχινίδης.
ΠΗΓΗ : ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more