Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ


ΓΡΑΦΕΙ   Η   ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Διαπιστώθηκε απαρτία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκιούρο.
κ. ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ : Αναφέρθηκε στον  κ. Αποστόλου, υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, που άλλαξε παλιό νόμο  και έτσι εκτάσεις, οικήματα και άλλα  που μπορούσαν  να παραχωρηθούν σε φορείς και να αξιοποιηθούν επιστρέφουν στο δημόσιο και από εκεί οι δήμοι με μία αίτηση μπορούν να τα πάρουν, εφόσον δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που παραχωρήθηκαν τότε. Το ερώτημα της κ. Ταμβίσκου είναι : τι σκοπεύει να κάνει ο δήμος Έδεσσας ώστε να οικειοποιηθεί εγκαταστάσεις, αγροτεμάχια, κά
Ακόμα, ζήτησε παρεμβάσεις  σε σχέση με την αγροτική οδοποιία και τα αδέσποτα, και, λόγω συνθηκών ( έξαρση ιλαράς ), να επικαιροποιηθούν οι κανονισμοί λειτουργίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε όλες τις δομές των ηλικιωμένων.
κ. ΣΟΝΤΡΑΣ : Μετέφερε την εκτίμησή του, πως με ελάχιστο κόστος θα μπορούσε να κατασκευαστεί λιμνοδεξαμενή στην Παναγίτσα. Ζήτησε, επίσης,  να μπουν στο πρόγραμμα Leader δύο σημαντικές προτάσεις : η μία αφορά τη σύνδεση του βιολογικού δικτύου εκκλησιοχωρίου με το αποχετευτικό και η άλλη αφορά την ανάδειξη των καταρρακτών του Άγρα.
κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ : Μετέφερε διαμαρτυρίες πολιτών σχετικές με τις υπέρογκες χρεώσεις στην  ύδρευση σε ορισμένες περιοχές, καθώς, επίσης, και με την υγιεινή σε ευαίσθητο σημείο στο χώρο του γηπέδου.
κ. ΖΔΡΟΥ : Απάντησε στον κ. Δημητριάδη, πως τα κυβικά καταγράφονται και ο καταναλωτής πληρώνει, εκτός και εάν το υδρόμετρο είναι χαλασμένο ή υπάρχει διαρροή.  Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως υπάρχει ασυναίσθητη κατανάλωση ή συνεχίζει να υφίσταται  σύνδεση  με το παλαιό δίκτυο ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει η αλλαγή. Στην τελευταία περίπτωση γίνεται αναμόρφωση στα ποσά.
κ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ : Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της άρδευσης,  τα στρέμματα και τον  τρόπο με τις νέες χρεώσεις, ώστε να ελαφρυνθούν οι  αγρότες και να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί.
κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : Συνεχάρη δημόσια το Μ. Αλέξανδρο για τη δουλειά που έκανε ώστε να έχει μια μόνιμη στέγη. Σημείωσε πως, με συγκροτημένες ενέργειες και φορείς, μπορούν να γίνουν θαύματα για την πόλη της Έδεσσας.
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Leader και στα 2 εκ. ευρώ που θα πρέπει να μοιραστούν στο νομό, για να πάρει  ο κάθε δήμος περίπου 500.000 ευρώ και τα χαρακτήρισε λίγα για τα έργα που έχει να εντάξει ο δήμος Έδεσσας. Προτεραιότητα έχει η αγροτική οδοποιία, οι καταρράκτες του Άγρα και η παλιά κοινότητα του Αγίου Αθανασίου.
Αναφέρθηκε, επίσης, ο κ. Γιάννου στο νέο τρόπο κοστολόγησης της άρδευσης, που θα λειτουργήσει από φέτος για να λυθούν κάποια ζητήματα με τη δίκαιη κατανομή των χρεώσεων. Πρότεινε , μάλιστα, ένα ποσό να διατεθεί στη στρεμματική μελέτη, αφού ο νέος τρόπος κοστολόγησης θα είναι ανάλογα με τα στρέμματα.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ : « Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης »  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι΄΄

Αφορά την Απλή Αναλογική και γενικά όλο το νομοσχέδιο   που η κυβέρνηση ζητάει για τις επόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι όπως διατυπώθηκε από την ΚΕΔΕ. Αναλύθηκαν τα υπέρ και τα κατά. Η πλειονότητα διαφώνησε με το σύνολο ή  τα επί μέρους στοιχεία του υπό διαπραγμάτευση νέου νομοσχεδίου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more