Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε την Παλαιστινιακή πρεσβεία, στην Αθήνα και υπέγραψε, το ακόλουθο μήνυμα, στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της πρόσφατης βάρβαρης επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

          “Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εκφράζουμε τη βαθιά αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τους δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους και τους χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα. Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τη σφαγή του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ, όπως και την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μια απόφαση κατάφωρα παράνομη. Απαιτούμε την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσει η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Ευχές θερμές στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Με τιμή και βαθιά εκτίμηση,
Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.”

Εξερχόμενος από την πρεσβεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          «Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, καταδικάσαμε απερίφραστα τη σφαγή στην οποία προχώρησε το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Καταδικάζουμε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, για μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια πράξη κατάφωρα παράνομη, η οποία πυροδότησε τις δικαιολογημένες και νόμιμες διεκδικήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις του παλαιστινιακού λαού, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να δολοφονήσει άνανδρα δεκάδες Παλαιστίνιους και να τραυματίσει εκατοντάδες ακόμα Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, εκατοντάδες παιδιά.
          Η θέση του ΚΚΕ είναι εκφρασμένη και σταθερή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να υπάρξει πλήρης αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και από την ελληνική βουλή, έτσι όπως έχει υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πράξει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσει να υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ. Και βεβαίως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και όλους τους οργανισμούς, που υπονομεύουν το δίκαιο παλαιστινιακό αγώνα. Θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more