Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ Σ.Κ.Π ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.


Αναρωτιέμαι ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ θα πρέπει να περάσουν σε αυτή τη χώρα προκειμένου ορισμένοι «αρμόδιοι» να σοβαρευτούν. ΠΟΤΕ θα βρεθεί έστω και ΕΝΑΣ, που να πει «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ».
Θα μου απαντήσουν πολλοί, ΠΟΤΕ.
ΠΟΤΕ δεν θα υπάρξει κάποιος με φιλότιμο, με ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε αυτή τη χώρα.
ΠΟΤΕ δεν θα σταματήσει ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ να αποφασίζει για την ΥΓΕΙΑ, για τις ΖΩΕΣ μας, και ας βγει οποιοδήποτε ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ να με κατηγορήσει, και να ισχυριστεί πως δεν είναι όπως τα λέω, ΟΧΙ εγώ, εγώ απλά μεταφέρω μαρτυρίες παθόντων.
Πολλές φορές έκανα αναφορά για τον «κατάλογο ΚΤΕΟ» των ασθενών, των Χρόνια Πασχόντων, τον ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟ «Πίνακα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων», το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ της υγείας, που όλο το «ανανεώνουν» οι «επιστημονικές επιτροπές», και όλο και Αυξάνεται η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των ανθρώπων γιατί φαίνεται ΑΥΤΟ είναι το ζητούμενο.
Κυκλοφόρησε λοιπόν και πάλι, ο «Ανανεωμένος Πίνακας» που κατά το σκεπτικό των αρμοδίων περιλαμβάνει ΑΥΤΗ τη φορά ΚΑΙ την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;
Διαβάστε την είδηση Συνέλληνες…
«Αιφνιδιασμός των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση!
Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε ο νέος Πίνακας Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων για τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ).
Οι εκπρόσωποι των τελευταίων, είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από την υπουργό Εργασίας για την ένταξη μορφών της νόσου στον αναθεωρημένο Πίνακα, όπου η διάρκεια της αναπηρίας κρίνεται επ’ αόριστον, απαλλάσοντας τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους από το “Γολγοθά” των ΚΕΠΑ. Η δημοσίευση της σχετικής Απόφασης, όμως, περιελάμβανε “αστερίσκους”…
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ, εκεί όπου γίνεται λόγος για τα νοσήματα του νευρικού συστήματος, διευκρινίζεται ότι για την ένταξη του πάσχοντα θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις: να έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και να έχει περάσει τουλάχιστον 2 διετείς κρίσεις από Υγειονομική Επιτροπή. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά μπαίνουν φραγμοί στην εφ’ όρου ζωής πιστοποίηση των πασχόντων που νοσούν από σοβαρές μορφές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης ή που μπορεί να υποπέσουν στη Δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της.
“Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της ΠΟΑμΣΚΠ για ένταξη της ΠΣ-ΣΚΠ στις μη-Αναστρέψιμες παθήσεις, ούτε αντικατοπτρίζει τα όσα συζητήθηκαν στις συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή”καταγγέλλει η Ομοσπονδία. Ζητά, παράλληλα, άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και, παράλληλα, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου.»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr
Όπως βλέπετε, ακόμα μια ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ, «ανανεωμένη» και πάλι, ήρθε για να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Άτομα που εδώ και χρόνια περνούν επιτροπές κάθε διετία η τριετία και περίμεναν τη ΛΥΤΡΩΣΗ, θα συνεχίσουν τα πήγαινε έλα στις επιτροπές, θα δουν τα «ποσοστά» τους να ανεβοκατεβαίνουν, η καλύτερα, να κατεβαίνουν μόνο, και ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ που λέει και ο λαός.
Τελικά, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , είναι για τις όποιες «επιστημονικές επιτροπές» πεδίο πειραμάτων. Και φαίνεται η έλλειψη ΓΝΩΣΕΩΝ σχετικών με την πάθηση από ΟΛΟΥΣ εκείνους που συμμετέχουν στη σύνταξη του «πίνακα», τόσο για την ΣΚΠ, όσο και για άλλες νόσους.
Οι γνώσεις τους είναι πολύ γενικές και πολύ ΛΙΓΕΣ για την πάθηση αυτή, που όπως ξαναέγραψα, είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, με την οποία πρέπει να έχει κάποιος ασχοληθεί ΠΟΛΥ, για να μην πάρει στο λαιμό του ανθρώπους.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more