Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Υδάτινη ομπρέλα προστασίας στη Δενδροφυτεία


«Θωρακισμένο» απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκεται το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), καθώς το… κρας τεστ που έγινε στο σύστημα αντιπυρικής προστασίας ήταν θετικό και η ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις της άσκησης αποτελεσματική.
Στελέχη της αντιδημαρχίας Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, των Μικροέργων, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Καθαριότητας, υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Αλέκου Σιμητόπουλου, βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στον κεντρικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στη Δ.Ε. Συκεών, που καθημερινά αποτελεί πόλο έλξης μικρών και μεγάλων, και επιδόθηκαν κατά τις πρωινές ώρες σε μια συνολική και αυστηρή δοκιμασία του συστήματος αντιπυρικής προστασίας. Από το αντλιοστάσιο και το υπόγειο δίκτυο έως και τους κρουνούς, η δοκιμασία ετοιμότητας έδωσε θετικά συμπεράσματα καθώς όλο το σύστημα βρέθηκε σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, όπως επίσης και το προσωπικό που κλήθηκε να το διαχειριστεί.
Η ευρεία δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ελέγχου πυρόσβεσης, που είναι εγκατεστημένο και απλωμένο στο πευκόφυτο άλσος της Δενδροφυτείας, περιλάμβανε ενδελεχή έλεγχο των 11 πυροσβεστικών φωλιών και των 25 κρουνών που είναι διασκορπισμένοι στο άλσος, εξέταση-έλεγχο της ηλεκτροκίνητης και της πετρελαιοκίνητης αντλίας νερού καθώς και της σωστής λειτουργίας της δεξαμενής νερού που μένει πάντα γεμάτη.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, «μετά τον λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποιήσαμε με τη σημερινή γενική δοκιμαστική λειτουργία στο σύστημα ελέγχου πυρόσβεσης, είμαστε σε θέση να πούμε ότι το Δημοτικό Άλσος βρίσκεται υπό πλήρη προστασία από κινδύνους πυρκαγιάς, ενώ η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών στο απεχθές ενδεχόμενο πιθανής πυρκαγιάς, θα γίνεται έγκαιρα και άμεσα σε διαρκή συνεννόηση με όσους εμπλέκονται στην πυροπροστασία».

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και όσον αφορά το δάσος του Σέιχ-Σου, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία και σε διαρκή συνεννόηση με τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά. Στο πλαίσιο της αντιπυρικής ετοιμότητας, μάλιστα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετείχε στη μεγάλη άσκηση «Δια πυρός», που έγινε πρόσφατα στο Σέιχ-Σου, με ένα πυροσβεστικό όχημα κι ένα εκσκαφικό μηχάνημα (jcb).α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more