Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 7:30 μ.μ., στον 2ο όροφο του πνευματικού κέντρου «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ιεραπόστολο π. Θεοδόσιο Τσιτσιβό, Πατριαρχικό επίτροπο Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας. Ο π. Θεοδόσιος θα αναπτύξει το θέμα: «Ένα θαύμα στο Κονγκό που δεν τελειώνει». Παράλληλα με την ομιλία θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από το ιεραποστολικό έργο στο Κονγκό.

Ο π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Από 12 ετών διαφάνηκε η αγάπη και προσήλωσή του στην πνευματική ζωή, αφού άφησε την οικογενειακή ασφάλεια και θαλπωρή προκειμένου να σπουδάσει στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους.

Στην συνέχεια έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών. Κατόπιν προτροπής και παρότρυνσης του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά από την Αθωνιάδα Ακαδημία, μετέβη στο Κονγκό, για να προσφέρει στο σπουδαίο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» στο Κονγκό και προσφάτως, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας.


Την Κυριακή της Πεντηκοστής ο π. Θεοδόσιος, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more