Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Παράπονα των προέδρων των τοπικών προς τον Δήμο Αλμωπίας



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΟΣ :  Δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στους κερασοπαραγωγούς που δοκιμάζονται από τις βροχοπτώσεις και ανακοίνωσε  την προσπάθεια που γίνεται με τις δύο αναγγελίες στον ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκριθεί προς όλους τους αιτούντες, μάλιστα, ζήτησε και τη συνδρομή των βουλευτών του νομού για ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτούντων.
Σημαντικό ζήτημα και η άρδευση, αρχικά θα εγκριθούν 40 υδρονομείς και στη συνέχεια οι υπόλοιποι, ώστε να επιτευχθεί ο περσινός αριθμός για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών, μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των Τ.Δ. Οι αιτήσεις κινούνται στον αριθμό των θέσεων στο 100%.  Η αναμόρφωση πήγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και τα ανταποδοτικά  επιτρέπουν για να  πείσουν  ότι, στο τέλος της χρονιάς  θα επιτευχθεί ο ισοσκελισμός εσόδων- εξόδων, είναι βελτιωμένη η εικόνα, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο κ. Μπίνος.
Ορκίστηκε νέος πρόεδρος στο Λυκόστομο ο κ. Ουρτζάνης Ιωάννης από το συνδυασμό του κ. Σηφάκη.

Διόρισε Γ.Γ του δήμου ο κ. Μπίνος, με προσωπική του επιλογή, τον κ. Σοφοκλή Σαμαρτζίδη. 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣΟΗΣ : Παρατήρησε  αλλαγή στη συμπεριφορά του δημάρχου και μια πιο συναινετική στάση.  Ο τομέας της άρδευσης, σύμφωνα με τον κ. Πασόη,  συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη προχειρότητα, ενώ θα έπρεπε να είχε τελειώσει. Ακόμα ο κ. Πασόης ρώτησε : πότε θα λειτουργήσει ο Χ.Υ.Τ.Α, εάν γίνεται κανονικά η ανακύκλωση και εάν στην πρόσφατη  έκτακτη συνέλευση των κεντρικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε την άποψη του Δ.Σ  κ. Μπίνος .

