Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Δ.Ε Θεσσαλονίκης


Συζητείται τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη το ενδεχόμενο να επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το δήμαρχο της πόλης. Επισκεπτόμενος ο πρωθυπουργός το δήμαρχο, θεωρεί ότι έτσι θα ενισχύσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση. Αναζητώντας στηρίγματα στη Θεσσαλονίκη επενδύει σε ένα πρόσωπο και σε μία διοίκηση του δήμου η οποία έχει ολοκληρώσει την όποια προσφορά της.
Από την πρώτη στιγμή, στις 19 Μαΐου, η ΝΔ Θεσσαλονίκης αναφερόμενη στα γεγονότα της ημέρας εκείνης τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών». Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα πήραμε αμέσως θέση, την οποία και σήμερα μπορούμε με παρρησία και επαναλαμβάνουμε.  
Αυτοί που εν τω μεταξύ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα είναι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, οι οποίοι έντρομοι, με τις δηλώσεις τους προσπάθησαν να διχάσουν τους Θεσσαλονικείς και να ανακόψουν το ρεύμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα.
Μελανή στιγμή θα είναι για πάντα στην ιστορία της πόλης, η δήθεν συμπτωματική επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος επέλεξε να προσβάλλει και να στοχοποιήσει τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας επί λέξει ότι: «Εδώ (στη Θεσσαλονίκη), επωάζεται το φασιστικό τέρας, που κρύβεται πίσω από μάσκες άλλοτε του ποντιακού ελληνισμού, του μακεδονικού, των ποδοσφαιρικών ομάδων ..…. άλλοτε πίσω από την εκκλησία». Αυτές οι απόψεις, που προκάλεσαν γενικότερη αναταραχή σε όλη την Ελλάδα , είναι αποκρουστικές και δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία της πόλης. Είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για επίτευξη πρόσκαιρων πολιτικών συσχετισμών. Ο ψευτολαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά ερείσματα στο απώτερο ιστορικό παρελθόν, είναι εξίσου αποκρουστικός με το διχαστικό λόγο του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.
Κάθε προσπάθεια νεκρανάστασης της δημοτικής πρωτοβουλίας του κυρίου Μπουτάρη, όπως η αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, αποκαλύπτει την αδυναμία της Κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση και προδιαγράφει την αποτυχία της διχαστικής της πολιτικής, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more