Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ


Μία από τις πιο επώδυνες μισθολογικές περικοπές στα χρόνια των μνημονίων υπήρξε η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επαναφορά του θα αποτελέσει αίτημα αιχμής για το συνδικαλιστικό κίνημα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Δυστυχώς όμως, το αυτονόητο αίτημα για πληρωμή του 13ου και 14ου μισθού, όταν οι εργαζόμενοι δικαιώνονται δικαστικά, όπως στην περίπτωση του Δήμου Αιγάλεω, αντιμετωπίζεται με συνδικαλιστικές διώξεις και στοχευμένες μετακινήσεις συνδικαλιστών.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω Σταμάτης Σταματόπουλος στοχοποιήθηκε γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, την ημέρα παρέμβασης των εργαζομένων για την μη άσκηση ένδικων μέσων σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει 280 εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω για τον 13ο και 14ο μισθό, τόλμησε να πει πως η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται την νομιμότητα «α λα καρτ».
Γιατί ενώπιον όλων κατήγγειλε πως ο Δήμαρχος επικαλείται αόριστα την νομιμότητα, αγνοώντας την «Διάταξη Σκουρλέτη» που του δίνει την δυνατότητα να μη στείλει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για το θέμα των «Δώρων», πιέζει όμως προϊσταμένους (στην προκειμένη περίπτωση τον ίδιο) να  κρατήσει ανοιχτές παιδικές χαρές του Δήμου ακόμη και όταν δεν είναι πιστοποιημένες ή προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας (ιδιαίτερα μετά από τα ατυχήματα ευτυχώς έως τώρα ανώδυνα). Λίγες μέρες μετά ο Δήμαρχος επικαλέστηκε «υπηρεσιακές ανάγκες» και ο Γραμματέας του Συλλόγου πήρε «φύλλο πορείας» για τα ΚΕΠ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα για την συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω Σταμάτη Σταματόπουλου και ζητά την άμεση αποκατάστασή του. Είναι αδιανόητο εν έτη 2018 η συνδικαλιστική δράση να στοχοποιείται και να διώκεται.

Δηλώνουμε πως στηρίζουμε την αγωνιστική διεκδίκηση αποκατάστασης των οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω που ισοπεδώθηκαν από τα μνημόνια όπως ο 13ος και 14ος μισθός και καλύπτουμε συνδικαλιστικά κάθε παρέμβαση και απόφαση του συλλογικού τους οργάνου. Οι διώξεις και οι πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων αποτελούν «κατάλοιπα» άλλων εποχών και εκεί θα μείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more