Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας



Τις βάσεις για την επίτευξη μιας στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στα κοινοβούλια Ελλάδας και Εσθονίας έθεσαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας κυρία Kersti Kaljulaid, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος την κυρία Kaljulaid τόνισε πως «η σημερινή επίσκεψή σας στην Αθήνα θα συμβάλλει αποφασιστικά έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα πιο γρήγορα το κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο χώρες και ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια για μια στενή συνεργασία». Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Εσθονία στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης λέγοντας ότι «παρακολουθούμε αυτή την πορεία και υπάρχει πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και στο ελληνικό δημόσιο και στη Βουλή των Ελλήνων έχουν γίνει σημαντικά βήματα σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα στον οποίο η νέα τεχνολογία μας δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες» Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως «υπάρχει ένα ευρύτατο πεδίο κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, την οικονομική διάσταση των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στους βουλευτές μας για ένα καλύτερο, ειρηνικό, αλληλέγγυο, κοινωνικά συγκλίνον μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από την πλευρά της αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια τονίζοντας ότι «μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε μαζί με αλληλεγγύη, για να οικοδομήσουμε το μέλλον» και επισήμανε πως «θαυμάζουμε το έργο σας, τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να ξεπεράσετε την οικονομική κρίση, ήδη την έχετε ξεπεράσει και σημειώνεται πρόοδος». Η κυρία Kaljulaid εξέφρασε τη διαθεσιμότητα της χώρας της να συνεισφέρει μέσω της ψηφιακής γνώσης που διαθέτει. «Αυτό που είναι βέβαιο - πρόσθεσε- είναι ότι συνεισφέρουμε στην εξαγωγή υπηρεσιών από τη χώρα σας, με τις δεκάδες χιλιάδες Εσθονών τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, γιατί είναι ο αγαπημένος τους προορισμός».
Ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων συνοδευόμενο από τιμητικό πάπυρο.
Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Εσθονίας (Πρόεδρος κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου, Αντιπρόεδρος κ. Πάνος Σκουρολιάκος, Γραμματέας κυρία Χαρά Κεφαλίδου) καθώς και ο βουλευτής μέλος της Ομάδας Φιλίας κ. Δημήτριος Γάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Εσθονία κυρία Μαρία Καρνούτσου.
Την κυρία Kaljulaid συνόδευσαν ο Υπουργός  Εσωτερικών της Εσθονίας κ. Andres Anvelt, ο Πρέσβης της Εσθονίας στην Ελλάδα κ. Priit Pallum, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more