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Ενδιαφέρθηκε να μάθει, τι γίνεται με τη σύμβαση ενοικίου  και τι  στόχους έχει η δημοτική αρχή, σχετικά με το αναψυκτήριο στο δασάκι, για να πάρει  την απάντηση από τον κ. Μπίνο : πως το χρονικό διάστημα παραχώρησης είναι δύο έτη, πράγμα δύσκολο, οπότε το δασαρχείο πρέπει να  δώσει περισσότερα έτη και η κατάσταση είναι σε αναμονή.
Επίσης,   διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν βεβαιωτικοί κατάλογοι πληρωμών για να φανεί η εισπραξιμότητα το 2018, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν πληρώσει επειδή δεν τους έχουν σταλεί τα χρεωστικά,  σύμφωνα με τον κ. Ασβεστόπουλο. Τόνισε, επίσης, πως από το Φεβρουάριο θα έπρεπε να ληφθεί η απόφαση  για τον αριθμό και  τους μήνες στην άρδευση, έτσι κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, αλλά και  όλη την αντιπολίτευση- συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό του- αφού δεν έγινε καμία καταγγελία πάνω σ αυτό. Ζήτησε, ακόμα, να γίνουν έλεγχοι σχετικά με τις πληρωμές και τα χρωστούμενα των προηγούμενων αρδευτικών ετών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ : Συνεχάρη  τους συντελεστές για την όμορφη εκδήλωση της γενοκτονίας των Ποντίων, καθώς και τους συλλόγους που μετέβησαν στην Αμφίπολη. Εξέφρασε τις υποψίες του σχετικά με το νερό των Προμάχων, κατά πόσο είναι πόσιμο και αβλαβές. Ζήτησε να επέμβει ο δήμος  στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, ώστε για τα χωράφια των Προμάχων και άλλων Τοπικών Διαμερισμάτων το αντίτιμο να γίνει μικρότερο. Επίσης, ζήτησε άμεση παρέμβαση στο  πρόβλημα που έχουν οι Πρόμαχοι με τις λακκούβες στους δρόμους.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΡΗ: Ζήτησε ενημέρωση για  τα σχέδια που έχει η δημοτική αρχή σχετικά με την ανάπλαση της παρόχθιας περιοχής στο δασάκι, αλλά και πότε θα υλοποιηθούν  οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής που ψηφίστηκαν ομόφωνα στο παρελθόν. Η απάντηση του δημάρχου ήταν: πως δε θυμόταν τη συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση-  υπόσχεση, που από τα χρήματα της Λουτρόπολης ΑΕ 15.000 ευρώ θα πήγαιναν για την ανάπλαση στο ΄΄δασάκι΄΄.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΣΚΟΣ : Ζήτησε να ενημερωθεί, που βρίσκεται το θέμα με την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου των Προμάχων. Οι υποδομές που υπάρχουν – σύμφωνα με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Προμάχων- δεν επαρκούν για τον αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο τη νέα χρονιά και η δημοτική αρχή πρέπει να το δει από τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ : Απάντησε στον κ. Μπάτση, πως πραγματοποιούνται αναλύσεις οι οποίες και κοινοποιούνται στα ανάλογα Τ Δ, μέχρι και για ραδιενέργεια. Το στοιχείο αυτό βρέθηκε στην Πιπεριά και αναζητούνται νέοι τρόποι υδροδότησης, μάλλον νέα γεώτρηση. Δήλωσε, επίσης, ο κ. Γεωργίου, πως το πιο παλαιό δίκτυο είναι της Αριδαίας και γίνονται προσπάθειες αντικατάστασής του, καθώς και των οικισμών Γ΄κατηγορίας, όπως είναι οι Πρόμαχοι, το Λουτράκι, κά. Τόνισε, ακόμα, πως  υπάρχει φροντίδα για παρακαταθήκη, που αφορά τη δυνατότητα η ΔΕΥΑ να αποδεχτεί νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η  υπηρεσία  εργάζεται και συγκεντρώνει στοιχεία για να παρουσιαστούν σε  δημοτικό συμβούλιο που θα αφορά τα προβλήματα της ΔΕΥΑ, θα ακουστούν προτάσεις από όλους, για να προχωρήσει η υπηρεσία μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΝΤΣΗΣ : Ζήτησε μια ολόκληρη συνεδρίαση για την άρδευση. Φάνηκε πραγματικά προβληματισμένος, δεν τολμάει να βγει έξω επειδή παραπονούνται οι δημότες του. Ρώτησε πότε θα γίνουν τα αυλάκια, οι γέφυρες, οι λακκούβες, τα δίκτυα. Τίποτα δεν έχει γίνει. Οι θεωρίες είναι καλές όταν γίνονται πράξη…

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΛΙΟΣ : Ζήτησε αποκατάσταση, από  τώρα, του κλειστού δικτύου για τα μελλοντικά ποτίσματα, όταν δε θα βρέχει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ : Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Χ.Υ.Τ.Α, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού υποβιβάστηκε σε Χ.Υ.Τ.Υ ( Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), οπότε μέρος των απορριμμάτων θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στη Έδεσσα. Η αποκατάσταση της γέφυρας των Προμάχων θα γίνει μόλις πέσουν τα νερά. Το νέο νηπιαγωγείο των Προμάχων, είπε ο κ. Τσιμτσιρίδης, βρίσκεται  στη διαδικασία σύνταξης μελέτης, υπάρχει και ο τρόπος να χρηματοδοτηθεί. Ο βιολογικός, με την αλλαγή της νομοθεσίας, αντιμετωπίζει προβλήματα, υπάρχει η προμελέτη αυτή τη στιγμή. Η χρηματοδότηση από το LEADER θα πάει στη συντήρηση και δημιουργία νέων παιδικών χαρών, σχεδόν σε όλα τα ΤΔ.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ : Είναι καταγεγραμμένες οι βλάβες σε δίκτυα και πομόνες και πρόκειται να αποκατασταθούν. Η απουσία χειριστών, λόγω ασθενείας, για ένα τρίμηνο, έφερε καθυστερήσεις στα αυλάκια και σε άλλες εργασίες. Η ανακύκλωση γίνεται κανονικά, όταν όμως χαλάει κάποιο από τα οχήματα, καθαρίζεται όχημα από την αποκομιδή και χρησιμοποιείται για ανακύκλωση, σ αυτές τις περιπτώσεις μπερδεύεται  ο κόσμος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more