Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας



Α. Εθνικά
 
“Ντροπιαστική για την Ελλάδα η εικόνα του κ. Κοτζιά στην Κύπρο”
 
Η εικόνα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά να χάνει την ψυχραιμία του και να χρησιμοποιεί απαράδεκτους για την Κύπρο ισχυρισμούς, δεν διασύρει μόνον τον ίδιο. Πλήττει σοβαρά την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια όλων των Ελλήνων Κυπρίων. Είναι ανεκδιήγητος ο ισχυρισμός του ότι η Τουρκία συμπεριφέρθηκε καλύτερα στην Ελλάδα απ’ ό,τι η Κύπρος. Όπως και ο ισχυρισμός του πως ακόμη και «επί Χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο». Στο διάστημα που απομένει στην Κυβέρνηση, ας προσπαθήσει ο κ. Κοτζιάς τουλάχιστον να ελέγξει τις αυταρχικές και αλαζονικές αντιδράσεις του. Δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, αλλά την χώρα και τα συμφέροντά της.
 
Β. Για τις συντάξεις

“Οι αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση”
 
Είναι πάγια τακτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατούν και να δημιουργούν σύγχυση. Ενώ ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακαλώτος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος δηλώνουν -προφανώς με την έγνοια στην Τρόικα- πως τα μέτρα που ψήφισαν θα εφαρμοστούν, στελέχη της Κυβέρνησης (όπως η κυρία Φωτίου) αφήνουν ανοικτό το αντίθετο ενδεχόμενο.
 
Υπουργοί της Κυβέρνησης και βουλευτές, προβαίνουν σε αντιφατικές δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις που οι ίδιοι ψήφισαν να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συνταξιούχοι περιέρχονται σε πλήρη σύγχυση, επειδή κάποιοι παίζουν με την αγωνία τους.  
 
Ας αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της και να πει στους Έλληνες ποιες ακριβώς είναι οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει να επιβληθούν στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου και πόσους συνταξιούχους αφορούν ανά τομέα.
Ήδη πάντως -και αυτό δεν μπορεί να λησμονείται- όλες οι νέες συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας που απονέμονται μετά τη 12/5/2016, κατ’ εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου, είναι μειωμένες, ενώ διαπιστώνεται ήδη και σοβαρό πρόβλημα επανυπολογισμού των παλιότερων συντάξεων.
 
Οι μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μειώσεις με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Το τραγικό είναι ότι οι μειώσεις αυτές δεν χρειάζονταν και δεν προβλέπονταν μέχρι την ώρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό είναι πλήρης και κυρίως βιώσιμη καθώς το σημερινό σύστημα οδηγεί από μείωση σε μείωση και σέρνει τη νέα γενιά σε ανασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις που έχουν υπογράψει οι κ. Τρίπρας και Καμμένος για την 1/1/19, η ΝΔ θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της αφού αναλάβει τη διακυβέρνηση βάσει των οικονομικών δεδομένων που θα παραλάβει. Επομένως τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί αυτήν την ώρα. Σε κάθε περίπτωση, οι δεσμεύσεις της για τη φορολογία (μείωση του ΕΝΦΙΑ, εισαγωγικός συντελεστής στο 9% κ.α.) θα ωφελήσουν και τους συνταξιούχους αμβλύνοντας τις συνέπειες των πολιτικών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου της ΝΔ που περιλαμβάνει ένα σοκ επενδύσεων και πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα πάψουν οι συντάξεις να λειτουργούν και ως κοινωνικό επίδομα στήριξης των παιδιών και των εγγονών των συνταξιούχων.
 
Γ. Για εκλογικό νόμο και «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών
 
“Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου σε αυτή τη χρονική περίοδο που πλησιάζουν εκλογές”
 
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου σε αυτή τη χρονική περίοδο που πλησιάζουν εκλογές. Τα σενάρια άλλωστε αυτά συνιστούν άλλο ένα εφεύρημα της Κυβέρνησης που ξέρει ότι θα συντριβεί στις επερχόμενες κάλπες και αναζητά διάφορες μεθοδεύσεις νομίζοντας ότι θα λειτουργήσουν σαν σωσίβιο. Την ίδια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν και τα σενάρια που διακινούσε η Κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, αλλά και το χρόνο διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τώρα, αφενός διαρρέει σενάρια κατάτμησης της Β’ Αθηνών και αφετέρου προσπαθεί να επαναφέρει στη Βουλή το νόμο για την απλή αναλογική που ήδη ψήφισε, αλλά δεν πήρε την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Σε αυτές τις μεθοδεύσεις του πανικόβλητου κ. Τσίπρα και των Υπουργών του, η Νέα Δημοκρατία  είναι ξεκάθαρη: Καμία συζήτηση.
 
Ας μην λησμονείται πως αυτό που τώρα σχεδιάζει η Κυβέρνηση -την κατάτμηση, δηλαδή, της Β’ Αθηνών- όχι μόνον δεν τη συζητούσε αλλά ούτε και ήθελε να την ακούσει το 2016 όταν ψήφιζε την απλή αναλογική. Όπως δεν συζητούσε και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθεί η δυνατότητα στους εκτός συνόρων Έλληνες εκλογείς να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους. Τελικά, η Κυβέρνηση, κάτω από τον πανικό που την κατέλαβε εξαιτίας της αναπόφευκτης συντριβής της, αποδεικνύει ανεκδιήγητο καιροσκοπισμό. Ας καταλάβει ότι ματαιοπονεί.
 
Ό,τι κι αν κάνει η Κυβέρνηση -όπως ήδη έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο. Διότι είναι βέβαιο ότι θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές και η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επαναφέρει το σύστημα που ισχύει σήμερα. Δεν θα κυριαρχήσει το χάος στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more